KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Morten Stensby er tidligere journalist og redaktør. I mer enn 20 år har han fulgt Kinas utvikling tett og besøkt landet et tosifret antall ganger. I 2013 ga han ut boka ”Høyhastighetslandet – historier fra det moderne Kina”. Her fortelles historien til den nyrike reisebyråeieren Zhou Donghang (f. 1959), til daglig kjent som Mr. Rush. Historien er vevd sammen med landets svært hendelsesrike periode fra slutten av 1800-tallet og fram til i dag. Rush er en del av programmet på turen. I tillegg til det obligatoriske ¨må se¨ vil du oppleve dagliglivet på nært hold.

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Norge med Finnair via Helsinki og videre til Shanghai.
Dag 2 Ankomst Shanghai Enkel frokost om bord, ankomst Shanghai, Maglev-toget, utsikt fra World Financial Center, matvandring.
Dag 3 Shanghai Frokost, Peoples Park, Gamlebyen med Yuyuan-hagen, The Bund, lunsj og middag er inkludert.
Dag 4 Shanghai, Beijing Frokost, Bullett train til Beijing, innsjekk på hotell i sentrum, lunsj på egen hånd, middag inkludert.
Dag 5 Beijing Frokost, gatelangs i Beijing inkludert Den himmelske freds plass, lunsj og middag er inkludert.
Dag 6 Beijing Frokost, Himmelens tempel, Hou Hai-området inkl. vandring i hutongene, lunsj og middag er inkludert.
Dag 7 Beijing Frokost, keiserpalasset Den forbudte by, OL-anlegget Fugleredet, Sommerpalasset, lunsj og middag er inkludert.
Dag 8 Beijing Frokost, Den kinesiske mur ved Mutianyu, akrobatikkshow, lunsjpakke og pekingand-middag er inkludert.
Dag 9 Beijing, hjemreise Frokost, hjemreise, ankomst Gardermoen samme dag.

Detaljert program

20. oktober Avreise fra Oslo
AY656        Oslo – Helsinki        13.15 – 15.40
AY057        Helsinki – Shanghai    17.20 – 07.10 (neste dag)

21. oktober Ankomst Shanghai M
Vi blir tatt imot av vår lokale engelsktalende guide på flyplassen i Shanghai og sammen reiser vi med Maglev-toget til Pudong. Toget har en toppfart på rundt 430 km/t - og bruker ca. syv minutter på den rundt 30 kilometer lange turen. Rommene er ikke klare for innsjekk enda så vi får med oss en liten kickstart på turen og tar heisen opp 100 etasjer i World Financial Center. Fra utsiktspunktet her får man et utmerket overblikk over byen. Vel nede igjen drar vi til hotellet for innsjekk. Hotellet har perfekt beliggenhet i sentrum av Shanghai, en kort spasertur fra hovedgaten Nanjing Road. Du har litt tid på egen hånd før vi møtes igjen for en morsom matvandringstur. Når solen går ned, tennes wokene langs gatene i Shanghais nattmatmarkeder. Opplev selv hvorfor ingen kan motstå denne byens spennende mattradisjoner. Denne vandringen erstatter en middag.

22. oktober Shanghai F, L, M
Frokost. Vi starter dagen i Peoples park midt i sentrum hvor det yrer av liv i helgene. Her arrangeres b.la «ekteskapsmarked» hver helg. Foreldre og besteforeldre synes barna bruker for lang tid før de stifter familie, og hver helg samles foreldre i parken med oppslag av sine barns CV i håp om å finne en match. Mest for gøy, men litt på alvor også. Videre besøker vi Gamlebyen med sin basar og tehus. Klassiske severdigheter fra Ming- og Qing-dynastiene oppleves når vi besøker den fortryllende Yuyuan-hagen. Lunsj underveis. Turen går videre til «The Bund», strandpromenaden med vakre fasader og gammel historie, før vi er tilbake på hotellet. Middag om kvelden på en lokal restaurant beliggende blant vakre gamle hus i Den franske konsesjonen.

23. oktober Shanghai, Bullet Train til Beijing F, M
Tidlig frokost og dere kjøres til togstasjonen for ombordstigning på høyhastighetstoget til Beijing. Det er reservert plasser i 1. klasse i komfortable seter. Lunsj kan kjøpes i restaurantvogn om bord. Etter fem timer er vi vel fremme i hovedstaden hvor ny guide og sjåfør venter på stasjonen og tar oss til hotellet midt i sentrum. Vi sjekker inn og møtes igjen til middag en liten spasertur fra hotellet.

24. oktober gatelangs i Beijing F, L, M
Frokost på hotellet. Vi starter med en rolig morgentur langs Tongren-elva og ser på folkelivet. Vi fortsetter til Central Business District for en titt på China World Trade Center, CCTV-huset og andre spektakulære høyhus i området (særlig det nye og høyeste som ennå er under bygging). Fascinerende kontraster mot alt det gamle vi får se litt senere i programmet.
Så med t-banen til Xidan, et av de eldste handleområdene i Beijing, men som i dag er veldig moderne. Vi møter Rush som tar oss med på en omvisning i området hvor han er oppvokst. Lunsj med ham på et enkelt, lokalt sted.
Spasertur tilbake langs Chang An, med stopp ved konserthuset. Deretter Den himmelske freds plass med omkringliggende bygg (Nasjonalmuseet og Folkets store hall). Til slutt vandring i Qianmen-gaten og de gamle hutongene i området. Tilbake til hotellet, fortrinnsvis med t-banen.
Felles middag om kvelden i nærområdet.

25. oktober Beijing F, L, M
Frokost. Himmelens tempel med de runde blå takene er ikke bare byens vakreste bygning, men parken rundt er også en attraksjon. Hit kommer byens befolkning for å synge, spille, trene og mye mer. Vi har god tid til å se oss om og suge inn folkelivet.
Like over veien ligger Perlemarkedet, et lokalt shoppingsenter med mye mer enn bare perler og vi tar en rask tur innom.
Transport med t-banen til Chongwenmen, spasertur til Ming Dynasty City Wall Relics Park. Lunsj på en lokal restaurant underveis.
Så tar vi turen til Trommetårnet og Klokketårnet og spaserer i det sjarmerende hutong-området rundt innsjøen i Hou Hai. Vi avslutter på høyden i Jingshan-parken med det fabelaktige utsynet over Den forbudte by. Tilbake til hotellet. Felles middag om kvelden. 

26. oktober Beijing F, L, M
Frokost.  Vi starter med en omvisning i keiserpalasset Den forbudte by. Etter å ha sett takene i palasset fra høyden bak dagen før er det greit å vite at vi bare besøker en liten del av palasset, ikke alle de 9999 rommene palasset sies å ha.
Vi reiser videre nordover med buss til OL-parken med et forholdsvis kort opphold ved Fugleredet som sto klart til OL i 2008, og som igjen skal benyttes under vinter-OL i 2022.
Deretter til Sommerpalasset, vakkert beliggende ved den kunstige innsjøen Kunming Lake, og tilholdsstedet til keiseren og hans hoff i de varmeste sommermånedene. Lunsj underveis. Tilbake til hotellet.
Hot pot-middag i nærområdet om kvelden.

27. oktober Den kinesiske mur F, L, M
Frokost. I dag kjøres vi nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Vi går trappene opp, eller tar taubanen mot egen betaling på stedet. Vi har med oss hver vår sandwich og litt drikke og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. Tilbake til sentrum igjen og ettermiddagen er fri til eget program. Hotellet ligger sentralt og ikke langt fra handlegaten Wangfujing.
Det arrangeres akrobat-show før vi avslutter med pekingand på en av byes bedre anderestauranter.

28. oktober Hjemreise F
Frokost. Transfer til flyplassen for hjemreise. Ankomst Gardermoen samme dag.
AY052        Beijing – Helsinki    10.55 – 14.15
AY657        Helsinki – Oslo        17.30 – 18.00

Inkludert

• Flyreisen Oslo –  Shanghai, Beijing - Oslo med Finnair i økonomiklasse.
• Hurtigtoget mellom Shanghai og Beijing, 1. klasse
• Flyskatter (pr. 20. mars 17)
• Overnatting i del av dobbeltrom på The Bund Hotel Shanghai (turistklasse) og Prime Hotel Beijing (førsteklasse). Frokost hver dag.
• Transport, inngangsbilletter, sightseeing og måltider ifølge programmet.
• Norsktalende reiseleder, Morten Stensby.
• Engelsktalende, lokale kinesiske guider.
• Bagasjehåndtering.
• Basistips til guide og sjåfør.

Ikke inkludert
• Turistvisum til Kina. KinaReiser er behjelpelige med å ordne dette. Pris kr. 1.295,- pr. person for norske statsborgere og normal behandlingstid.
• Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse.
• Ikke-spesifiserte måltider.
• Enkeltromstillegg: se pristabell.
• Flybillett fra andre byer i Norge. Spør ved bestilling (avhengig av kapasitet på flyet).

Vi tar forbehold om program- og prisendringer.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
20/10-17 - 28/10-17fra 20 9954 350FinnairBestill reise

Pris pr. person i del av dobbeltrom.
Minimum antall deltagere: 15
Et depositum på kr. 3. 500,- pr. person vil faktureres ved bestilling.
Reisen kan kun bestilles direkte hos KinaReiser.

Fakta

Kina på innsiden - Shanghai og BeijingFellesreise Kina
9 dager
Fly med Finnair
Norsk reiseleder (Morten Stensby)
Engelstalende lokale guider
Unikt spesialprogram

Reisemål: Shanghai og Beijing

Pris fra: 20 995

Avreise: 20/10