KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Vi tror ofte at vi reiser til steder for å se på ting. Utstyrt med lister over severdigheter setter vi avgårde med kameraene klare. Men det er jo opplevelsene, de vi har sammen med lokalbefolkningen og som trigger alle våre sanser, som virkelig gjør inntrykk og er det vi husker best når vi kommer hjem. En enkel måte å sikre at opplevelsene blir uforglemmelige er å legge reisen til en av Asias mange fargerike festivaler. Vi har listet opp våre favoritter.


5. januar - 28. februar, Snø- og isfestivalen i Harbin, Kina

OK, så er det kanskje ikke mer snø og is vi trenger i januar, men når man slipper kinesiske kunstnere løs på dette kalde elementet så står man målløs igjen. I Harbin bygges det hvert år svære opplyste byggverk og fantastiske skulpturer i is og snø, og det er vel verdt å utsette seg for minus 20 for å oppleve det.

18. februar Losar, Kathmandu, Tibet, Nepal, Bhutan og deler av India
Losar er en tibetansk nyttårsmarkering som feires tre dager til ende. Husene hvitvaskes, spesielle matretter forberedes og nye klær tas i bruk når familiene tar imot gjester og går på besøk. Det er en viktig buddhistisk feiring, så de største arrangementene er i klostrene, som pyntes med vakre tekstiler. Her utføres ritualer og seremonier som renser og driver bort onde ånder. 

13 - 15. april Vannfestivalen Songkran, Laos, Thailand
Det som i dag har utviklet seg til full vannkrig i store deler av Sørøst-Asia, startet med noe så vakkert som at man samlet vannet buddhafigurer hadde blitt vasket i, og helte det varsomt over de eldre og familiemedlemmer som et tegn på respekt og for å gi dem hell og velstand i året som kom. I dag er det vannkanoner som gjelder. Siden april er en av de varmeste månedene, er det ikke så mange som klager over å bli utsatt for dette.

18. til 20. april Rhododendron Festival, Thimphu, Bhutan
Rhododendron Festival holdes i Royal Botanical Park i Lamperi, omtrent 35 km fra hovedstaden Thimphu, for å feire blomstringen av rundt 30 sorter med rhododendron. Her kan du også ri hest, ta båttur på innsjøen og nyte lokale spesialiteter. Festivalen ble startet i 2013 for å fremme øko-turisme i det avsidesliggende og unike kongedømmet.

11. - 13. juli Naadam – Mongolias nasjonaldag
Det blir ikke ordentlig fest uten skikkelig mannfolkbryting, hesteløp og bueskyttekonkurranser. Det er i hvert fall fast innhold når det feires Nadaam i Mongolia. Navnet betyr festival, og den største feires i forbindelse med nasjonaldagen i juli. Denne tiltrekker seg deltagere og tilskuere fra hele Mongolia. Mange av dem kommer ridende til hest, du kan jo for eksempel ta Den transsibirske jernbanen.

7. - 9. august Rainforest World Music Festival, Sarawak, Malaysia
Om du elsker musikk, er dette festivalen for deg. Tre dager til ende, med musikk fra hele verden, spilt av de beste musikerne innen sin sjanger. Om det ikke er eksotisk nok, så holdes festivalen midt i Borneos tette jungel. Her kan du delta på workshops, jamming sessions, minikonserter og lokale håndverkskurs, mens du mesker deg med deilig festivalmat.

11. - 15. november Divali, India
Om du synes norske husholdninger er rause på stearinlysene i høytiden har du ikke sett noe før du kommer til India under Divali. Det tennes lys absolutt overalt, ofte små oljelamper i fargerike krukker. Selv himmelen er opplyst av stadig fyrverkeri. Festivalen er til ære for Gudinne Lakshmi, som kun kommer til rene og opplyste hjem. Hun velsigner hjemmet og bringer det lykke i året som kommer. 

19. - 25. november Pushkar Camel Fair, India
Kameler er allrighte dyr! Så tenk å delta på verdens største kamelmarked, hvor kjøpere og selgere i tre dager viser frem, pruter og inngår avtaler om ikke mindre enn 50 000 kameler. I tillegg er det opptog, kamelveddeløp, kameldans og skjønnhetskonkurranser (for kameler, selvfølgelig). Og akrobater, slangetemmere, karuseller og generelt mye liv og røre. Kamelmarkedet ble lagt til denne lille byen i Rajasthan-provinsen i forbindelse med den religiøse festivalen Kartik Purnima, og de som blir igjen bader i den lokale innsjøen under fullmånen, for slik å få renselse fra synder og begjær.

PS! Festivaler tiltrekker seg store folkemengder av både lokale og tilreisende, og ofte stiger prisene i denne perioden. Planlegg derfor reisen nøye på forhånd, slik at du ikke får noen ubehagelige overraskelser. Vi hjelper deg!