KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Det finnes dem som insisterer på at de kun pakker med seg undertøy i en veldig stor koffert når de reiser til Kina. De vet at det skal handles såpass mye at alt unødvendig som kan ta opp plass i kofferten må bort. Inkludert klær! Dette er vel ikke et tips vi i KinaReiser umiddelbart stiller oss helt bak. Ofte starter man rett på et program, slik at det ikke alltid er like enkelt å få handlet det man skal. Vår gylne regel har i alle år vært: Legg frem alt du tror at du trenger, ta bort halvparten og pakk resten!

Her er våre pakketips:

• Større koffert enn du tror. Evt. en liten, slitt en, som kan erstattes med en større du kjøper i Kina!

• En veske eller sekk til dagsbruk. Den må ha plass til lommebok, kamera, paraply, tørkepapir, vannflaske, en sammenleggbar veske for uforutsett shopping, en pakke tørkepapir til, et lite førstehjelpsskrin med gnagsårplaster, smertestillende og diaremedisin, litt snacks og lapp med navnet på hotellet på kinesisk.

• Praktiske og behagelige klær fremfor penklær. Det er få steder med kleskode i Kina og er klærne hele og rene så det viktigere enn at man er så pyntet. Pakk for sesongen; vinteren in Nordkina er kald, mens sommeren er varm. Men husk rådet øverst: Du trenger sannsynligvis bare halvparten av det du tror!

• Gode sko. Sko man kan gå på ujevnt underlag med og som fortsatt sitter godt på foten etter mange timer med vandring.

• Ladere til telefoner, kameraer og duppeditter. Kina og Norge går på samme strømstyrke, og de fleste rom har en stikkontakt eller to som vi kan stikke de norske laderne inn i.

• Praktiske og nødvendige ting. Alt du trenger av medisiner pakker du i håndbagasjen. Ellers kan det være lurt å ta med seg småting som kommer godt med underveis, og som ikke alltid er så lett å oppdrive. Gode solbriller, en solhatt, solkrem, leppepomade, håndkrem, ørepropper, en nakkepute og god bok til flyreisen, paraply og en god sjokoladebit.

• Det viktigste til slutt: Ta med godt humør, nysgjerrighet og et åpent sinn!