KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Etter noe sånn som min 25. gang på tur til Beijing skulle man tro at jeg hadde gått lei av byen – men nei, tvert imot! Denne byen overrasker meg stadig og har alltid noe nytt og spennende å by på. Denne gangen var jeg så heldig å ha hele seks dager til disposisjon til å vandre gatelangs, ta bilder, utforske restauranter, hutonger, program og bo på hele tre ulike hoteller. Beijing er spennende, innholdsrik, bråkete, kaotisk, harmonisk og organisert. Alt på en gang og det er kanskje det som gjør byen så spennende og aldri kjedelig å oppdage gang på gang.

Denne gangen gikk ikke så mye av tiden med til de obligatoriske besøkene som er et must ved et førstegangsbesøk til Beijing. Den forbudte by, Den kinesiske mur, Den himmelske freds plass, Himmelens tempel, Lamatempelet og Sommerpalasset ble byttet ut med historisk vandring i hutongene, elektronisk sparkesykkel gjennom Beijings trange gater, på tuk-tuk eller til fots gjennom Beijings spennende matverden og mye, mye mer. 
Det som for meg var prikken over i’en var å bo på et fantastisk lite, sjarmerende og hyggelig hotell midt i hutongene omgitt av sjarmerende gater, restauranter, lokalt folkeliv, gangavstand til lokale parker og sjøer med kafeer, trange gater og butikker. 

p1012815_large.jpgDeilig mat på omtrent hvert gatehjørne, men tør du smake?

p1012596_large.jpg
Med tuk-tuk kommer man seg lettere fram gjennom trange gater og smug.

p1012624_large.jpg
En mattur i Beijings spennende matverden anbefales!

En deilig lørdagsformiddag i strålende vær vandret jeg fra hotellet mitt ved Trommetårnet forbi gågatene, langs idylliske Houhai-sjøen og videre til Jingshan-parken for å gå de bratte trinnene  opp til tempelet på toppen av høyden med en nydelig utsikt over Den forbudte by, hutongene, operahuset, klokke - og trommetårnet og det moderne Beijing.

p1012667_large.jpgMye liv og røre rundt den idylliske Houhai-sjøen, midt i storbyen Beijing.

p1012822_large.jpg
Folksomt på en lørdag formiddag.

p1012648_large.jpg
Gatelangs i Beijings gamle boligområder.

Kina - park - Mette
Jeg var ikke den eneste som synes det var en fin dag og en god anledning til å nyte utsikten fra Jingshan-høyden.

p1012785_large.jpg
Fra en av Beijings mange parker!

Turen jeg nylig hadde til Beijing inspirerer og gjør det morsomt å lage nye program som forhåpentligvis gir dere lyst til å ta turen til Beijing, enten det er for første, andre, tredje eller fjerde gang… Byen har mye å vise frem og jeg er helt sikker på at dere også blir forelsket, akkurat slik som jeg har blitt.

Hilsen fra Mette

Les mer om vårt nye og litt annerledes program i Kinas hovedstad Beijing: KinaReisers Beijing.

Se enda flere program i Beijing her!