KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Besøk Shanghai og Beijing, to av verdens sentrale byer, og opplev hva Kina i dag er: Stor rikdom, store tanker, lang historie og mange mennesker! Fascinerende kontraster, garantert.

"Vi vil i all enkelhet få takke dere for en fantastisk velarrangert og herlig reise til Shanghai og Beijing! Vi fikk et rikt utvalg av opplevelser og utflukter og informasjon om dagens og gårsdagens Kina. Vi har fått et bredt og spennende bilde av Kina! Vår guide var en veldig sympatisk, kyndig og trivelig ung mann, "Carl", som betydde mye for at reisen ble så vellykket!
Vi synes denne reisen var en av de beste reisene vi har vært med på!

Takk og glade hilsninger
Lars Fridén og Karin Nilsson"

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise med fly fra Norge.
Dag 2 Shanghai Frokost ombord, svensktalende kinesisk reiseleder møter, buss til sentrum, Oriental Pearl Tower, Shanghai historiske museum, lunsj, velkomstmiddag.
Dag 3 Shanghai Frokost, The Bund, Gamlebyen med Bygudens tempel og tehus, lunsj.
Tilleggsprogram: Middag og akrobatikkshow.
Dag 4 Shanghai Frokost, programfri dag.
Tilleggsprogram: Utsikten fra Financial Center (472 m), besøk til kanalbyen Zhujiajiao og lunsj.
Tilleggsprogram: Middag og båttur på Hangpo-elven.
Dag 5 Shanghai-Beijing Frokost, hurtigtog til Beijing (ca. 6 t), lunsjpakke ombord. I Beijing: Den himmelske freds plass, Den forbudte by, middag, Silkemarkedet.
Dag 6 Beijing Frokost, morgengymnastikk i park, Trommetårnet, sykkeldrosje gjennom hutongene, lunsj hjemme hos familie som også viser hvordan man lager jiaozi (dumplings), perlebutikk, pandaene i dyrehagen, Sommerpalasset.
Tilleggsprogram: Middag og kungfuforestilling.
Dag 7 Beijing Frokost, Den kinesiske mur ved Mutianyu, lunsj, Himmelens tempel, silkebutikk.
Dag 8 Beijing Frokost, programfri dag, avskjedsmiddag med pekingand.
Dag 9 Beijing Frokost, transport til flyplassen, avreise med fly, hjemkomst samme kveld.

Detaljert program

Avreise
Dag 1

Avreise med fly fra Norge, mat og drikke serveres ombord. Det anbefales å sove på nattflyvingen for å komme frem så uthvilt som mulig.

Shanghai
Dag 2
Frokost ombord før vi lander i Orientens Paris, Asias Perle, med andre ord Shanghai. Byen der Yangtze-elven renner ut i havet og hvor formuer har vokst og smuldret opp like raskt. Vår svensktalende kinesiske reiseleder møter oss på flyplassen og tar oss med til Oriental Pearl Tower. Dette ikoniske landemerket sto ferdig i 1994, da denne siden av byen enda besto av risåkre og landsbyer. Nå er det Asias finansielle sentrum, med enorme verdier og skyskrapere som står i stil. Vi tar heisen opp til observasjonsdekket og starter oppholdet i millionbyen med å se hvordan den sprer seg utover. I underetasjen går vi innom Shanghai historiske museum, og får en oversikt over den intense og spennende historien til denne byen. Velkomstmiddag om kvelden.

Shanghai
Dag 3 

Gjennom Shanghai renner Huangpo-elven, en travel vannåre. Og det er ikke noe bedre sted å se Shanghais historie enn akkurat her. Vi står på historiske The Bund, promenaden som går langs vestsiden av elven, hvor de store bankene, kontorene og hotellene ble oppført på 1920-tallet. I dag er det fortsatt banker, konsulater, eksklusive hotell og butikker som holder til her. På den andre siden av elven ser vi silhuetten av fremtiden. Enn så lenge har det meste vi har sett hatt røtter i vestlig arkitektur, hvor er det kinesiske? Det finner vi i Gamlebyen, et hektisk og summende handelstrøk. Vi går innom Bygudens tempel fra 1400-tallet, hvor mange kom for å be om fred og fremgang. Dets popularitet gjorde at mange åpnet butikker og spisesteder her. Mest fotografert er nok det gamle te-huset som står på påler i en liten dam. Broen hit går i sikksakk for at onde ånder ikke skal kunne komme over. Det er jo godt å vite når man nyter sin te. Lunsj underveis.

Tilleggsprogram: Middag og akrobatikkshow.
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!

Shanghai
Dag 4
I dag kan vi gjøre hva vi vil. Spasere i French og International Concession, de gamle, internasjonale boligområdene, eller nedover Nanjing Road, Shanghais Karl Johan. Shanghai Museum har en nydelig samling kinesiske gjenstander av uvurderlig verdi og en god museumsbutikk.

Tilleggsprogram:
Ønsker du å se mer av livet utenfor storbyen, anbefales dette tilleggsprogrammet. Vi starter med en tur til Financial Center, hvor vi fra 472 meter over bakken kan se hvor stor denne byen er. Kontrastene blir enorme når vi ankommer kanalbyen Zhujiajiao. Denne lille, historiske byen er som tatt ut av en historisk film, med smale kanaler, buede broer, sørgepiler og røde lykter. Byen i seg selv er en severdighet, og vi kan i tillegg gå innom skjeve, sjarmerende hus omgjort til museer og morsomme butikker. Vi spiser lunsj her før vi kjører tilbake til Shanghai.

Tilleggsprogram: Middag og båttur på Huangpo-elven.
Opplev Shanghai by Night fra Huangpo-elven. Herfra har man den beste utsikten til The Bund på den ene siden og den moderne skylinen på den andre. På kveldstid er alle bygningene spektakulært opplyst.

Shanghai, Beijing
Dag 5 

Etter frokost reiser vi til togstasjonen og går ombord på hurtigtoget til Beijing. Gjennomsnittshastigheten er ca. 310 km/timen og vi unnagjør 1 318 km på ca. 6 timer. Vi får utdelt en lunsjboks på toget og ser landskapet fyke forbi. Vel fremme i Beijing kjører vi til Den himmelske freds plass og går derfra til Den forbudte by. Palasset fra 1420 er fortsatt imponerende, og selv om vi ikke rekker innom de tusenvis av rommene (og det er kanskje like greit!), skal vi se de offisielle hallene keiseren tok i mot besøkende og utførte sine ritualer, samt de indre gemakker, hvor han hygget seg med sine koner og konkubiner. På Silkemarkedet er det minimalt med ekte silke, på den annen side får man tak i det meste av andre ting. Leker, klær, vesker og kofferter, smykker, elektronikk, briller og slips. Husk bare å prute til krampa tar deg! Middag om kvelden.

Beijing
Dag 6
I dag starter vi med litt fysisk fostring, slik at vi holder energien gående gjennom en innholdsrik dag i Beijing. I parken kan vi sammen med lokalbefolkningen teste ut ulike former for morgengymnastikk. Om den sakte skyggeboksingen blir for statisk kan det kanskje friste med litt zumba? Eller vals, her er det mange alternativer. Litt mer trim blir det når vi skal gå opp de bratte trappene til Trommetårnet. En gang i tiden kunne trommene her høres over hele byen, slik at alle visste hvor mye klokken var blitt. Vi er i hjertet av et av de bevarte boligområdene, hutongene, og skal se mer fra setet på sykkeldrosjen som tar oss rundt. Smugene er smale, her er det ikke plass til vanlig trafikk. Mer om livet i hutongene lærer vi av familien vi besøker for å spise lunsj. Sammen prøver vi oss på å lage jiaozi, små dumplings, og skal etterpå spise muligens det beste måltidet vi får på turen. I dyrehagen venter pandaene på oss. De hører til bjørnefamilien, men er noe helt for seg selv i sin hvite og sorte pels. Vi fortsetter til Sommerpalasset, hvor hele det keiserlige hoff forflyttet seg i de stekende sommermånedene. At de foretrakk å komme hit fremfor å være i Den forbudte by kan vi lett skjønne. Kunlun-sjøen glitrer i ettermiddagssolen og i Den lange korridoren har man hele 14 000 malerier å beundre, om landskapet skulle bli for kjedelig.

Tilleggsprogram: Middag og kungfuforestilling.
Kungfu er en eldgammel kampteknikk, som blant annet har blitt utviklet av buddhistiske munker for å forsvare templene mot inntrengere. I dag blir kampsporten brukt til trening og som test av ens disiplin og styrke. På scenen blir en enkel historie illustrert med eksplosiv kraft og fysiske prestasjoner som ser ut til å oppheve tyngdekraften. En annerledes forestilling som fenger og imponerer.

Beijing
Dag 7 

I dag står to av Kinas mest gjenkjennbare konstruksjoner på programmet, Muren og Himmelens tempel. Etter frokost kjører vi til Den kinesiske mur ved Mutianyu. Her kan vi gå trappene opp eller ta taubanen til toppen mot betaling på stedet. Selv om vi har sett mange bilder fra Muren er det noe helt eget å stå her selv. Vi ser hvordan vakttårnene blir mindre i det de forsvinner i horisonten; faktisk er det hele 22 vakttårn fordelt på denne delen av Muren som strekker seg over 2 kilometer. Vel tilbake i byen skal vi til Himmelens tempel. Et stort parkområde, hvor Hall of Prayer for Good Harvest er høydepunktet. Dette runde bygget med blått tak er et symbol for Beijing og er et prakteksempel for tradisjonell, kinesisk arkitektur. Ikke en spiker er brukt, taket holdes oppe av 28 søyler. De symboliserer de fire årstidene, de 12 månedene og de 12 dobbeltimene i døgnet. Ellers er parken full av ivrige og spreke pensjonister som trener, spiller kort og hygger seg med hverandre. Før vi returnerer til hotellet går vi innom en silkebutikk, som også har en liten utstilling om hvordan silke produseres og hva silke kan brukes til. Et nyttig lite dyr, den silkeormen.

Beijing
Dag 8 

Ikke noe program i dag, vi gjør akkurat som vi vil. Mer sightseeing eller blir det shopping? Vi samles til en deilig avskjedsmiddag med pekingand på menyen, og hører hva de andre har funnet på i løpet av dagen.

Beijing
Dag 9
Frokost, transport til flyplassen, hjemreise med fly, ankomst samme kveld.

Inkludert

• Fly med SAS eller Finnair til Shanghai og hjem fra Beijing, økonomiklasse. Prisen gjelder for avreise fra Oslo. Måltider ombord.
• Svensktalende kinesisk guide møter på Shanghais flyplass og leder hele reisen i Kina. I tillegg medvirker en engelsktalende lokal guide i Shanghai.
• Hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom.
• Alle angitte måltider (7 frokoster, 5 lunsjer og 3 middager) inkl måltidsdrikke
• Program som over. Tilleggsprogram bstilles og betales på stedet.
• Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenlands reiser i følge program.
• Informasjonspakke.
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreisestedet. Internasjonal flyplasskatt ved hjemreisen.
• Du som reiser uten følge kan bestille del i dobbeltrom.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Kina
• Avbestillingsbeskyttelse kr 800.
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Tilleggsprogram i Shanghai: CNY220 for middag og akrobatforestilling/ Pris på forespørsel for Financial Center, kanalby og lunsj/ CNY200 for middag og båttur på Huangpu
• Tilleggsprogram i Beijing: CNY220 for middag og Kungfuforestilling
• Fly fra andre byer i Norge, spør ved bestilling.
• Reiseforsikring. KinaReiser anbefaler og formidler Gouda reiseforsikring.
• Reisen kan forlenges.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
13/9-18 - 21/9-18fra 18 5953 095FinnairBestill reise
7/10-18 - 15/10-18fra 18 5953 095FinnairBestill reise
29/10-18 - 6/11-18fra 18 5953 095FinnairBestill reise

Minimum antall påmeldte deltagere for at reisen skal kunne gjennomføres er 15 personer.
Turen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.
Depositum: Ved bestilling av reisen betales et depositum på kr 3 500,- pr person.
Vi tar forbehold om program- og prisendringer.

Fakta

Shanghai og BeijingFellesreise Kina
9 dager
Fly med SAS eller Finnair
Svensktalende reiseleder
Program, mange måltider inkludert
Tilleggsprogram bestilles på stedet

Reisemål:
Shanghai, Beijing

Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Shanghai
Dag 3-4 Shanghai
Dag 5 Shanghai, hurtigtog til Beijing
Dag 6-8 Beijing
Dag 9 Hjemreise med fly, hjemkomst samme kveld

Pris fra: 18 595

Avreise: 13/9, 7/10, 29/10