KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser
Godt nytt år - velkommen til Rottas år

Godt nytt år - velkommen til Rottas år

Kinesisk nyttår er her! Hvilket av de tolv dyreårene det er, har innflytelse på hvordan året blir. I helgen forlater vi Grisen og beveger oss over i Rottas år – året for å sette planer ut i live og starte nye prosjekter. Rotta er nemlig det første dyret i den kinesiske zodiaken, som består av tolv svært ulike dyr, som på hvert sitt vis setter preg på året de representerer. Selv om rotta ikke er et spesielt verdsatt dyr i Kina, hverken før eller nå, så er det ikke nødvendigvis noe negativt å være født eller å gå inn i Rottas år...

Les mer >

Reisebrev: Hagereise i Kina

Reisebrev: Hagereise i Kina

I Kina er peonen en keiserlig blomst som har blitt dyrket i flere hundre år. Lenge før peonen kom til Europa var den Kinas mest beundrede vekst. Da den første europeeren så en peonblomst ble den beskrevet som en rose uten torner og med blomster store som kålhoder. Fortsatt feires peonen i Kina og vi får være med.

Les mer >

Reisebrev fra Transsibirske med Golden Eagle

Reisebrev fra Transsibirske med Golden Eagle

Tenk deg at du uten forvarsel blir gift langt inne i Sibir, at den du gifter deg med er gift fra før, og at den du egentlig er forelsket i er en helt annen. Alt er mulig når man reiser med Golden Eagle Luxury Train.

Les mer >

Cathrine anbefaler: Jentetur til Beijing

Cathrine anbefaler: Jentetur til Beijing

KinaReisers Cathrine gleder seg vilt til å reise med gode venninner til sin favorittby Beijing i mai: "Vi skal gå, sykle og oppleve masse, og temperaturen er helt perfekt til å sitte ute og drikke vin på en lokal bar eller på takterrassen på hotellet i hutongene."

Les mer >

Reisebrev fra Cathrine: Sykkelbyen Beijing!

Reisebrev fra Cathrine: Sykkelbyen Beijing!

Å ta seg rundt i en by på sykkel er genialt og en av de beste formene for sightseeing jeg vet om. Man kommer lengre enn om man går, man kan stoppe nesten hvor som helst, kjenne lukter og høre lyder man ikke gjør fra en buss eller bil.

Les mer >

Gavetips til konfirmanten!

Gavetips til konfirmanten!

Kan noe som ikke kan pakkes inn likevel være det mest verdifulle du gir konfirmanten? Ja, hvis du gir en reise! Gir du en reise, gir du mer enn bare verdien av flybilletter og hotellopphold. Du gir uforglemmelige opplevelser, innsyn i kulturer ulik vår egen og mulighet for personlig utvikling. I tidligere tider ble ungdommen sendt på dannelsesreiser ut i verden, og vi ser ingen grunn til ikke å fortsette denne tradisjonen. Selv om verden bare er et tastetrykk unna på mobilen, så er det noe eget ved å oppleve den på nært hold. Er du selv med på reisen gir du også noe som mange opplever er en mangelvare i dag, nemlig kvalitetstid sammen. Ikke minst skaper dere felles minner som varer livet ut.

Les mer >

Godt Hundens år!

Godt Hundens år!

Denne uken markerer kinesere verden over at vi går inn i et nytt år, med all den feiring og lovnader om nye muligheter det innebærer. Torsdag starter nyttårsfeiringen som i følge kinesisk tidsregning tar oss inn i år 4715, og over en milliard kinesere har reist, vasket, pyntet og forberedt seg i ukesvis for å ønske velkommen Hundens år. Dette er det 11 dyret i den kinesiske zodiaken, denne gangen kombinert med elementet jord.

Les mer >

Reisebrev fra Den transsibirske jernbanen

Reisebrev fra Den transsibirske jernbanen

Vi er 26 eventyrlystne og forventningsfulle nordmenn som ankommer Moskva. Vi skal reise med privattoget Tsarens gull og her skal vårt store eventyr starte. Og for en start!

Les mer >

Reisebrev fra Beijing

Reisebrev fra Beijing

Etter noe sånn som min 25. gang på tur til Beijing skulle man tro at jeg hadde gått lei av byen – men nei, tvert imot! Denne byen overrasker meg stadig og har alltid noe nytt og spennende å by på. Denne gangen var jeg så heldig å ha hele seks dager til disposisjon til å vandre gatelangs, ta bilder, utforske restauranter, hutonger, program og bo på hele tre ulike hoteller. Beijing er spennende, innholdsrik, bråkete, kaotisk, harmonisk og organisert. Alt på en gang og det er kanskje det som gjør byen så spennende og aldri kjedelig å oppdage gang på gang.

Les mer >

Julegavetips fra KinaReiser

Julegavetips fra KinaReiser

Lurer du på hva i all verden du skal kjøpe til en som har alt? Vel, vi vet at det er én ting man aldri får nok av, uansett hvor mange man har fra før av, og det er gode opplevelser. Og de beste opplevelsene får du på reise. Vårt julegavetips er derfor et gavekort på en uforglemmelig tur. Enten du velger å gi en sum eller en spesifisert reise, er det garantert at gaven blir tatt godt i mot. Det fine med gavekort, er at du kan velge om du bare vil betale en del av en valgfri reise, eller om du skal gi bort en helt spesiell skreddersydd opplevelse. Vi skriver gavens verdi på vårt lekre gavekort, så har du noe å legge under treet.

Les mer >

Planlegg India-turen nå!

Planlegg India-turen nå!

Nå tenker du kanskje, “men jeg skal jo ikke reise til India”. Vi råder deg til å revurdere dette og åpne øynene opp for India, et av verdens mest folkerike, varierte, velsmakende og spennende land. Landet er et selvskrevent mål for alle som er glade i å reise til eksotiske steder. Nå er derfor en perfekt tid å starte planleggingen!

Les mer >

7 gode grunner til å velge elvecruise i Asia

7 gode grunner til å velge elvecruise i Asia

Forbinder du bare elvecruise med Seinen, Donau, Rhinen og andre europeiske vannveier? Asia seiler bokstavelig opp som den nye destinasjonen for elvecruise, og det med god grunn. Når du kombinerer alle fordelene elvecruise har med Asias kultur og service, så vet du at reisen blir bra! En elv er en livsnerve gjennom natur, kultur og historie, og en elvereise vil alltid gi unike perspektiv og opplevelser. Vi har samlet 7 gode grunner til å velge elvecruise i Asia.

Les mer >

Matreiser

Matreiser

Synes du det morsomste med å reise er å prøve nye matretter og oppdage ukjente råvarer, krydder og tilberedningsmåter? Synes du det er vel så spennende å se lokale kokker i aksjon som kjente attraksjoner? Da har vi noen reiseforslag til deg. Vi kaller det rett og slett matreiser...

Les mer >

Hvilken storby passer deg best?

Hvilken storby passer deg best?

Hva definerer storbyferie? Asfalt, liv og røre, museer, trafikk, shopping, mat og glitrende lys i natten er viktige ingredienser. Legger du til spennende arkitektur og annerledes kultur blir det garantert en uforglemmelig ferie. Kina har mange store byer, men tre skiller seg ut, på hver sin måte. Hvilken by passer deg best og hvor vil du dra?

Les mer >

Cruise - den perfekte ferieformen?

Cruise - den perfekte ferieformen?

Å være på ferie kan være overraskende slitsomt. Så slitsomt at de fleste av oss føler vi trenger en ekstra ferie når vi kommer hjem, bare for å kunne hente oss inn etter lange reiser, fremmede kulturer og massive inntrykk. Men det finnes faktisk en ferieform som lar deg kombinere avslapping med spennende destinasjoner og aktiviteter. Book deg selv et cruise og ta ferien tilbake.

Les mer >

Ta toget

Ta toget

Tog er den beste og morsomste måten å reise til og i Kina på. Ja, det tar lenger tid enn å fly, men fordelene er verdt hvert minutt du bruker ekstra. Du får med deg det skiftende landskapet, kan observere mennesker på nært hold og oppleve en flik av det lokale hverdagslivet på skinner. Ingen strekning er lik, i hvert fall om du varierer mellom nattog, lokaltog og hurtigtog. Men hvor skal du reise? lurer du kanskje på. Og hvordan?

Les mer >

5 grunner til at du må besøke Vietnam

5 grunner til at du må besøke Vietnam

Vietnam seiler opp som en favoritt blant reiseglade nordmenn. Vi lister opp våre fem favorittgrunner til at også du burde besøke dette spennende landet i Sørøst-Asia. Rekkefølgen er tilfeldig, for det er ikke mulig å rangere. Hva blir din grunn til å reise?

Les mer >

Lag din egen venne- og familietur til Beijing

Lag din egen venne- og familietur til Beijing

Har du tenkt på at du kan lage din egen gruppetur til Beijing, hvor du inviterer familie og venner til ditt drømmeprogram? Enten dere blir en vennegjeng med hovedfokus på shopping og velvære, eller om du går for utvidet familietur med spennende sightseeing, så kan vi hjelpe deg med å gjøre en privat tur til en realitet. Å lage sin egen gruppetur til Beijing er hverken komplisert eller krever at du vet så mye om Kina, for det gjør jo vi! Når vi tar oss av alt det praktiske, kan du tenke på hvem som skal være med og hvordan man best skal pakke, slik at det blir plass til alt man skal ha med hjem.

Les mer >

Planlegg ferien hele familien vil elske!

Planlegg ferien hele familien vil elske!

Det er på tide å planlegge sommerferien, men hvor i all verden skal dere dra i år? For ikke bare må du finne en destinasjon alle er enig om, ferien skal helst også inkludere alles interesser. Så hvordan kombinerer du best pulserende storby, strand og eksotiske opplevelser som passer hele familien? Dere drar til Asia, selvfølgelig!

Les mer >

Velkommen til Geitas år

Velkommen til Geitas år

Kinesisk nyttår nærmer seg, og den 19. februar går vi ifølge kinesisk tidsregning inn i år 4713. Hvilket av de tolv dyreårene det er, har innflytelse på hvordan året blir. Og det påvirker ikke minst de som blir født i året som kommer. I år er det tre-geitas år. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det skal vi faktisk være glade for! Hva kan geita si oss om 2015?

Les mer >

Opplev en festival

Opplev en festival

Vi tror ofte at vi reiser til steder for å se på ting. Utstyrt med lister over severdigheter setter vi avgårde med kameraene klare. Men det er jo opplevelsene, de vi har sammen med lokalbefolkningen og som trigger alle våre sanser, som virkelig gjør inntrykk og er det vi husker best når vi kommer hjem. En enkel måte å sikre at opplevelsene blir uforglemmelige er å legge reisen til en av Asias mange fargerike festivaler. Vi har listet opp våre favoritter.

Les mer >

10 grunner til å legge påskeferien til Kina

10 grunner til å legge påskeferien til Kina

Lurer du på om du skal velge bort norsk påske for kinesiske opplevelser har vi en liste med, synes vi selv, overbevisende argumenter. Vi har mange turer til Kina med avreise i april klare for påmelding, og vi utfordrer deg til å finne nok motargumenter for ikke å være med! Hvorfor reise til Kina i påsken?

Les mer >

Tre land med te

Tre land med te

I verden drikkes det hver dag mer te enn kaffe og kakao, mineralvann og alkohol – til sammen. Og det er jo ikke så rart når te er noe som drikkes daglig i verdens mest befolkede land. Her er heller ikke te noe fislete saker man firer ned i en kopp kokende vann. Nei, te er en vitenskap på linje med vin, hvor opprinnelse, klima, plantearter, sesong og etterbehandling er noe man setter seg nøye inn i, og ikke minst verdsetter. Det kan jo forklare hvorfor noen typer te koster tusenvis av kroner kiloen. Hvordan drikker man så teen i de landene du kommer til med oss?

Les mer >

Ting å finne på i Hong Kong

Ting å finne på i Hong Kong

Hong Kong er noe helt for seg selv, og et sted vi synes flere burde utforske. Her møtes øst og vest, med dramatisk natur som et vakkert teppe bak spennende arkitektur. Men hva gjør man egentlig i Hong Kong? Er det bare hektisk storby? Langt i fra! Her er våre beste tips...

Les mer >

5 ting å huske på når du skal ta toget i Kina

5 ting å huske på når du skal ta toget i Kina

Kina har et av verdens største og mest effektive tognett og det er en opplevelse å reise gjennom landskapet på denne måten. Opplevelsen blir enda bedre med litt forberedelser.

Les mer >

Den andre graven

Den andre graven

Hva er den mest kjente severdigheten i Kina etter Den kinesiske mur? Ikke at vi har konkrete tall på det, men om vi skal foreta en kvalifisert gjetning tipper vi at det er Terrakottahæren. Alle har vi vel sett bilder av soldatene i full størrelse, utrustet for å beskytte gravkammeret til den første keiseren av Kina, og mange tar turen til Xi’an i ens ærend for å besøke denne fantastiske arkeologiske utgravningen. Men nå er det en annen grav i Xi'an dette skal handle om. Også med soldater og dyr, og likevel helt annerledes.

Les mer >

Med lynets hastighet!

Med lynets hastighet!

Om du har fulgt med på nyhetsbrevet vårt en stund vet du allerede at vi på KinaReiser elsker tog. Vi legger det inn i fellesturer og prøver å overtale kunder til å kjøpe togbilletter for i hvert fall én strekning i løpet av kinarundturen. For togturer i Kina er mer enn en transportetappe, det gir deg en unik opplevelse, for ikke å snakke om bedre utsikt underveis. Dette har i våre øyne langt veid opp for at toget gjerne tar litt lenger tid enn fly. Til nå. De siste årene har det foregått en liten togrevolusjon, og den går ikke sakte, bokstavelig talt!

Les mer >

Dragebåtfestivalen

Dragebåtfestivalen

Kinesiske festivaler og høytider feires nå over hele verden, og selv om de fargerike, smaksrike og livlige festivalene tiltrekker seg folk av alle slag, feires de i hovedsak av kinesere. Et unntak er Dragebåtfestivalen, som har utviklet seg til å bli en populær festival rundt omkring i verden hvor det er vann å ferdes på. Det startet for alvor i Hong Kong i 1976 og nå trenger du ikke reise lenger enn til Bergen eller Drammen, om du er nysgjerrig på hva dette er. Tradisjonelt feires dagen den femte dagen i den femte måneden i den kinesiske månekalenderen, og i år er det 2. juni.

Les mer >

Pakketips

Pakketips

Det finnes dem som insisterer på at de kun pakker med seg undertøy i en veldig stor koffert når de reiser til Kina. De vet at det skal handles såpass mye at alt unødvendig som kan ta opp plass i kofferten må bort. Inkludert klær! Dette er vel ikke et tips vi i KinaReiser umiddelbart stiller oss helt bak. Ofte starter man rett på et program, slik at det ikke alltid er like enkelt å få handlet det man skal. Vår gylne regel har i alle år vært: Legg frem alt du tror at du trenger, ta bort halvparten og pakk resten!

Les mer >

Ta med hobbyen din på ferie

Ta med hobbyen din på ferie

Nordmenn elsker å reise, vi er snart mer i utlandet enn på hytta og vi utforsker alle verdenshjørner med den største selvfølge. På veien får vi unike opplevelser, lærer om andre kulturer og lader batteriene i solen. Ofte er det nok å oppleve alt det spennende andre land har å tilby av severdigheter og natur, men hva om du kunne inkludere det du liker å gjøre best, hadde ikke det gjort reisen enda litt morsommere?

Les mer >

Velkommen til Hestens år!

Velkommen til Hestens år!

Var et av nyttårsforsettene dine å reise mer i år? Da er det stor sjanse for at dette blir et forsett du skal klare å holde. Den 31. januar går vi inn i Hestens år og det som kjennetegner hesten er jo nettopp dens glede over å gallopere akkurat dit den vil. Kanskje det er i år du skal ta turen med Den transsibirske jernbanen til Beijing eller melde deg på turen til Kambodsja og Myanmar?

Les mer >

Asias strender

Asias strender

I skrivende stund er vi fortsatt nesten litt rystet over hvor bra sommeren ble i Norge i år. Er det virkelig sant at vi hadde sol og varme opptil flere dager i strekk, ja til og med uker?! Bildene lyver jo ikke, vi er da unektelige sommerbrune på stranden, i båten, på hytta, på fjellet og i byen. Det var til og med flere som begikk en av de største syndene man kan gjøre i Sommer-Norge, nemlig å klage på varmen!

Les mer >

Luksustog

Luksustog

Hva tenker du på når du hører tog? Intercity-toget til jobb, alltid litt forsinket og sjelden sitteplass? Nattog til Trondheim, kanskje? Eller har du allerede tatt nattoget mellom Beijing og Xi’an og vet at tog kan være mer enn en forflytningsetappe, faktisk en del av den store reiseopplevelsen? Noe som garantert gir store reiseopplevelser er å ta en togreise helt utenom det vanlige, nemlig med privattog. Det betyr ikke at du har toget for deg selv, det hadde jo vært kjedelig, men togene til Golden Eagle Luxury Trains tilhører ikke akkurat en statseid bedrift med overføringer fra et magert statsbudsjett. Dette er luksustog som i 25 år har rullet på kryss og tvers gjennom Sentral-Europa, Sibir og Asia, og som på veien har sørget for at sine passasjerer aldri har manglet noe som helst, hverken av komfort, mat og drikke, underholdning eller uforglemmelige opplevelser. Det engelske selskapet har til og med varemerket mottoet sitt: Voyages of a Lifetime by Private Train™. Reiser for livet med private tog. For dem er dette et løfte.

Les mer >

Til Kina med Trines Matblogg

Til Kina med Trines Matblogg

I september arrangerte KinaReiser tur til Beijing sammen med Trine Sandberg, som står bak den populære Trines Matblogg. Det ble en livlig og smaksrik tur for 16 damer, sjelden har det vel vært så god stemning på en avskjedsmiddag, tror jeg. Med mat som tema hadde vi et program litt utenom det vanlige. Om du ikke kunne være med denne gangen og lurer på hva vi gjorde, er på vei til Kina og ønsker litt inspirasjon eller lurer på om det blir ny tur, er det bare å lese videre.

Les mer >

Kambodsja - ditt neste reisemål?

Kambodsja - ditt neste reisemål?

Navnet vårt til tross, for tiden sender vi reisende til hele Sørøst-Asia og Kambodsja er en av favorittene. Denne tidligere franske kolonien står høyt på ønskelisten for mange og det har de siste årene blitt enkelt å komme seg hit som turist. Kunne du også tenke deg å være en av dem?

Les mer >

Velkommen til KinaReiser, du snakker med...

Velkommen til KinaReiser, du snakker med...

Vi på KinaReiser trodde aldri på ryktene om vår død. Det vil si reisebyråenes død, den som skulle inntreffe når alle i Norge fikk internett hjemme og selv kunne bestille turer til fjernt og nær. For vi visste at selv om fly og hotell kunne bestilles enkelt på nett, så er det ganske mye mer som utgjør en vellykket reise. Spesielt til Kina, mener nå vi, hvor språk, hundrevis av spennende reisemål og lange avstander kan ta piffen fra selv de ivrigste planleggerne.

Les mer >

Med hele familien på tur!

Med hele familien på tur!

Stadig vekk kan vi lese i avisene om politikere som vil at flere elever i den norske skolen skal studere kinesisk. Dette er fremtidens språk, hører vi. Om dere ikke har noen langsiktige planer for de håpefulle når det gjelder språkstudier kan det likevel anbefales å ta dem med på reise til Kina. De får fantastiske opplevelser med seg i bagasjen hjem, og takler jet lag, lange reiser, fremmed mat og storbyer forbløffende bra. Og kanskje plukker de opp såpass med kinesisk at det kan friste til videre studier, hvem vet?

Les mer >

Godt slangens år!

Godt slangens år!

Rakk du aldri å komme i gang med nyttårsforsettene? Da kan du med god samvittighet forsøke igjen, for den 10. februar er det i følge den kinesiske månekalenderen tid for et nytt år, denne gang i slangens tegn. Befinner man seg i Kina rundt denne tiden vil det ikke være tvil om at noe er på gang, kinaputter og fyrverkeri smeller dagen, og gjerne natten, lang. Nyttår, også kjent som Spring festival, er kinesernes viktigste høytid, tilnærmet vår julefeiring. Barna skal ha nye klær og pengegaver i små, røde konvolutter. De voksne koser seg med familiebesøk og massevis med god, tradisjonell mat.

Les mer >