KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Guizhou og Yunnan, to av Kinas mest spennende provinser som ikke mange nordmenn har besøkt. Her skal vi oppleve noen av Kinas aller vakreste og mest spektakulære landskap, samt møte mange spennende minoritetsfolk.

Program i sammendrag

Dag 1 – Oslo Avreise med fly.

Dag 2 – Chongqing, Guiyang Frokost om bord, ankomst Chongqing om morgenen, innenlandsfly til Guiyang (1 ½ tim), lunsj, hvile, Jiaxiupaviljongen, spasertur
langs Nanming-elven, velkomstmiddag.

Dag 3 – Guiyang, Kaili, Jidao, Paika Frokost, buss til Kaili (2 ½ tim), Jidao miaoby der vi får en storstilt velkomst, vandring i byen, lunsj, vandring til miaobyen Paika, besøk hjemme hos en produsent av lusheng (bambufløyter), middag.

Dag 4 – Kaili, Qingman, Shiqiao Frokost, museum med miao- og dongklær, buss til Qingman miaoby, skolebesøk, lunsj hjemme hos familie, besøk i Shiqiao miaoby der man lager håndlaget papir, middag.

Dag 5 – Kaili, Basha, Zhaoxing Frokost,buss til Zhaoxing dongby (6 tim), lunsj underveis, langs veien besøk i ulike dong- eller miaobyer, middag i Zhaoxing, kveldsforestilling dongmusikk og -dans.

Dag 6 – Zhaoxing, Tang'an Frokost, spasertur gjennom vakkert landskap og byer opp til Tang'an dongby, buss tilbake til Zhaoxing, lunsj, spasertur og streiftog for å oppleve folkelivet og aktiviteter i det livlige Zhaoxing, middag.

Dag 7 – Zhaoxing, Guiyang, Kunming i Yunnan Frokost, høyhastighetstog til Guiyang (ca 1 ½ tim), lunsj, vi forlater Guiyangprovinsen med fly til Kunming i provinsen Yunnan (1 tim), Vestfjellene og Drageporten, lunsj i løpet av dagen, middag om kvelden.

Dag 8 – Kunming Frokost, Steinskogen, lunsj, Kunmings lokale blomstermarked, middag.

Dag 9 – Kunming, Dali Frokost, buss til Dali (4 tim), lunsj, De tre pagodene ved Chongshengtempelet, Dalis gamle bykjerne, middag.

Dag 10 – Dali Frokost, bybesøk på landsbygda, introduksjons-/matlagingskurs, lunsj, båt på Erhaisjøen, middag.

Dag 11 – Dali, Lijiang Frokost, buss til Lijiang (3 tim), lunsj, Svartdragens dam, by på landsbygda, middag i Gamlebyen.

Dag 12 – Lijiang Frokost, programfri for egne streiftog i Lijiangs gamle bykjerne, lunsj på egen hånd (betales av den enkelte), middag i Gamlebyen, kveldsforestilling med naximusikk.

Dag 13 – Lijiang Frokost, Tigersprangkløften, lunsj. Middag på egen hånd.

Dag 14 - Lijiang Frokost, vi ser forestillingen Impression Lijiang. Lunsj og middag.

Dag 15 – Lijiang, Chongqing Frokost, programfri formiddag, lunsj, fly til Chongqing (1½ tim), avskjedsmiddag.

Dag 16 – Chongqing, hjemreise Frokost, buss til flyplassen, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag.

Detaljert program

Dag 1-2 – Avreise, Chongqing, Guiyang
Avreise med fly. Ankomst Chongqing neste morgen der vi går gjennom pass- og visumkontroll, henter vår bagasje, sjekker inn på innenlandsflyet som tar oss til Guiyang der vi lander på 1 071 meters høyde. Guiyang er hovedstad i Guizhouprovinsen i sørvestre Kina. Provinsnavnet kan oversettes til ”dyrbar jord” hvilket er passende da 85 % av provinsen består av fjell- og skogområder. Dyrkbar jord har alltid vært ettertraktet. Søtten ulike anerkjente etniske minoriteter (og et antall ikke anerkjente) finnes i provinsen, miao og dong er de mest kjente, og provinsen ble lenge helt dominert av disse folkene. Den kinesiske majoritetsbefolkningen (han) kom hit sent, ikke før på 1400-tallet ble Guizhou ble innlemmet i det kinesiske imperiet. Spesielt miao forsøkte å gjøre opprør et antall ganger i løpet av 1800-tallet. Opprørene ble slått ned og istedenfor å bli assimilert og miste sitt språk og sin kultur trakk minoritetsfolket seg bort fra dalgangene og opp i fjellet. I dag ligger gjennomsnittsinntekten i Guizhou sikkert ti ganger under den i Shanghai og provinsen regnes som et av de minst utviklede områdene i Kina. Hit begir man seg ikke for å oppleve det moderne Kina. Hit kommer man for å oppleve den vakre naturen, de mange kalksteinsfjellene, terrasserte risfelt, gammeldagse levesett og livskraftig kultur. I Guiyang besøker vi Jiaxiu-paviljongen, en bygning i tre med firehundre år på nakken beliggende på en klippe i Nanming-elven som flyter gjennom sentrale Guiyang. Velkomstmiddag om kvelden.

Dag 3 – Guiyang, Kaili, Jidao, Paika
Om morgenen kjører vi gjennom det vakre fjell-landskapet til miaobyen Jidao nær byen Kaili. Miaofolket finnes i flere provinser sør for Yangtze-elven men antas å komme fra området nord for Gule-elven for over 2 000 år siden. Vi finner også miaogrupper som migrerte helt ned til Vietnam, Laos og Thailand der de er mer kjent under navnet hmong (Mong på engelsk). Miaofolket inndeles ofte i en stor mengde undergrupper som baseres på ulikheter i klesdrakter. Inndelingene har ofte blitt gjort av utenforstående forskere og brukes ikke av miao selv. I lang tid har de hevdet sin selvstendighet og vært raske med opprør når de har kjent seg urettferdig behandlet. På 1800-tallet var miaofolket involvert i en rekke opprør i Guizhou som ble slått ned av det siste kinesiske keiserdynastiet. Mange av de mest populære miaoheltene i dag er opprørslederne fra 1800-tallet. Under den nasjonalistiske eran på 20- og 30-tallet var det kommunistene som rekrutterte miao og som takk for dette fikk man selvstyre under den første perioden etter at Folkerepublikken Kina ble grunnlagt i 1949. Når vi kommer til byen Jidao hilser miaoinnbyggerne oss velkommen med sin tradisjonelle ”blokkere-veien-med-vin-sang” og vi ”må” smake den lokale vinen før vi slippes inn i byen. Her får vi sjansen til å se de sølvornamenterte «smykkene» som miaokvinnene kler seg med. I byen bys vi på en oppvisning av den lokale sang- og dansetradisjonen. Vi vandrer så rundt og besøker også noen familier. I løpet av ettermiddagen spaserer vi til byen Paika der vi besøker en berømt produsent av bambusfløyter (lusheng), miaos mest kjente musikkinstrument. Denne og neste natt tilbringer vi på hotell inne i byen Kaili.

Dag 4 – Kaili, Qingman, Shiqiao
Vi starter med å besøke et lite museum som viser miao- og dongfolkets imponerende drakter. Deretter venter byen Qingman der vi besøker en skole og inntar lunsj hjemme hos en familie for så å besøke Shiqiao der man på tradisjonelt vis produserer papir. Man legger kvister i bløt, tar bort det grove, tilsetter kalk og blander resten til en masse som formes til ark på nett festet på rammer. Ingen kjemikalier benyttes. Man produserer alle typer papir fra grove, vakre omslagspapir med blomster i, til tynne jevne papir for maleri og kalligrafi. Her finner vi mye fint å handle i de små butikkene.

Dag 5 – Kaili, Basha, Zhaoxing
Etter frokost fortsetter vi å kjøre gjennom det vakre og dramatiske landskapet mot en av reisens høydepunkter, dongbyen Zhaoxing. Langs veien stopper vi for besøk i ulike dong- eller miaobyer avhengig av de lokale omstendighetene. Vi tar del i deres genuine byggekultur med boliger, møller, staller og kanskje et hjemmebrenningsapparat – som er fullt lovlig! Vi ser mennesker i arbeid med jordbruk og håndverk. Kvinnene og også ofte mennene har fortsatt den tradisjonelle klesdrakten i indigofarget stoff, noen ganger med glans av eggehvite som bankes inn i stoffet med en treslegge. Sent om ettermiddagen når vi den kjente dongbyen Zhaoxing som har nærmere 6 000 innbyggere og der vi tar inn på et lokalt hotell med sentral beliggenhet. Om kvelden ser vi en forestilling med lokal dongmusikk og dans.

Dag 6 – Zhaoxing, Tang'an
Om formiddagen spaserer vi mellom dyrkede felt og gjennom små bosettinger opp til Tang'an dongby. Vel oppe bys vi på en enestående utsikt ut over det terrasserte landskapet og ned mot Zhaoxing. Spaserturen gjøres i rolig tempo og tar under to timer, den som ikke vil spasere kan bli med bussen opp til Tang'an. Før vi forlater Tang’an, fyll en flaske med byens friske kildevann. Etter lunsj spaserer vi gjennom Zhaoxing for å besøke en skole, se indigofarging og annet håndverk, besøke små butikker, oppleve folkelivet og oppleve de mange aktivitetene som pågår en helt vanlig dag i det livlige Zhaoxing. Byen har fem trommetårn som symboliserer fem ulike familieklaner. Arkitekturen og spesielt trommetårnene er velkjente i Kina.

Dag 7 – Zhaoxing, Guiyang, Kunming
Fra en jernbanestasjon i nærheten av Zhaoxing tar vi høyhastighetstoget tilbake til Guiyang (ca 1 ½ tim) hvorfra vi flyr videre til provinsen Yunnans hovedstad Kunming (ca 1 tim). Geologisk, botanisk, zoologisk og økologisk er Yunnan meget særpreget. Fra nord til sør renner tre store elver parallelt i 300 km. Elven Jinsha, en av mange elver som danner Yangtze-elven som tømmer sitt vann i havet langt øst nær Shanghai. Lancang bytter lenger ned navn til Mekong og når havet vest for Ho Chi Minh City (Saigon). Den tredje elven Nujiang heter Salween i Myanmar og møter havet øst for Yangon. Rundt elvene finnes et stort antall beskyttede naturområder. Området betraktes som en av de regioner i verden der det økologiske systemet påvirkes minst av den moderne utviklingen og sommeren 2003 ble et område på hele 1,7 millioner hektar tatt opp på Unescos verdensarvsliste. Vel framme i Kunming skal vi fra Vestfjellene skue ut over Dianchi-sjøen.

Dag 8 – Kunming
Vi kjører ut fra Kunming til Steinskogen som er en merkverdig geologisk naturformasjon av kalkstein som i 2007 ble oppført på Unescos verdensarvsliste. Tilbake i Kunming besøker vi et blomstermarked.

Dag 9 – Kunming, Dali
Fra Kunming fortsetter vi mot nordvest til baifolkets Dali som ligger mellom Erhaisjøen og De blå fjellene og er rik på genuin atmosfære og lokal minoritetskultur. Dali ble fort kjent og elsket av vestlige ungdom for sin avslappende atmosfære. Utenfor bykjernen finner vi de hvite Tre pagodene som er blant de eldste byggverkene i sørlige Kina. Vi spaserer gjennom Dalis gamle bykjerne på brosteinsgater med tradisjonelle steinhus på hver side. De lave husene gir oss en sterk følelse av at vi har forflyttet oss flere hundre år bakover i tiden. Her kan man bruke lang tid bare med å streife rundt og oppleve atmosfæren. Mange av innbyggerne vi møter er kledd i tradisjonelle klær.

Dag 10 – Dali
Om formiddagen begir vi oss ut på landsbygda og et marked for å se de råvarene vi skal bruke i en introduksjon i kinesisk matlaging og selvfølgelig også innta lunsjen vår. I løpet av ettermiddagen tar vi en båttur på Erhaisjøen. Erhai ligger 1 972 moh, er 40 km fra nord til sør og ca sju km bred. Gjennomsnittlig dybde er bare elleve meter. Erhai er viktig for baifolkets fiske, sjøen er spesielt rik på karpefisk og noen av artene er endemiske, d v s de finnes bare her og ingen andre steder i verden.

Dag 11 – Dali, Lijiang
Vi forlater Dali og kjører mot Yunnanprovinsens nordligste del og naxifolkets hovedstad Lijiang hvor den gamle bykjernen i sin helhet er oppført på Unescos verdensarvsliste. Lijiang betyr ”Vakker elv”, et navn som ble gitt allerede av Kublai khan 1254. Den vakre dalen der Lijiang ( 2 384 m o h) ligger domineres av Jadedragens snøkledde fjell med høyeste topp på 5 596 moh. Med kulturelle, språklige og religiøse røtter i Tibet dominerer eldre naxikvinner det gamle Lijiang. Naxi er et av få folk der matriarkat fortsatt lever. Kvinnen gjør de tunge og viktige oppgavene og dominerer familien. I Jadedragens park ligger den vakre pagoden i Svartdragens dam og et naximuseum der vi lærer oss mer om det 1 000 år gamle skriftspråket, et unikt system av bilder som er verdens eneste fortsatt anvendte piktografiske skrift. I løpet av våre dager i Lijiang skal vi bo på et hotell inne i Gamlebyen slik at vi hele tiden har mulighet til å oppleve den herlige atmosfæren.

Dag 12 – Lijiang
Hele dagen er programfri for egne streiftog og oppdagelser i det gamle Lijiang. Gamlebyen er en enestående sjarmerende labyrint av trange og slyngende gater med små kanaler der vannet renner mellom de lave husene. Vi ser kvinner i fargerike drakter, blomsterarrangement, vakre dører og mengder med små detaljer som fascinerer. Små restauranter og steder ønsker deg velkommen til å sitte ned og titte på livet i den gamle byen. Du kommer helt sikkert til å gå deg vill, flere ganger. Men spiller det noen rolle? Samling om kvelden for en konsert med naximusikk som består av hoffmusikk fra de kinesiske dynastiene Han, Tang og Song, gammel tempelmusikk fra 200-1200-tallet som har gått i glemmeboka i resten av Kina. Lijiang er det eneste stedet der både musikken og instrumentene fortsatt lever.

Dag 13 – Lijiang, Tigersprankløften
Denne dagen tar vi en heldagsutflukt til Tigersprangkløften. Den mektigaeYangtze-elven har startet sin reise oppe på det tibetanske høyfjellsplatået. Nord for Lijiang møter den en av de dypeste ravinene i verden og i hele seksten km presses de rasende og skummende vannmassene gjennom ravinen der fjellsidene er på nesten 4000 meter, på ett sted er ravinen bare 30 meter bred. Lunsj i løpet av dagen, middag på egen hånd.

Dag 14 Lijiang, Impression Lijiang
Etter frokost skal vi ut på sletten til dalens nordlige del der vi skal se Zhang Yimous spektakulære forestilling Impression Lijiang som gis på en stor utendørsscene med Jadedragens snøkledde fjell i bakgrunnen.

Dag 15 Lijiang, Chongqing
Formiddagen er programfri. Etter lunsj fly til Chongqing (ca 1 ½ tim) som ligger der elvene Jialing og Yangzi renner sammen. Innenfor Chongqings administrative  område bor det ca 30 millioner innbyggere mens det i  det sentrale storbyområdet ”bare” bor drøyt åtte millioner innbyggere. Om kvelden serveres avskjedsmiddag.

Dag 15 – Chongqing, hjemreise
Frokost, transfer til flyplassen, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag.

Inkludert

• Fly med Finnair til Chongqing t/r. Avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Ulf Nilsson møter i Chongqing og leder reisen i Kina. Dessuten medvirker lokal engelsktalende guide på hvert reisemål.
• Hotell i høy turist-/første klasse (unntatt Zhaoxing der det er enklere standard), del i dobbeltrom.
• Alle måltider unntatt én lunsj (dag 12) og én middag (dag 13), inkludert måltidsdrikke.
• Innholdsrikt og variert program som over inkludert alle for programmet nødvendige inngangsbilletter.
• Innenlands fly-, tog- og bussreiser i følge program.
• Transfers og bagasjehåndtering.
• Informasjonspakke
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgifter. Flyplass-skatter innen Kina og internasjonal flyplass-skatt ved hjemreisen.
• Tips til lokale guider og sjåfører.
• Du som reiser uten selskap garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Kina
• Avbestillingsbeskyttelse
• Enkeltrom, se pristabellen
• Reiseforsikring
• Forlengelse av reisen

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
6/10-19 - 19/10-19fra 41 9955 495FinnairBestill reise

Ved bestilling av reisen betales et depositum på kr 3 500 pr person, sammen med en eventuell avbestillingsbeskyttelse.
Minimum antall deltagere for at reisen skal kunne gjennomføres er 15 personer.

Turen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.

NB! Programmet er på 14 dager i 2019. Endringer i programmet vil bli lagt ut snart.

Fakta

Fellesreise Kina
14 dager
Fly med Finnair
Ulf Nilsson leder reisen
Meget innholdsrikt program
Alle måltider, unntatt én lunsj og én middag inkludert

Reisemål: Guiyang, Kaili, Zhaoxing, Kunming, Dali, Lijiang, Chongqing og flere mindre byer i provinsene Guizhou og Yunnan


Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Chongqing, fly videre til Guiyang
Dag 3 Guiyang, buss til Kali
Dag 4 Kali
Dag 5 Kali, buss til Zhaoxing
Dag 6 Zhaoxing, dagsutflukt med buss til Tangan
Dag 7 Zhaoxing, høyhastighetstog til Guiyang, fly til Kunming
Dag 8 Kunming
Dag 9 Kunming, buss til Dali
Dag 10 Dali
Dag 11 Dali, buss til Lijiang
Dag 12 Lijiang
Dag13 Lijiang, Tigersprangkløften
Dag 14 Lijiang
Dag 15 Lijiang, fly til Chongqing
Dag 16 Chongqing, hjemreise med fly, hjemkomst

Pris fra: 41 995

Avreise: 6/10