KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Vår svensktalende reiseleder Karl Wang (Wang Chunheng) inviterer oss med på en reise som tar oss til området rundt Shanghai, De gule fjellene og kanalbyen Wuzhen.
Reisen starter og slutter i supermetropolen Shanghai. Heftige naturopplevelser venter oss i de myteomspunnede, gule fjellene. Vi besøker klassiske kanalbyer i østlige Kina, med vakre trehus og lave steinhus. Her kommer man tett på det gamle Kina, samtidig som det er tydlig med hvilken kraft det nye Kina vokser fram. Vår reise tar oss gjennom landets store variasjoner og rike kontraster og Karl har mye å fortelle oss underveis.

Detaljert program

Kina - Shanghai - Kinaresor Dag 1-2 Avreise, Shanghai
Avreise med fly. Frokost om bord, vår svensktalende reiseleder Karl møter, buss inn til Shanghai, strandpromenaden The Bund. Supermetropolen Shanghai slår imot oss med en enorm puls og utstråling og byen lar ingen besøkende være uberørt. Shanghai møter oss med en blanding av kolonial vestlig og kinesisk arkitektur. I dag foregår det en dynamisk utvikling som forvandler det gamle "Asias Paris" til et finansielt sentrum.

Prakten og den koloniale storheten som karakteriserte Shanghai før revolusjonen i 1949 møter oss langs The Bund, Shanghais strandpromenade og front mot Huangpu-elven som er en bielv til Yangtze-elven. Her kan vi se art deco- og neoklassisistiske fasader, blant annet den store bygningen som tidligere var hovedkontoret for Hong Kong and Shanghai Bank. Her ligger også gamle Shanghai Club som var en av den britiske sositetens fremste bastioner, hotellene Palace og Peace samt det gamle Tollhuset med klokketårnet "Big Ching". Byens byplanmuseum viser Shanghais utvikling til den supermetropolen den er i dag. Velkomstmiddag om kvelden.

Kina - Shanghai - Kinaresor Dag 3 Shanghai, Jadebuddhaens tempel, Oriental Pearl Tower
Neste dag begynner vi med Jadebuddhaens tempel som myldrer av troende som ofrer, tenner røkelse og ber til de ulike buddhaene.
TV-tårnet Oriental Pearl Tower er med sine 468 meter er et av Asias høyeste tv-tårn. Der tar vi oss opp til utsiktsdekket i den store boblen med 45 meters diameter på 263 meters høyde. I Gamlebyen finner vi det fine tehuset som med sine vinklede promenadeganger skal hindre onde ånder å passere (ånder kan som kjent bare gå rett fram) og butikk- og basarkompleks der hundretalls spesialbutikker gir de besøkende mye spennende å titte på. Vi avslutter dagen ved Xintiandi der man kan avslutte dagen på egen hånd med et besøk på noen av de mange restauranter, caféer og barer som finnes der.

Alternativ mulighet er vårt ekstraprogram: Middag og akrobatikkshow.

Kina - Huangshan - Kinaresor Dag 4 Huangshan, Tunxi
Avreise om morgenen med hutigtog til Huangshan. Tunxi ligger ved foten av Huangshan som betyr "Gule fjell. Med 77 topper høyere enn 1000 meter utgjør området ett av de mest fascinerende fjellandskapene i Kina. Her er det mange "steinskoger" som er merkelige klippeformasjoner, fosser, sjøer og varme kilder. Vegetasjonen er rik med et flertal sjeldne vekster hvorav noen endemiske (finnes altså bare akkurat her).

På lavere nivå dekkes De gule fjellene av barskog, men vi finner også viltvoksende tempeltrær (Ginkgo biloba). Huangshan er det kinesiske fjellnaturidealet og som vi ofte finner igjen i de klassiske tusjtegningene. Framfor alt er det de av vinden formede trærne som er karakteristiske. I løpet av århundrer har fjellet lokket kunstnere, forfattere, poeter og mange kjente kinesere. Flere eksempler finnes spredt rundt i fjellet.
   
Kina - Huangshan - Kinaresor Dag 5 Huangshan, taubane
I dag starter vi programmet med å ta taubane opp på fjellet for en vandring oppe på Huangshans høyeste punkt. Herfra kan vi nyte fjellet, vindpinte trær og fantastisk utsikt.
I løpet av dagene her skal vi også besøke flere gamle byer, se produksjon av klassiske kinesiske pensler, kalligrafimaling og spasere gjennom en bambusskog.

Kina - bambusskog - Kinaresor Dag 6 De gule fjellene/Tunxi, Xidi
Etter frokost tar vi buss til Mukeng der en lett vandring i bambuskog venter. Buss videre til Xidi (Unescos verdensarv), lunsj og middag.
   
 

Kina - teplantasje - Kinaresor Dag 7 Xidi, Hangzhou
Etter opplevelsene i fjellet avslutter vi besøket her med besøk til en berømt teplantasje der vi får se hvordan tebuskene vokser og hvordan man foredler tebladene, til grønt, hvit og svart te.

Etter lunsj tog til byen Hangzhou som i århundrer har blitt omtalt og lovpriset som et himmelsk sted på jorden. Marco Polo utnevnte byen til en av de mest framstående byene i verden. Hangzhou sto på høyden av sin glans under det sørlige Songdynastiet (1127-1279) som etablerte sin hovedstad her etter at keiserfamilien og hele det skinnende hoffet hadde blitt tvunget til å reise fra den gamle hovedstaden Kaifeng da nomadefolk erobret nordlige Kina i 1126.

Vi besøker Lingyinsi, et av Kinas største, eldste og mest livaktige buddhistiske tempelkompleks og oppført allerede i 326 og har deretter blitt ødelagt og gjenoppbygd ikke mindre enn 16 ganger. I hovedhallen kan vi se en 20 meter høy buddhastatue.
   
Kina - Hangzhou - Kinaresor Dag 8 Hangzou, Wuzhen
Frokost, Linyin-tempelet, lunsj, båt på Vestsjøen, sykkeltur (1 tim) langs sjøen.

Om ettermiddagen fortsetter vi vår reise til kanalbyen Wuzhen som er et kulturhistorisk klenodium ved Keiserkanalen og som ikke bare er en liten og gammel by, den er også sensasjonelt godt bevart og pietetsfullt renovert.   

Kina - Wuzhen - Kinaresor Dag 9 Wuzhen, Shanghai
Vi spaserer i østre og vestre Wuzhen gjennom de gamle boligområdene og over vakre, buede broer (det finnes 77 små broer i vestre Wuzhen). Vi besøker et gammelt apotek og ser produksjon av risbrennevin og indigo.

Vår buss tar oss så tilbake til Shanghai (ca 2,5 tim). Vi spiser felles avskjedsmiddag og deretter kan man bestille ekstraprogram: Båttur på Huangpu-elven, så man ser The Bund-siden og Pudong-siden i fantastisk kveldsbelysning.

Fly i solnedgang Dag 10 Shanghai, hjemreise
Frokost, transfer til flyplassen, avreise med fly. Hjemkomst samme dag.

Inkludert

• Fly til og fra Shanghai. Avreise fra Oslo, måltider om bord.
• Svensktalende kinesisk reiseleder møter i Shanghai og leder reisen i Kina. Dessuten medvirker en kinesisk engelsktalende guide i Shanghai.
• Hotell i god/høy turistklasse, del i dobbeltrom.   
• Alle angitte måltider (7 frokoster, 5 lunsjer og 3 middager) inkl måltidsdrikke. Program som beskrevet.
• Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter. Innenlands reiser i følge program.
• Ekstraprogram bestilles og betales på stedet i Kina.
• Informasjonspakke
• Passasjer-, flyplass- og sikkerhetsavgift på avreisestedet. Flyplass-skatter innen Kina og internasjonal flyplass-skatt ved hjemreisen.
• Du som reiser uten følge garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom med medreisende av samme kjønn.
• Tips til lokalguider, sjåfører, hotell- og restaurantpersonell

Ikke inkludert
• Individuelt visum til Kina. KinaReiser kan være behjelpelige med dette.
• Enkeltrom, se pristabellen.
• Ekstraprogram
• Reiseforsikring
• Forlengelse av reisen, spør ved bestilling.
• Bad og avkobling etter reisen, spør oss om tips.

Fakta

Fellesreise Kina
10 dager
Fly med SAS/Air China
Svensktalende reiseleder
Unikt spesialprogram

Reisemål: Shanghai, De gule fjellene/Tunxi, Mukeng, Xidi, Hangzhou, Wuzhen

Dag 1 Avreise med fly
Dag 2 Ankomst Shanghai
Dag 3 Shanghai
Dag 4 Shanghai, tog til De gule fjellene/Tunxi
Dag 5 De gule fjellene/Tunxi
Dag 6 De gule fjellene/Tunxi, buss til Xidi
Dag 7 Xidi, tog til Hangzhou
Dag 8 Hangzhou, buss til Wuzhen
Dag 9 Wuzhen, buss til Shanghai
Dag 10 Shanghai, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag


Pris fra: på forespørsel