KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Når man ikke har de tre ukene (eller to månedene, for den saks skyld) man burde hatt for å utforske Kinas kriker og kroker, er det jo flott at det finnes en fellestur som lar deg oppleve Kinas høydepunkter på bare 12 dager. Med god grunn kaller vi ikke denne reisen for ferie, for dette er en intensiv opplevelsesreise. Shanghai, Guilin og Yangshuo, Xi’an og Beijing venter på deg, slappe av får du gjøre når du kommer hjem!

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise med fly fra Norge.
Dag 2 Shanghai Frokost ombord, ankomst Shanghai, svensktalende reiseleder møter, buss til sentrum, lunsj, utsikten fra tv-tårnet Oriental Pearl Tower, Shanghai historiske museum, velkomstmiddag.
Dag 3 Shanghai Frokost, The Bund, Gamlebyen med Bygudens tempel og tehuset, lunsj.
Tilleggsprogram: Middag og båt på Huangpo-elven.
Dag 4 Shanghai, Guilin Frokost, fly til Guilin (2 t), Rørfløytegrotten, lunsj, teplantasje, middag, skarvefiske.
Dag 5 Guilin, Yangshuo Frokost, båttur på Li-elven, lunsj ombord, ankomst Yangshuo om ettermiddagen, programfri.
Tilleggsprogram: Middag og kveldsforestilling Impressions (Liusanjie).
Dag 6 Yangshuo Frokost, programfri dag for egne streiftog og oppdagelser.
Tilleggsprogram: Sykkeltur på landsbygda, bambusflåte på Li-elvens sideelv, med lunsj.
Dag 7 Yangshuo, Guilin, Xi'an Frokost, buss til Guilin, fly til Xi’an (1 t 30 min), lunsj, parken rundt Lille Villgåspagoden hvor vi også får en introduksjon til det kinesiske språket og lærer noen kalligrafiske tegn, Xi'an museums modell over Tangdynastiets hovedstad Chang'an, matkurs: vi lærer å lage dumplings og blir deretter servert dumplingmiddag.                
Tilleggsprogram: Sang- og danseforestilling med tema fra Tangdynastiet.
Dag 8 Xi’an Frokost, terrakottahæren, lunsj, teppebutikk, Gamlebyen med Den store moskeen, middag, fly til Beijing (1 t 40 min).
Dag 9 Beijing Frokost, morgengymnastikk i park, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, lunsj hos familie, sykkeldrosje gjennom hutongene, Trommetårnet, silkebutikk, Silkemarkedet.
Tilleggsprogram: Middag og akrobatikkforestilling.
Dag 10 Beijing Frokost, cloisonnéfabrikk, Den kinesiske mur ved Badaling, lunsj. Tilleggsprogram: Middag og kungfushow.
Dag 11 Beijing Frokost, pandaene i dyrehagen, Sommerpalasset, lunsj, perlebutikk, passere OL-arenaene Fugleredet og Vannkuben, avskjedsmiddag med pekingand.
Dag 12 Beijing Frokost, transport til flyplassen, hjemreise med fly, ankomst Norge samme dag.

 

Detaljert program

Avreise
Dag 1
Avreise med fly fra Norge. Mat og drikke serveres ombord.

Shanghai
Dag 2
Frokost ombord før vi lander i Shanghai. På flyplassen møtes vi av en svensktalende reiseleder som skal være med på hele reisen. Vi kjører til byen og starter like greit med å komme oss opp i høyden, for å få et overblikk over denne utrolige millionbyen vi skal være i de neste dagene. Fra utsiktsdekket i det karakteristiske TV-tårnet Oriental Pearl Tower ser vi The Bund og alle skyskraperne som har skutt opp de siste tjue årene. I bunnen av tårnet finner vi Shanghai historiske museum, som gir oss en grei innføring i denne spennende byens historie. Velkomstmiddag om kvelden.

Shanghai
Dag 3
The Bund er navnet på en stripe eiendom som ligger på vestsiden av Huangpo-elven, den som deler byen i to. Her ble det fra starten av 1900-tallet bygget banker, hotell og tollhus, og husrekken er fortsatt imponerende. Promenaden langs elven har blitt kraftig rustet opp de siste årene og dette er et sted både lokale og turister liker å komme for å spasere, ta bilder og se på livet på elven. Vi beveger oss etter hvert til Gamlebyen, som blant annet er der vi finner Bygudens tempel og det vakre te-huset. Det står på påler i en liten sjø, her kan man nyte sin te i ro og mak. Gamlebyen er ellers hektisk med mange butikker, spisesteder og mennesker. Lunsj underveis.

Tilleggsprogram: Middag og båt på Huangpo-elven.
Opplev Shanghai by Night fra Huangpo-elven. Herfra har man den beste utsikten til The Bund på den ene siden og den moderne skylinen på den andre. På kveldstid er alle bygningene spektakulært opplyst.

Shanghai, Guilin
Dag 4
Etter frokost er det på tide å vende snuten sørover. Vi flyr ca. 2 timer og lander i Guilin, som ligger midt i det spesielle sukkertopp-landskapet. Erosjon og tidens tann har laget et landskap med helt spesielle fjellformasjoner. Vi starter vårt opphold her med å se hvordan ett av disse fjellene ser ut inni, i Rørfløytegrotten. Den skal være mer enn 180 millioner år gammel, og er et fantastisk landskap av stalagmitter og stalaktitter. Etter lunsj besøker vi en teplantasje og lærer at te ikke bare er en varm drikke, men en hel vitenskap. Vi finner alle vår favoritt blant smaksprøvene. Før vi returnerer til hotellet etter middag blir vi med fiskere ut på elven, for å se hvordan de bruker trente skarvefugler til å hente fisken for seg.

Guilin, Yangshuo
Dag 5
Hele formiddagen skal vi tilbringe i båt på Li-elven, til vi er fremme i landsbyen Yangshuo. Turen tar ca. fire timer og det serveres lunsj ombord. Det er mulig å sitte i salongen eller stå på dekk og ha best mulig utsikt over landskapet som endrer seg for hver sving. Kineserne ser ulike dyr og mennesker i fjellformasjonene, hva klarer vi å bruke fantasien vår til å se? Etter at vi har sjekket inn på hotellet i Yangshuo kan du bruke ettermiddagen som du vil. Her er det mange hyggelige cafeer, små butikker og mulighet til å leie sykkel. Kanskje på tide å få sendt noen postkort?

Tilleggsprogram: Middag og kveldsforestilling Impressions (Liusanjie).
Det anbefales på det sterkeste å få med seg denne forestillingen, regissert av Zhou Yimou, som også sto bak åpningsseremonien til OL. Her er elven scenen, fjellene er kulissene og programmet er tradisjonelle sanger sunget av over 600 lokale statister. Sammen med spennende koreografi og lyssetting blir det en svært vakker forestilling.

Yangshuo
Dag 6
Frokost, programfri dag for egne streiftog og oppdagelser.
Ikke noe program i dag, du kan gjøre akkurat hva du vil. Vi anbefaler å leie en sykkel og se mer av landsbygda. Sykle til Moon Hill, klatre opp til toppen og nyt utsikten.

Tilleggsprogram
Om du ikke vil gjøre noe på egenhånd kan du bli med på sykkeltur ut på landsbygda. Vi passerer små landsbyer og grønne risåkre, og det er behagelig flatt mellom fjellene. Langs en sideelv til Li-elven seiler vi på smale bambusflåter ned små stryk og svinger. Lunsj underveis.

Yangshuo, Guilin, Xi'an
Dag 7
Vi skulle gjerne ha vært lenger, men vi har mer å se! Derfor kjører vi tilbake til Guilin, setter oss på flyet til Xi’an og lander i tide til lunsj. Vi besøker parken rundt Lille Villgåspagoden, hvor vi får en introduksjon til det kinesiske språket og lærer noen kalligrafiske tegn. Så ser vi Xi'an museums modell over Tangdynastiets hovedstad Chang'an. Vi skal også få et lite matkurs: vi skal lære oss å lage dumplings (jiaozi)! Selvfølgelig blir det dumplings til middag i dag.

Tilleggsprogram: Sang- og danseforestilling med tema fra Tangdynastiet.
Xi’an var Kinas hovedstad da Silkeveien gjorde byen til en metropol med handelsmenn og tilreisende fra store deler av Sentral-Asia. Kulturlivet var raffinert, og poesi og vakker sang var en del av hverdagen. I kveld kan du bli med på en reise i sang og dans til Tang-dynastiet (618 - 907).

Xi’an
Dag 8 
Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører ut av byen for å komme oss til en av Kinas aller største severdigheter, Terrakottahæren, som vokter graven til den første keiseren av Kina (d. 210 f.Kr.). Det var en stor mann som måtte til for å samle dette riket og hæren hans gjør han ikke til skamme. Tusenvis av soldater, større enn virkelige menn, alle individuelt utformet i brent leire. Vi får god tid til å besøke de tre hallene og museet som huser de fantastiske bronsegjenstandene funnet sammen med soldatene. Tilbake i Xi’an besøker vi en teppebutikk og Gamlebyen med Den store moskeen. Minnesmerker fra en tid Xi’an var verdens største by, med innbyggere fra hele det Sentralasiatiske kontinentet. En moské i kinesisk stil viser hvordan alle fant seg til rette. Vi spiser middag før vi tar kveldsflyet til Beijing.

Beijing
Dag 9
Det har vært mye gåing på turen, men lite ordentlig trim. Det kan vi gjøre noe med i dag, når vi sammen med lokalbefolkningen møtes i parken for litt strekk og bøy. Eller dans, kinesisk skyggeboksing og ballspill. Dagen fortsetter på Den himmelske freds plass, som er selve hjertet til Beijing, både fysisk og politisk. Rundt verdens største byplass ligger Folkets store hall, Nasjonalmuseet og portene som fører inn til Den forbudte by. Før var det kun keiseren som kunne bruke den midterste døren, i dag er det vi som går her for å komme inn i dette voldsomme palasset. Det stod ferdig i 1420 og var hjem til 24 keisere, i 600 år. Den første delen var den offisielle, brukt til møter og ritualer. Bak ligger boligkvarterene, hvor keiserinner, koner, konkubiner, tjenere og evnukker alle sloss om keiserens gunst. Vi returnerer til hverdagslivet i det vi beveger oss inn i de gamle boligområdene, hutongene. Her skal vi spise lunsj hjemme hos en familie, sykles rundt i sykkeldrosjer og klatre opp i Trommetårnet. Herfra ser vi hele det nordlige Beijing fra fugleperspektiv. Det er interessant å se at det innenfor 2. ringvei ikke var lov å bygge over en viss høyde. Om vi ikke har fått shoppet nok på turen, blir det stopp i en silkebutikk og på Silkemarkedet. Førstnevnte selger ekte silke, sistnevnte selger ekte forfalskninger av det meste. Enten du er på jakt etter klær, sko, vesker, en ny koffert, leker, slips, suvenirer, briller, skreddersydde kjoler, smykker eller elektronikk så finner du det her. Om prisen er god avhenger av hvor dyktig du er på å prute!

Tilleggsprogram: Middag og akrobatikkforestilling.
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!

Beijing
Dag 10
Etter i dag kan vi med egne erfaringer til grunn diskutere om det er Terrakottahæren eller Den kinesiske mur som er den mest imponerende severdigheten i Kina. Men før vi kommer så langt skal vi innom en cloisonnéfabrikk. Dette er et gammelt håndverk typisk for regionen, hvor de limer intrikate mønster på kobbervaser og fat, for så å fylle sprekkene med fargerikt emaljepulver. Etter brenning og polering er resultatet helt unike gjenstander det ikke finnes maken til. Og så endelig: Mytisk, langstrakt og ubegripelig, men absolutt reell når vi setter våre ben på de tilhuggede steinene - Den kinesiske mur må oppleves. Vi besøker den på Badaling, hvor den i begge retninger slynger seg over åskammene og bortover mot horisonten som en sovende drage. I hundrevis av år var vakttårnene bevoktet av unge soldater i uniform, som var rede til å beskytte keiserriket mot nomadene i nord. I dag er den bevis på hva mennesker kan få til, bare man legger sten på sten. For ikke å snakke om man har nok arbeidskraft.

Tilleggsprogram: Middag og kungfushow.
Kungfu er en eldgammel kampteknikk, som blant annet har blitt utviklet av buddhistiske munker for å forsvare templene mot inntrengere. I dag blir kampsporten brukt til trening og som test av ens disiplin og styrke. På scenen blir en enkel historie illustrert med eksplosiv kraft og fysiske prestasjoner som ser ut til å oppheve tyngdekraften. En annerledes forestilling som fenger og imponerer.

Beijing
Dag 11
Frokost er viktig, og det er faktisk det måltidet pandaene også setter mest pris på. Men bare én type bambus er god nok, og vi skal observere pandaene i det de setter til livs dette temmelig seige måltidet. Etterpå kjører vi til Sommerpalasset, en stor park nordvest i Beijing. Hit kom keiseren med sin familie og hoff for å slippe unna sommervarmen i Den forbudte by. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og spasere i den Lange korridoren. Dessverre har vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. Vi skal på vei tilbake se hvordan man dyrker perler og lærer ett og annet triks om hvordan skille de ekte fra falske. Vi kjører forbi Vannkuben og Fugleredet fra OL i 2008 på vei tilbake til hotellet. Vi samles i kveld til vårt siste måltid sammen, et festmåltid med pekingand på menyen.

Hjemreise
Dag 12
Frokost, transport til flyplassen, hjemreise med fly, ankomst Norge samme dag, pakke opp kofferter fulle av minner og gaver til familie og venner.

Inkludert

• Fly med Finnair til Shanghai og hjem fra Beijing. Avreise fra Oslo. Måltider om bord.
• Svensktalende kinesisk reiseleder møter i Shanghai og leder reisen i Kina. Dessuten medvirker lokal engelsktalende guide i Shanghai, Guilin-Yangshuo og Xi’an.
• Hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom. Alle angitte måltider (10 frokoster, 9 lunsjer og 4 middager) inkl måltidsdrikke.
• Program som over. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Ekstraprogram bestilles og betales på stedet i Kina.
• Informasjonspakke
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreisestedet. Flyplasskatter innen Kina og internasjonal flyplasskatt ved hjemreisen.
• Du som reiser uten selskap garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom.
 
Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Kina.
• Avbestillingsbeskyttelse kr 800.
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Tilleggsprogram i Shanghai: Middag og båt på Huangpo-elven RMB200, i Yangshuo: Middag og kveldsforestilling Impressions (Liusanjie) RMB220, Sykkeltur på landsbygda, bambusflåte på Li-elvens sideelv, med lunsj RMB270, i Xi'an: Sang- og danseforestilling med tema fra Tangdynastiet RMB140 og i Beijing: Middag og akrobatikkforestilling RMB220. Tilleggsprogrammene bestilles og betales i lokal valuta på stedet. Pris forutsetter minimum 10 deltagere.
• Tilslutningsfly til/fra Oslo, spør ved bestilling.
• Reiseforsikring
• Forlengelse av reisen, gi beskjed ved bestilling.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
14/9-18 - 25/9-18fra 27 2953 695FinnairBestill reise

Minimum antall påmeldte deltagere for at reisen skal kunne gjennomføres er 15 personer.
Turen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.

 

Fakta

Kina rundtFellesreise Kina
12 dager
Fly med Finnair
Svensktalende reiseleder
Program, mange måltider inkudert
Tilleggsprogram bestilles på stedet

Reisemål:
Shanghai, Guilin, Yangshuo, Xi'an, Beijing


Dag 1 Avreise med fly
Dag 2-3 Shanghai
Dag 4 Shanghai, fly til Guilin
Dag 5 Båt til Yangshuo
Dag 6 Yangshuo
Dag 7 Yangshuo, buss til Guilin, fly til Xi'an
Dag 8 Xi'an, fly til Beijing
Dag 9-11 Beijing
Dag 12 Hjemreise med fly, hjemkomst samme dag


Pris fra: 27 295

Avreise: 14/9