KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Verdt å vite før du bestiller

Verdt å vite når reisen planlegges

Informasjonen dreier seg i hovedsak om Kina, men mange av de praktiske rådene gjelder også for andre reisemål i Asia. Gode forberedelser er viktig. Forbered deg så mye som mulig på forhånd og les om landet og stedene du skal besøke, både guidebøker og skjønnlitteratur (det blir ikke tid underveis). Omfanget av bøker om og fra Asia – både historisk og aktuelt – har vokst enormt de senere år, og mange filmer har hatt stor popularitet. I Oslo kan vi anbefale spesialbutikken ”Nomaden” i Uranienborgveien bak Slottet.
Bestiller du et reiseopplegg med sightseeing i Kina, vil du motta vårt spesialskrevne hefte ”Reisefeber?”. Vi produserer også jevnlig et elektronisk nyhetsbrev som både informerer om Kina/Asia og om aktuelle spørsmål, samt gir deg nye reisetilbud og eventuelle endringer.


Reisebetingelser
KinaReiser har utarbeidet reisebetingelser som regulerer reisen både for deg som kunde og for oss som arrangør. Vennligst sett deg inn i dem før du betaler depositum. Du får reisebetingelsene tilsendt, og du finner dem på vår hjemmeside.


Noen viktig forbehold
Å reise til land som Kina, India, Vietnam, Russland, Mongolia og andre land i Asia innebærer at du må akseptere en annen virkelighet enn hjemme. Samfunnet er annerledes bygget opp, og kulturen, språket og historien er vesensforskjellig fra det man kjenner til i Norge – og det er vel nettopp én av grunnene til at man velger å reise?
Reiseruter, fly- og togruter, reisetider, tidtabeller, hotell, dag-til-dag-program, priser og annen praktisk informasjon i denne katalog er ofte fastlagt lang tid i forveien, gjerne mange måneder. Slik informasjon kan derfor bli mangelfull eller feilaktig før reisen begynner, eller endringer kan inntreffe etter at reisen er begynt. KinaReiser as, i samarbeid med våre lokale arrangører i hvert land, har som mål å erstatte et kansellert eller endret program med tilsvarende innhold av samme kvalitet eller bedre. Normalt vil slike endringer bli opplyst om ved bestilling av reisen, på våre internettsider, eller straks vi er kjent med endringene.

Avbestillingsbeskyttelse
Vi anbefaler alle våre reisende å tegne avbestillingsbeskyttelse, slik at du får refusjon dersom reisen må avbestilles pga. akutt sykdom eller dødsfall i nærmeste familie (se også Reisebetingelsenes pkt. 5). Vær oppmerksom på at avbestillingsbeskyttelsen må bestilles samtidig med at reisen bestilles.

Reiseforsikring
Reis heller ikke uten å ha en god reiseforsikring! Dersom du vil benytte din hus-/hjemforsikring eller er dekket gjennom kredittkortavtale e. l., sjekk om denne forsikringen er fullgod – hvilket den ofte ikke er. I tillegg bør verdifulle gjenstander, som dyre kameraer, ofte spesialforsikres hvis verdien overstiger et visst beløp. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring og polise kan tegnes gjennom oss.

Pass og visum
Prosessen med visum til en del land i Asia kan være tidkrevende. Det kreves vanligvis at passet inneholder minst to motstående, ubrukte sider, og at passet må være gyldig i minst 6 måneder etter planlagt utreisedato fra landet du besøker. Sjekk passet ditt før du bestiller reisen!
KinaReiser kan bistå deg med visumsøknaden(e). Husk bare at besøk til flere land betyr lengre behandlingstid, noe som medfører at vi må ha ditt pass tidlig (konkrete frister vil du få oppgitt). Ekspressbehandling betyr økt kostnad for deg.

Valuta
I mange asiatiske land  kommer man ofte langt med US-dollar, samtidig som det er flust med Automatic Teller Machines (ATM) / minibanker i byene som gir deg lokal valuta. Det kan enkelte steder være problematisk – og utenfor allfarvei nesten umulig – å basere reisen på bare å bruke kort. Spør oss hvis du er usikker.


Når er det best å reise?
Nordlige Kina har omtrent samme årstider som oss. Men på grunn av landets enorme størrelse er klimaet avhengig av hvor du befinner deg til hvilken tid. Beijing ligger på samme breddegrad som Madrid og New York, Shanghai er på høyde med Kairo, og Hong Kong er i den subtropiske sonen. Med Beijing som utgangspunkt er vinteren som regel kald og kort, våren mild og ustabil, sommeren varm og fuktig, og høsten behagelig varm og tørr. Jo lenger sør man reiser, jo varmere blir det.
 

Helse
Det er ikke ofte nordmenn blir syke under et asiaopphold, det vanligste problemet er forkjølelse, eller (sjeldnere) magebesvær. Ingen vaksiner er påbudt ved våre reisemål pr. januar 2016. Kontakt likevel lege eller helsestasjon i god tid og hør om det er noen av dine tidligere vaksiner du bør ta på nytt. Det er fornuftig å starte tidlig med et vaksinasjonsprogram.


Overnatting
Hotellene i Asia er vanligvis gradert fra 5 stjerner (høyest) til 1 (lavest), men det kan være noen variasjoner. KinaReiser benytter seg normalt av hotell i 4- og 3-stjerners klassen, som regnes som første klasse eller god turistklasse. Det er områder hvor hotellstandarden er enklere, som f. eks. i Tibet utenom Lhasa, i deler av Mongolia, Sørøst-Asia og langs Silkeveien, og da benytter vi stedets beste. Hotellbytte til samme eller bedre standard kan forekomme under året.


Mat
Ditt hotell serverer normalt vestlig frokost, men utvalget kan variere noe når man reiser rundt i Asia. Vanligvis får du lokal varm mat til lunsj og til middag. I de fleste byer i Asia er det restauranter som serverer vestlig mat, og mange steder kan man få kjøpt f. eks. pizza og hamburger (om så skulle ønskes…). Jo lenger utenfor allfarvei du skal reise, jo fornuftigere er det å ha med seg litt personlig ekstraproviant.


Klær
Som turist trenger man ikke ha med penklær. Det viktigste er gode gåsko, lett regntøy og solbriller (hele året), og varmere klær om vinteren – avhengig av reisemålet. Så godt som alle hotell tilbyr klesvask som gjøres på en dag. Husk også at klær kan kjøpes billig (ofte billigere enn å vaske plaggene på hotellet) og det er lett å fornye garderoben ved besøk til et av de mange markedene. Pakk derfor lite i kofferten. Ved reise til Mongolia bør du huske at det kan bli kaldt om nettene; Ulaanbaatar ligger på 1350 meters høyde.


Flyreisen
Vanligvis reiser man fra Norge midt på dagen og ankommer reisemålet i Asia neste morgen eller formiddag, lokal tid. Netto flytid er ca. 9-12 timer, og vi må vanligvis mellomlande i København (SAS), eller Stockholm (Air China), Helsinki (Finnair), Amsterdam (KLM), Frankfurt og München (Lufthansa), Paris (Air France), eller London (British Airways). Deretter flyr vi nonstop den korteste veien østover. På utreisen får du derfor en kort natt, mens på returreisen kommer man til Norge etter en lang dag. Nøyaktig informasjon om flytidene får du sammen med reisedokumentene før avreise. Bortsett fra Russland, er det ingen av landene i Asia som har innført sommertid.


Bagasje og sikkerhet
Mange flyselskaper har nå laget et såkalt ”one piece”-konsept. Det betyr at du som reiser på økonomiklasse kan sjekke inn bare én koffert som maks. kan veie 20 eller 23 kg. Du kan vanligvis også betale for en ekstra koffert med samme vektgrense både på utreise og ved hjemreise, men gebyrene varierer. Reglene er også ulike fra flyselskap til flyselskap, så spør oss om hva som gjelder for din reise. Vær særlig oppmerksom på at når du flyr innenlands, gjelder fremdeles grensen på 20 kg i økonomiklasse i de aller fleste land.


Tog
På reiser med Den transsibirske jernbanen og innenlands i Asia vil fordeling av køyer på toget være vilkårlig, dvs. at kvinner og menn kan havne i samme kupé. Våre reisende kan også oppleve at andre som ikke tilhører vår gruppe blir plassert i ”vår” kupé. Dette er forhold KinaReiser ikke kan påvirke, men erfaringsmessig pleier det å gå greit ved at de reisende innbyrdes finner praktiske løsninger.
På noen strekninger kan det bestilles plass i luksusvogner med tomannskupé med eget toalett og TV. Som regel vil den beste klassen på et nattog være ”soft sleeper” (1. kl.), og på dagtid reiser vi vanligvis på ”soft seat”. På de fleste togene er det restaurantvogn. Toalettforholdene kan være enkle, husk alltid medbrakt papir og våtservietter.
Dersom du skal reise med Transsibirske, får du vårt spesialhefte om denne reisen.


Bil og buss
Veinettet er ikke så godt utbygget overalt i Asia, men fra store byer til nærliggende attraksjoner vil standarden som regel være god. På landsbygda, for eksempel i det vestlige Kina langs Silkeveien, i Mongolia og i Tibet er veiene tildels betydelig dårligere. I de store byene er det ofte tett trafikk. Mange større motorveier er under utbygging.


Tips
Man må absolutt betale tips til sine hjelpere underveis. Med unntak av Bhutan er det i hele Asia forventet at man gir tips. De som i første rekke baserer sin inntekt på driks de får fra turistene, er guiden og sjåføren på ditt reiseopplegg. Hotellpersonalet som bærer bagasjen din forventer også å få noe for bryderiet.


Forlengelse av oppholdet
Etter en fellesreise er det mange som gjerne ønsker noen dager ekstra på egen hånd etter at det fastlagte programmet er avsluttet, eller på forhånd før gruppen samles. Med forbehold om hotellkapasitet og ledig plass på flyet, kan dette la seg ordne mot et pristillegg som varierer fra flyselskap til flyselskap. NB: Forlengelse av reisen bør bestilles samtidig med at hele reisen bestilles. Dersom forlengelse bestilles senere, tilkommer et administrasjonsgebyr. Om det ikke finnes plass i ønsket klasse på flyet, vil billetten ofte bli dyrere.


Priser, avgifter, flyskatt, m. m.
KinaReiser tar et forbehold om mulige valutakursendringer og prisjusteringer fra utenlandsk arrangør, transportør o. l. i løpet av året. I tillegg gjør vi oppmerksom på at flyselskapene kan øke billettprisen pga. brennstofftillegg, så vel som innføre nye, såkalte flyskatter.


Hvem er KinaReiser?
KinaReiser as er et heleid norsk selskap. Vi er Norges eldste turoperatør på Kina og har omfattende kunnskaper både om dette landet og andre reisemål i Asia. Vi har arrangert reiser for tusener av fornøyde nordmenn siden 1969. Selskapet har vokst jevnt og trutt, og pr. januar 2020 er det 6 ansatte, hvorav to på kontoret i Beijing. Det er en sentral del av selskapets målsetting at vi skal levere kvalitetsreiser og for å sikre dette, drar alle de ansatte minst en gang årlig østover for å holde seg oppdatert og utvikle nye reiser. Vår adm. dir. Anne Krogh besøkte Kina første gang sommeren 1976 og har hittil vært i Asia over 300 ganger…


Hovedkontoret i Oslo
KinaReiser as har kontor i Hegdehaugsveien 10, 0167 Oslo (200 m fra Slottsparken, 200 m nedenfor restaurant Lorry). Åpningstiden er mandag–fredag 9–16, vår telefon er 22 98 22 00, mailadresse er .


Kontor i Beijing i over 20 år!
Som eneste norske turoperatør har KinaReiser eget kontor i Beijing. Våre ansatte forhandler med våre mange samarbeidspartnere, sjekker ut nye reisetilbud og holder kontroll med kvaliteten på bl. a. hotell, restauranter og guider; alt for at din reise skal bli så vellykket som overhodet mulig. Skulle det likevel oppstå problemer eller spørsmål når du er i Kina, ta gjerne kontakt med kontoret som holder åpent mandag–fredag 14–17.30. Kontoret holder stengt under kinesiske fridager. Adressen er Room 312, Beijing Royal Grand Hotel (tidligere SAS-hotellet), East Beisanhuan Road 6a, 100028 Beijing. Tlf. / faks (+86 10) 64 65 63 40. Mailadressen er


Din garanti
KinaReiser as er registrert som turoperatør og vi har stilt garanti for alle våre reiser til Reisegarantifondet.


Gavetips
Gi din kjære en reise i presang! Gavekortet får du ved bestilling.