KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Denne uken markerer kinesere verden over at vi går inn i et nytt år, med all den feiring og lovnader om nye muligheter det innebærer. Torsdag starter nyttårsfeiringen som i følge kinesisk tidsregning tar oss inn i år 4715, og over en milliard kinesere har reist, vasket, pyntet og forberedt seg i ukesvis for å ønske velkommen Hundens år. Dette er det 11 dyret i den kinesiske zodiaken, denne gangen kombinert med elementet jord.

Si hund og Kina i samme setning og de fleste får assosiasjoner som bokstavelig talt gir en dårlig smak i munnen. For i Kina er hund ikke bare for kos og vakthold, men er også å finne på menyen. Men betyr det at de kommer til å spise hund på nyttårsaftenen? Nei, sannsynligvis ikke. For det første har det aldri vært tradisjonell nyttårsmat, som er full av symbolverdi og assosiasjoner. Det skal være rund mat formet som penger, lange nudler for langt liv, frørike frukter for mange barn og retter som uttales likt som velstand og lykke. Og for det andre har kinesernes forhold til hund endret seg radikalt de siste tiårene. Hunden har gått fra å være nyttedyr i form av vakthold og proteiner, til kjæledyr, og i dag er det mer enn 62 millioner registrerte hunder i Kina.

Majoriteten av hundeeierne er unge mennesker som gladelig bruker en stor del av inntekten på sin beste venn, og resultatet er at det å spise hund mer og mer blir sett på som barbarisk. Så kanskje dette året blir ekstra godt for nettopp Kinas hunder, ved at færre av dem ender opp på middagsbordet. Men hva med oss tobente, hvordan vil hundens lekne og joviale personlighet påvirke oss?

Astrologene melder at det vil bli et godt år, spesielt finansielt, selv om hundens energi kan slite oss litt ut. Ting vil skje fort og uten for mye tid til planlegging, som igjen kan føre til press og stress i hverdagen. Så i år burde alle, uansett hvilket dyr de er født i, vie sin helse mer oppmerksomhet. 2018 er året vi skal spise sunt, trene mer og kvitte oss med dårlige vaner. Godt vi har en ny mulighet til å sette nyttårsforsettene ut i live, da!

PS1, visste du at den tibetanske mastiffen er en av verdens dyreste hunderaser? I Kina kan de bli omsatt for 10 millioner kroner fordi de visstnok skal ha en god porsjon løveblod i seg. Er du nysgjerrig på Tibet så ta kontakt eller ta en titt her! Vi har mye spennende å anbefale.

PS2, vi setter sammen en herlig tur til Beijing med fokus på gode matopplevelser i løpet av høsten, garantert fri for hund på menyen! Mer informasjon kommer i nyhetsbrev fremover, følg med.