KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Hva tenker du på når du hører tog? Intercity-toget til jobb, alltid litt forsinket og sjelden sitteplass? Nattog til Trondheim, kanskje? Eller har du allerede tatt nattoget mellom Beijing og Xi’an og vet at tog kan være mer enn en forflytningsetappe, faktisk en del av den store reiseopplevelsen?
Noe som garantert gir store reiseopplevelser er å ta en togreise helt utenom det vanlige, nemlig med privattog. Det betyr ikke at du har toget for deg selv, det hadde jo vært kjedelig, men togene til Golden Eagle Luxury Trains tilhører ikke akkurat en statseid bedrift med overføringer fra et magert statsbudsjett. Dette er luksustog som i 25 år har rullet på kryss og tvers gjennom Sentral-Europa, Sibir og Asia, og som på veien har sørget for at sine passasjerer aldri har manglet noe som helst, hverken av komfort, mat og drikke, underholdning eller uforglemmelige opplevelser. Det engelske selskapet har til og med varemerket mottoet sitt: Voyages of a Lifetime by Private Train™. Reiser for livet med private tog. For dem er dette et løfte.

Hva innebærer det å ta luksustog gjennom for eksempel Sibir? Det vet KinaReisers administrerende direktør Anne Krogh alt om. I høst reiste hun med The Golden Eagle fra Moskva til Vladivostok, og deler her sine erfaringer med oss.

Hva er det som egentlig skiller et luksustog fra andre tog?
Det er flere ting. For det første er det veldig behagelig å reise med eget bad med dusj og toalett i kabinen. Så er det lekker mat til alle måltider som følges av gode viner. Det serveres lokale spesialiteter mange dager i løpet av turen. Spisevognene var kjempelekre og toget hadde også en egen barvogn.

Det viktigste var likevel alle stoppene med fantastiske sightseeingtilbud. Det gjorde at jeg, som har tatt Transsibirske fem ganger før, virkelig fikk oppleve byer jeg kun har kjørt gjennom. Det var i tillegg på toget et stort utvalg av filmer man kan ta med på lugarene, og det ble også arrangert fellesvisninger av filmer om historie eller stedene vi var på. Det var også fantastisk med foredrag underveis av en veldig dyktig professor i russisk historie og politikk 

Fortell litt om maten ombord.
Lekker mat, lekkert presentert, stor valgfrihet og lokale retter!

Hva kan man forvente av service på et luksustog?
Personalet stiller opp 24 timer i døgnet. Du kan ringe på en klokke og få servert kaffe/te med kaker på kupeen eller få frokosten på sengen, om du ønsker. Det var alltid folk til å hjelpe, til og med en egen lege var med på hele reisen. I hver vogn var det fat med fersk frukt som ble fylt på hele tiden. Vinduene vaskes, sengetøy og håndklær skiftes ofte og lugar med bad vaskes og stelles hver dag. Som et luksushotell på hjul.

Har du noen tips til hva man kan finne på når utsikten blir for ensformig?
Hadde med mange lydbøker til 15 dager, kom ikke gjennom så mange… I stedet kommer man i snakk med medreisende, man deltar på sightseeingen, ser filmer og ser ut! Det er ikke noe problem å få tiden til å gå!

Hva slags type mennesker reiser på tur med et slikt luksustog?
Vi reiste med 15 nasjoner, alt fra barnefamilier til søstrene på 90 pluss.

Flertall av oss over 60 som har sluttet å jobbe, barna har flyttet ut og huset er solgt, som bruker overskuddspenger til å reise og har interesse for Russland og Asia. Summen var en gjeng usnobbete, morsomme folk!

Man trenger ikke frykte at det er for snobbete selv om det er mye luksus. Det er ikke «dresscode» og «captains dinner», men en helt avslappet atmosfære om bord – ikke noe snakk om å skifte til middag!

Mandag 25. november inviterer vi til kundekveld hos KinaReiser. Da kan du høre mer om Golden Eagles luksusreiser med tog. Det blir også servering av fingermat og vin. Meld deg på til KinaReiser pr. e-post: . Les mer om arrangementet her!

Les mer om våre reiser med luksustog her!