KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Først metropolen Shanghai. Så til en av mange idylliske kanalbyer i nærheten – vi har valgt Zhouzhuang. Og derfra hurtigtoget til Beijing. Her skal vi overnatte én natt på den ombygde, gamle teglstensfabrikken The Brickyard, med utsikt til Den kinesiske mur. En reise fylt med store opplevelser!

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst Shanghai Svensktalende reiseleder møter på flyplass, Maglev-tog til Pudong. World Financial Center, innsjekking. Om kvelden blir det en tur på nattmatmarkedet for en morsom og fantastisk matopplevelse.
Dag 3 Shanghai Frokost, bysightseeing, lunsj og middag.
Dag 4 Zhouzhuang, Shanghai Dagstur til Zhouzhuang. Båttur på byens kanaler. Lunsj. Retur Shanghai, middag.
Dag 5 Shanghai, Beijing Frokost. Høyhastighetstog (Bullet Train) fra Shanghai til Beijing, transfer til hotellet, resten av dagen på egen hånd. Kungfu-show – billetter kjøpes eventuelt på stedet.
Dag 6 Beijing Frokost, Himmelens tempel, Perlemarkedet, Den himmelske freds plass, Den forbudte by. Lunsj og middag.
Dag 7 Beijing Frokost, dagen på egen hånd, pekingandmiddag.
Dag 8 Beijing Frokost, vandretur i hutong med middag.
Dag  9 Beijing Frokost, cloisonnéfabrikk, Den kinesiske mur, overnatting ved Muren, lunsjpakke. Middag på egen hånd.
Dag 10 Beijing Frokost, transfer til flyplassen for hjemreise.

Detaljert program

Dag 1 Avreise fra Norge

Dag 2 Ankomst Shanghai Frokost på flyet/L/M

Vi blir tatt i mot av vår svensktalende guide på flyplassen i Shanghai. Sammen reiser vi med Maglev-toget til Pudong. Toget har en toppfart på rundt 430 km/t - og bruker ca. syv minutter på den rundt 30 kilometer lange turen. Vi tar så heisen opp 100 etasjer i World Financial Center. Fra utsiktspunktet her får man et utmerket overblikk over byen. Vel nede igjen drar vi til hotellet for innsjekk. Resten av ettermiddagen på egen hånd før vi på nytt blir hentet på hotellet og kjørt til startstedet for en morsom matvandringstur. Når solen går ned, tennes wokene langs gatene i Shanghais nattmatmarkeder. Opplev selv hvorfor ingen kan motstå denne byens spennende mattradisjoner.

Dag 3 Shanghai F/L/M
I dag starter turen med Jade Buddha-tempelet før vi fortsetter ferden videre til «Peoples Square», en grønn lunge midt i byen omringet av historiske bygninger. Så til Gamlebyen med sin basar og tehus. Klassiske severdigheter fra Ming- og Qing-dynastiene oppleves når vi besøker den fortryllende Yuyuan-hagen. Vi skal videre til «The Bund» med fascinerende bygninger og historie. Turen avsluttes i et av Shanghais mest interessante SOHO-område: Tianzifang, full av spennende designerbutikker, restauranter og kaffebarer. Du velger selv om du ønsker mer tid i området eller blir med tilbake til hotellet.

Dag 4 Shanghai, Zhouzhuang F/L/M
Mye aktivitet i går? Da blir denne dagen roligere. Vi kjører til kanalbyen Zhouzhuang, en drøy time unna. Her kan man først tro seg hensatt til en filmkulisse, men dette er ekte nok. Smale kanaler med buede broer og sørgepiler. Trange smug med blankslipte brostein, polert av innbyggernes vandringer gjennom mange år. Mer kinesisk kan det nesten ikke bli. Nyt det både fra land og under båttur på kanalen gjennom byen. Retur til Shanghai.

Dag 5 Shanghai, Bullet Train til Beijing F
Tidlig frokost og vi kjøres til togstasjonen for ombordstigning på høyhastighetstoget til Beijing. Det er reservert plasser i 2. klasse i komfortable seter. Lunsj kan kjøpes i restaurantvogn om bord - god mat til en rimelig penge. Etter fem timer er vi vel fremme i hovedstaden. Transfer til hotellet, og vi sjekker inn. Hotellet har perfekt beliggenhet i sentrum. I løpet av dagene i Beijing vil guiden spørre om vi har lyst til å overvære et Kungfu-show, man betaler direkte til guiden, som også ordner transport tur/retur fra hotellet.

Dag 6 Beijing F/L/M
Frokost. Første stopp er Himmelens tempel. Hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger, mens vi kommer for å se de mange aktivitetene i parken rundt tempelet. Her er det sang, dans og skyggeboksing med mer. Deretter har vi litt tid på Perlemarkedet like over gaten, hvor det i tillegg til perler selges klær, sko og vesker og lignende. Lunsj på en av Beijings eldste restauranter, det er høylydt og nudlene smaker fantastisk.
Deretter til Den himmelske freds plass og et besøk til det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går vi gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer vi til residensen for ham selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, vi trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene…

Dag 7 Beijing F/M
Dagen på egen hånd til egne streiftog. Pekingandmiddag om kvelden.

Dag 8 Beijing F/M
Det er ikke alltid så lett å finne det gamle Beijing mellom de brede veiene og glitrende skyskraperne. De historiske templene og palassene er synlige nok, men hva med det gamle Beijing, der vanlige folk hadde sitt hverdagsliv? Mange områder i Beijing er fullstendig forvandlet de siste 20 årene, men det finnes små lommer av de gamle boligområdene, hutongene, igjen. Man må bare vite hvor de er. Vi tar dere med på vandring i disse strøkene. Inne i labyrinten av smale smug og sjarmerende bygninger føles resten av Beijing langt unna, både i tid og sted.

Dag 9 Beijing – Den kinesiske mur og overnatting i landsby F/L
I dag kjører vi ut av byen, og etter halvannen time kan man skimte Muren på toppen av fjellkammen. På veien stopper vi for et besøk til en cloisonnéfabrikk og ser produksjonsprosessen til disse vakre gjenstandene man kan se rundt i hele Kina. Man kan enten ta taubane opp mot egen betaling på stedet, eller trappene. Medbragt niste som guiden kjøper til oss nytes best oppe på selve Muren, utsikten er upåklagelig!
Fra klokken 15.00 er der klart for innsjekk på hotellet som tidligere var landsbyens teglsteinsfabrikk. Her finner du restaurant, bar, SPA og alle rom har utsikt til Muren. Stedet er diskret og moderne og er et hotell- og restaurantprosjekt basert på prinsippet om bærekraftig utvikling. Et kinesisk-amerikansk ektepar med samfunnsengasjement og stå-på-vilje driver nå prosjektet, som har skapt mange arbeidsplasser og hevet levestandarden til bønder som ellers har få framtidsutsikter.
Middag spiser vi på hotellet og alle betaler for seg på stedet. Det er også mulig å spise hos lokale som har etablert private restauranter som følge av prosjektet.

Dag 10 Beijing, hjemreise F
Det serveres frokost på hotellet som vi kan nyte i hagen. Utsjekk og transfer til flyplassen før flyavgang.

Inkludert

• Flyreisen Oslo – Shanghai, Beijing - Oslo i økonomiklasse.
• Togbilletter innenlands i Kina
• Flyskatter
• Overnatting i del av dobbeltrom på 4* hotell. Frokost hver dag.
• Transport, inngangsbilletter, sightseeing
• Måltider ifølge programmet (F=frokost, L=lunsj, M=middag). Ett glass drikke til de fleste måltider
• Svensktalende, kinesisk reiseleder .
• Engelsktalende, lokale kinesiske guider.
• Informasjonsheftet “Reisefeber?”
• Bagasjehåndtering.
• Tips til guide og sjåfør.

Ikke inkludert
• Turistvisum til Kina. KinaReiser er behjelpelige med å ordne dette. Pris kr. 2.245,- pr. person for norske statsborgere og normal behandlingstid.
• Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse.
• Ikke-spesifiserte måltider.
• Enkeltromstillegg: se pristabell.
• Flybillett fra andre byer i Norge. Spør ved bestilling (avhengig av kapasitet på flyet).

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
13/4-19 - 22/4-19fra 22 4655 995SASBestill reise

Ved bestilling betales et depositum på kr. 3.500,- pr. person.
Pris pr. person i del av dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg.
Minimum antall deltagere: 16

Fakta

Shanghai og Beijing i påskenFellesreise Kina
10 dager
Fly med SAS
Svensktalende reiseleder
Overnatting på 4-stjerners hotell, samt en natt ved Den kinesiske mur
Hurtigtog mellom Shanghai og Beijing
Innholdsrikt program
Engelsktalende guide i hver by

Reisemål:
Shanghai og Beijing

Pris fra: 22 465

Avreise: 13/4