KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Navnet vårt til tross, for tiden sender vi reisende til hele Sørøst-Asia og Kambodsja er en av favorittene. Denne tidligere franske kolonien står høyt på ønskelisten for mange og det har de siste årene blitt enkelt å komme seg hit som turist. Kunne du også tenke deg å være en av dem?

Kambodsja er et kongedømme med 15,2 millioner innbyggere og ligger mellom Thailand, Laos og Vietnam. Den lange kystlinjen har til nå vært temmelig uoppdaget, men tiltrekker seg nå flere og flere som vil utforske nye strender i Asia. Lekre strender til tross, de aller fleste har ett hovedmål med reisen, og det er besøk til Angkor Wat, verdens største religiøse tempelkompleks. Det ble påbegynt på 1100-tallet og fortsetter å fascinere og imponere besøkende.

En reise gjennom Kambodsja er intens. Det er mye fantastisk å oppleve, men også mye fattigdom og brutal historie. På våre reiser får du oppleve litt av alt.

Vi har både fellesturer med dyktige reiseledere og skreddersydde program for deg som vil reise på egenhånd. Vi kan love deg en reiseopplevelse helt utenom det vanlige.

Vår egen Anne Nordhagen var i Kambodsja for ikke lenge siden og dette er hva hun har å si om sine opplevelser her.

Hvordan kan man best forberede seg til en tur hit?
For å forstå og få best utbytte av en tur til Kambodsja er det lurt å lese litt om Kambodsjas sterke, nyere historie før du reiser.

Er en tur til Kambodsja oppdagelsesferie eller avslapning?
Jeg vil si at en tur til Kambodsja hovedsakelig er  en oppdagelsesferie. I Phnom Penh opplever du de mørke sidene av Kambodsjas historie med besøk til Tuol Sleng som var torturkammer under Røde Khmer-regimet ledet av Pol Pot. Rett utenfor byen ligger “Killing Fields” hvor de faktisk har fylt et buddhistisk tempel med knokler og hodeskaller. Rett utenfor Siem  Reap ligger tempelruinene Angkor. Opplevelsesferien kan kombineres med avslapping på vakre strender i Sihanoukville.

Hva var det beste du spiste?
Maten er nydelig!! Det jeg husker best er Fish Amok; en av de mest kjente Khmer-spesialitetene. Pluss en sterk, men meget god salat med blant annet mango.

Hva MÅ man få med seg?
Et must i Kambodsja er selvfølgelig Angkor.

Det regnes som trygt å reise til Kambodsja, men Anne minner oss om at man som ellers i verden må passe på verdisakene sine, for lommetyvene kan også her fort slå til. Heldigvis har ikke vi hatt kunder som har opplevd ubehageligheter. Anne og våre andre kolleger som har besøkt Kambodsja det siste året svarer gjerne på spørsmål!

Reisen "Kambodsja og Burma" har lenge vært utsolgt, men nå har vi to ledige plasser. Reisen går i perioden 3.- 20 november og koster fra kr. 32.595,-. Anne Nordhagen er reiseleder på denne turen.