KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Nordmenn elsker å reise, vi er snart mer i utlandet enn på hytta og vi utforsker alle verdenshjørner med den største selvfølge. På veien får vi unike opplevelser, lærer om andre kulturer og lader batteriene i solen. Ofte er det nok å oppleve alt det spennende andre land har å tilby av severdigheter og natur, men hva om du kunne inkludere det du liker å gjøre best, hadde ikke det gjort reisen enda litt morsommere?

Som Norges største tilbyder av skreddersydde reiser til Beijing og Kina vet vi at ingen som reiser til Kina er helt like. Mange vil ha program med guide hver dag, noen tar til takke med en tre-dagers Myk landing, mens andre er fornøyd med bare å bestille fly, transfer og hotell og bruker heller guideboken flittig. Det viktigste er selvfølgelig at man finner en ferieform man trives med, som tar høyde for budsjett, tid og eventyrlyst.
Minst like viktig er det at man legger litt arbeid i å finne aktiviteter man synes er ekstra gøy og ikke bare blindt følger turistløypa. Uansett hva slags hobby du har så er det en sjanse for at den kan utøves i Kina også. Vi kan hjelpe deg med å kombinere tradisjonell sightseeing med din hobby, som du kan utøve med en kinesisk tvist!

Her er noen forslag til hva vi kan legge inn i ditt program.

Kokkekurs
Det første man oppdager når man ankommer Kina er at maten ikke ligner på den man får på kinarestaurantene hjemme. Det er et fantastisk utvalg av smaker, grønnsaker, sauser og krydder. Er du interessert i matlagning, hvorfor ikke sette av en formiddag til å lære mer? Vi kan hjelpe til med å bestille kokkekurs i Beijing, Shanghai og Yangshuo og det blir garantert en tilfredsstillende opplevelse. Og tenk så moro det blir å servere hjemmelaget kinamat til familie og venner når du kommer hjem!

Motorsykkel
Om du synes vanlig sykkel er for farlig eller slitsomt, hva med å være passasjer for en dag på en trehjuls motorsykkel? Rundt i Beijing eller ut til Muren, det blir garantert en annerledes dag med sightseeing. Du er passasjer i sidevognen eller sitter på baksetet av en erfaren motorsyklist som også er din guide for turen. Bildene og fortellingene etter denne dagen slår det meste.

Håndarbeidskurs 
Liker du å pusle med ulike håndarbeidsprosjekter eller har en kunstnerisk sjel vil du kunne ha glede av å være med på noen av kursene som China Culture Center arrangerer i Beijing. Du må nesten høre med oss hva de har for program når du er i byen, men de har ofte kurs i kinesiske maleteknikker, kalligrafi, papirklipping, knutebinding, dragelaging og broderi. Alle klassene foregår på engelsk og materialene er inkludert i prisen. Egenlagde suvenirer er det vanskelig å slå.

Sykling
Liker du å være i bevegelse når du er på reise vet du at det ikke finnes noen bedre måte å komme seg rundt på enn sykkel. Lyder, lukter og syn blir forsterket i det man setter seg på sykkelsetet og suser avgårde og man opplever omgivelsene på en helt annen måte. Mange hotell har utleie av sykkel og det finnes som regel et godt utvalg av lokale utleiere. Lei en sykkel du er komfortabel på, ta med kart og nok drikke. Vi anbefaler at du har brukt noen dager på å bli kjent med trafikkbildet, som i Asia kan være ganske annerledes enn hjemme. Hold lav fart, gå av og trill om det blir for mange biler og veikryss.

Noen steder kan vi også tilby sykkeltur med guide. Hva med å se Angkor Wat fra sykkelsetet? Det er en opplevelse du ikke glemmer med det første.

Ønsker du ikke å sykle selv er rickshaw et morsomt alternativ. Dette er spesielt populært i Beijing, hvor man kommer inn i de gamle boligområdene og får tilgang til steder man aldri hadde sett fra en bil. Les mer om dette programmet her!

Velvære
Sett av minst en ettermiddag til selvpleie! Bestill massasje på hotellet eller oppsøk en lokal bedrift som ser noenlunde respektabel ut. I mange av de store byene er det lekre kjeder som tilbyr en mengde ulike massasje, ansikts og kroppsbehandlinger, med meny på engelsk. Manikyr og pedikyr er også tilgjengelig nesten over alt, og prisene er bare en brøkdel av hjemme. Så strengt tatt er vel ikke bare en ettermiddag nok? Mange steder holder sent oppe, vi anbefaler en god fotmassasje etter middag, en perfekt avslutning etter en lang dag på bena.