KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

I Kina er peonen en keiserlig blomst som har blitt dyrket i flere hundre år. Lenge før peonen kom til Europa var den Kinas mest beundrede vekst. Da den første europeeren så en peonblomst ble den beskrevet som en rose uten torner og med blomster store som kålhoder. Fortsatt feires peonen i Kina og vi får være med.

Her kommer en hilsen fra vår reiseleder, hageeksperten Gunnel Carlson:

gunnel_carlson_large.jpg

- Å besøke peonfestivalene i Luoyang er en opplevelse som tar pusten fra deg. Det er peoner overalt og i alle farger. Som ekstra bonus finnes det også en planteskole å besøke der man kan se hvordan nye sorter velges ut og prøvedyrkes.

- Å få vandre under blomstrende kirsebærtrær i Beijings botaniske hage og vandre rundt på snirklete stier og lakkerte broer i Suzhous verdensarvsmerkede hager inngår også i denne reisen til Kinas mange merkelige, mektige og meget severdige grønne rom.

- Som et kinesisk maleri ruller landskapet seg ut framfor øynene våre – et stille dikt i bilder. I jordbrukssamfunnet og daoismens Kina ble ønsket om å beholde det ville, magiske og urørte i naturens skogkledde fjell og vann, i hager omgitt av murer, født.

Utenfor larmet verden, innenfor murene hersket fred og påminnelsen om hvor små menneskene er i forhold til naturen. Med buddhismen kom klosterhagene som også inspirerte de kinesiske hageskaperne.

Bli gjerne med meg på min neste reise som går i april 2020. Her får du en forsmak av hva vi får oppleve!

kina-tradgardsresa-gunnel-carlson-3_large.jpg

Oppstammede prydtrær gir peonene akkurat den halvskyggen som de trives best i. Da varer blomstringen også lengre.

Kina - peoner - Kinaresor

Som en drøm. Alle peonblomstene har sprunget ut og viser seg fra sin aller beste side. Denne sorten heter "Gui Fei Cha Cui".

Kina - peoner - Kinaresor

Når det er peonfestival i Luoyang går folk mann av huse for å se årets blomstring. Først blomstrer buskpeonene, så er det duftpeonenes tur.

Kina - peoner - Kinaresor

Polkagrisfarget og vakker

Kina - peoner - Kinaresor

Alle peonsorter er godt skiltet så man kan lett finne navnet på sin favoritt. Så gjelder det å finne den på en norsk planteskole også. Det blir nok ikke like lett.

kina-tradgardsresa-gunnel-carlson-4_large.jpg

Prydkirsebærtrærne blomstrer for fullt i Sommerpalassets hage.

kina-tradgardsresa-gunnel-carlson-2_large.jpg

En svært ung besøkende satt også pris på blomstene i Beijings botaniske hage.

Se reisen Hagereise til Kina her!