KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

En innholdsrik reise til tre av Kinas største reisemål som byr på mange store kontraster. På ti dager får vi oppleve flere spennende deler av Kina.

Supermetropolen Shanghais puls og utstråling imponerer alle. Keiserbyen Xi'an var Silkeveiens startpunkt og kan nå vise fram keiserens underjordiske hær. Hovedstaden Beijing byr på noen av verdens aller største severdigheter, men lokker også med streiftog i de gamle bolgområdene og shopping.

Detaljert program

Dag 1 Avreise
Avreise fra Norge med fly. Mat og drikke serveres om bord, og det er mulighet for å få sett et par filmer. Eller lese en bok, men aller helst burde man sove så mye som mulig på nattflyvingen.

Dag 2 Ankomst Shanghai
Vi blir hentet med buss og tar oss inn mot Shanghai der det fantasieggende Oriental Pearl Tower med sine 468 meter er Asias høyeste og verdens tredje høyeste TV-tårn ruver. Utsiktsdekket i den store boblen med 45 meters diameter er på 263 meters høyde. I tårnet finnes også Shanghai History Museum. Velkomstmiddag om kvelden.

Dag 3 Shanghai
Ingen andre steder i Shanghai ser man bedre de endringer byen har gått gjennom de siste tredve årene enn på The Bund. På den ene siden har man de ærverdige gamle bankene, hotellene og kontorene som så lenge var varemerket til Shanghai. Snur man ryggen til ser man på den andre siden av Huangpo-elven den fantastiske nye skylinen av moderne skyskrapere. Definitivt kontraster, men også en naturlig utvikling av historien. Den mer kinesiske siden ved byen finner vi i Gamlebyen, med det bevarte tehuset på stolper i vannet og Bygudens tempel. Et livlig område med butikker og serveringssteder.

Tilleggsprogram: Middag og båttur på Huangpo-elven
Opplev Shanghai by Night fra Huangpo-elven. Herfra har man den beste utsikten til The Bund på den ene siden og den moderne skylinen på den andre. På kveldstid er alle bygningene spektakulært opplyst.

Dag 4-5 Shanghai, Xi'an
Hurtigtog fra Shanghai til Xi'an. Vi begir oss til parken rundt Den lille villgåspagoden og til et lite, trivelig lokale der vi samles for en introduksjon til det kinesiske språket. Vi skal også prøve å skrive noen kinesiske tegn med pensel og tusj.
Vi skal også ut av byen, gjennom den kinesiske landsbygda til jordene hvor noen lokale bønder på 70-tallet begynte å grave en brønn. Særlig langt kom de ikke, for i stedet for vann var det biter av gamle leirfigurer som dukket opp. Det første beskjedne funnet skulle vise seg å være et av verdens største arkeologiske funn. Hæren som vokter graven til Kinas første keiser består av over 8 000 individuelle statuer i brent leire. Fotsoldater, generaler og hester, i full størrelse og litt til. Vi har god tid til å besøke de tre gropene som er gravd ut, samt museet som huser bronsegjenstandene som også ble funnet her, før vi kjører tilbake til Xi’an. Vi skal også få et lite matkurs: vi skal lære oss å lage dumplings (jiaozi)! Selvfølgelig blir det dumplings til middag denne dagen.

Tilleggsprogram dag 4: Sang- og danseforestilling.
Xi’an var Kinas hovedstad da Silkeveien gjorde byen til en metropol med handelsmenn og tilreisende fra store deler av Sentral-Asia. Kulturlivet var raffinert, og poesi og vakker sang var en del av hverdagen. I kveld kan du bli med på en reise i sang og dans til Tang-dynastiet (618 - 907).

Dag 6 Xi'an, Beijing
Hurtigtog til Beijing. Det er viktig å holde seg i form, det vet en hver kineser, så vi blir med dem i parken for å bli inspirert. Hva skal vi få inn i vår daglige rutine, mon tro? Taiji, dans eller styrketrening? Vi skal besøke Himmelens tempel og kommer først og fremst for å beundre de gamle tempelbygningene, det var hit keiseren kom for å be til gudene om gode avlinger. Hall of Prayer for Good Harvest, med sitt runde blå tak regnes som et av de vakreste byggene i Kina. Det er likevel livet i parken som er morsomst å få med seg. Det spilles kort, synges, danses, sladres og trenes. Hit kan alle komme og treffe noen å prate eller gymme med, et skikkelig lavterskeltilbud.
Vi skal innom en Silkebutikk som også viser hvordan silke skapes av små larver som spiser seg fete og spinner kokonger med 1000 meter lang tråd. Felles middag om kvelden.

Dag 7 Beijing
Først Taiji i park, så til Den himmelske freds plass, det geografiske og politiske sentrum i Beijing. Her ligger Mao i glassarkofag, i Folkets store hall stemmes det over Kinas nye lover og i Nasjonalmuseet finnes noen av Kinas eldste og flotteste gjenstander. Og i nord er den røde porten med det store portrettet av Mao. Den skal vi gå gjennom, og fortsetter nordover til Den forbudte by. Forbudt for alle unntatt keiseren, hans familie, tjenere og vakter. Og de få som ærefullt fikk møte til audiens, men da bare i den offisielle delen. I dag kan vi fritt bevege oss rundt, men selv om vi hadde hatt hele dagen ville vi nok ikke ha rukket gjennom alle de 9 999 rommene.
Så hjem til en lokal familie. Her får vi se hvordan man lager jiaozi (dumplings). Lunsjen vi får servert er ofte omtalt som det beste måltidet på hele turen. I de gamle boligområdene er mye som det var for over 100 år siden, og keiseren bodde et steinkast unna. Vi sykles etterpå rundt i de trange, sjarmerende gatene.

Tilleggsprogram: Akrobatikkshow med middag
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!

Dag 8 Beijing
Vi kan ikke komme helt til Kina og ikke gå på Den kinesiske mur! Heldigvis ligger den ikke langt unna Beijing. Vi kjører mot fjellene til Badaling. Muren er et byggverk som nesten er umulig å forestille seg, selv når man står der selv. Mengden stein og arbeidstimer som har gått med til dette forsvarsverket er nesten ikke til å forstå. Spesielt når vi ser terrenget den beveger seg gjennom, det er både høyt og bratt. På vei tilbake stopper vi ved et klesmarked der man kan finne klær av alle slag, sko, vesker og mye annet.

Dag 9 Beijing
Dagen fri for egne oppdagelser i Beijing, men vi samles for avskjedsmiddag om kvelden der det bys på pekingand.

Dag 10 Beijing, hjemreise
Frokost, transfer til flyplassen, hjemreise med fly, ankomst Norge samme kveld, med fulle kofferter og minnekort.

Inkludert

• Fly med Finnair eller SAS/Air China til Shanghai med retur fra Beijing, økonomiklasse. Prisen gjelder fra Oslo, tilslutning fra andre norske byer, spør ved bestilling.
• Svensktalende kinesisk guide møter i Shanghai og følger med på hele reisen i Kina.
• Kinesisk engelsktalende guide i Shanghai og Xi'an.
• Hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom.
• Alle angitte måltider (8 frokoster, 7 lunsjer, 5 middager) med drikke.
• Program, se over.
• Transfers, bagasjehåndtering, transport og inngangspenger.
• Innenlands reiser i følge program.
• Omfattende informasjon: Praktiske råd og tips, mm.
• Norsk flyskatt, innenlands kinesiske flyplassavgifter, internasjonal flyplassavgift i Beijing ved hjemreise.
• Reisende som reiser uten reisefølge, garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Kina for norske statsborgere.
• Avbestillingsbeskyttelse: kr 800,-
• Reiseforsikring, KinaReiser anbefaler og formidler reiseforsikring fra Gouda.
• Tilslutningsfly til/fra Oslo, spør ved bestilling.
• Forlengelse av reisen, spør ved bestilling.
• Enkeltrom; se pristabell.
•Tilleggsprogram i Beijing: CNY250
• Tilleggsprogram i Shanghai: CNY250
• Tilleggsprogram i Xi'an: CNY180
Tilleggsprogrammene bestilles og betales i lokal valuta på stedet. Pris forutsetter minimum 10 deltagere.

Barne- og ungdomsrabatt
Spør ved bestilling.

Depositum
Ved bestilling av reisen betales et depositum på kr 3 500,- pr person.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
2/4-20 - 11/4-20På forespørselFinnairBestill reise

Minimum antall påmeldte deltagere for at reisen skal kunne gjennomføres er 15 personer.
Turen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.

Fakta

Kina ekspress
Fellesreise Kina
10 dager
Fly med SAS/Air China eller Finnair
Svensktalende reiseleder
Program, de fleste måltider inkludert
Tilleggsprogram bestilles på stedet

Reisemål:
Shanghai, Xi'an, Beijing

Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Shanghai
Dag 3 Shanghai
Dag 4 Shanghai, tog til Xi'an
Dag 5 Xi'an, hurtigtog til Beijing
Dag 6-9 Beijing
Dag 10 Hjemreise med fly, hjemkomst samme dag


Pris fra: på forespørsel

Avreise: 2/4