KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Vietnam seiler opp som en favoritt blant reiseglade nordmenn. Vi lister opp våre fem favorittgrunner til at også du burde besøke dette spennende landet i Sørøst-Asia. Rekkefølgen er tilfeldig, for det er ikke mulig å rangere. Hva blir din grunn til å reise?


1. Landskapet
Enten du oppsøker kritthvite strender, irrgrønne rismarker, frodige nasjonalparker eller majestetiske fjell så vil den vietnamesiske naturen virke som balsam for sjelen. Det beste er selvfølgelig å få med seg en kombinasjon av by og bygd, kyst og innland. Et par dagers cruise på Halong Bay med sine fantastiske klippeformasjoner anbefales på det sterkeste, og hvorfor ikke legge inn noen dager med sol og bad i Hoi An, Phu Quoc, Nha Trang eller Mui Ne.

2. Maten
Vietnamesisk mat er blitt en favoritt verden over, og det er ikke så rart. Bruken av ferske grønnsaker, friske krydder og deilige sauser gjør dette til et kjøkken som er lett å like. Og som med all mat, den smaker best i hjemlandet. Vi lover at du kommer til å spise deg skikkelig mett til alle måltider, men siden det vietnamesiske kjøkken regnes som et av verdens sunneste, burde det ikke være noe problem. Så lenge du holder deg unna de franskinspirerte bakervarene, da.

3. Byene
I starten vil du kanskje ikke se byen for bare motorsykler, men vietnamesiske byer er både spennende og sjarmerende. Hanoi, den livlige hovedstaden er full av klassisk, vietnamesisk arkitektur, mat og sightseeing – som den balsamerte kroppen til tidligere president Ho Chi Minh. Hoi An ligger nærme kysten og sjarmerer med sine trange smug. Ho Chi Minh City er landets største og er full av interessante museer, butikker, barer og restauranter. Her er det alltid noe å oppleve.

4. Historien
Vietnam har en lang og sammensatt historie med mange synlige spor. Det er kinesiskinspirerte templer og palasser, arkitektur og matvaner fra tiden Vietnam var fransk koloni og de tankevekkende minnesmerkene fra Vietnamkrigen. Det er vondt å se, men viktig å få med seg, og lære videre til neste generasjon.

5. Menneskene
I Vietnam vil du oppleve at befolkningen er vennlig, nysgjerrig, hardtarbeidende og generøs. Sporene etter krigen og kommunisttiden er mange, men i dag er det optimismen og åpenheten som råder. Bli kjent med dem på kafeene, som serverer deilig kaffe eller ved en av de utallige uterestaurantene. Be dem anbefale en matrett, eller spør om hva de er mest stolte av og det vil garantert bli en interessant samtale.

KinaReiser har mange spennende fellesreiser med dyktige reiseledere til Vietnam. Vi kan også sette sammen individuelle reiseprogram med egen guide og sjåfør på hvert reisemål.  Hvordan du ønsker å reise er ditt valg, men du har ikke noe valg om å la vær!