KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Ta med barna til Beijing! Programmet er tilpasset barnas tempo og interesser, men de voksne har også glede av å se Den kinesiske mur og Den forbudte by i et roligere tempo. Å spise mat hjemme hos en kinesisk familie og å fly drage ved Himmelens tempel blir uforglemmlige minner, akkurat som kvelden på akrobatikkforestillingen. Vi skal også besøke de søte pandaene, kjøpe billige klær og streife rundt i gatene.

Program i sammendrag

Dag 1 Norge Avreise med fly.
Dag 2 Beijing Frokost om bord, ankomst Beijing, svensktalende reiseleder møter, velkomstlunsj, Himmelens tempel.
Dag 3 Frokost, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, lunsj, fri ettermiddag og kveld.
Dag 4 Frokost, Den kinesiske mur, lunsj, cloisonnéfabrikk, programfri kveld.
Dag 5 Frokost, Trommetårnet, spasertur og sykkeldrosje gjennom hutongene (gammelt boligområde), lunsj hjemme hos en kinesisk familie, markedsbesøk, middag, akrobatshow.
Dag 6 Frokost, programfri dag.
Dag 7 Frokost, pandaene i Zoo, lunsj, fri ettermiddag, avskjedsmiddag.
Dag 8 Frokost, buss til flyplassen, hjemreise med fly, hjemkomst samme dag.

Detaljert program

DAG 1-2 AVREISE, ANKOMST BEIJING, HIMMELENS TEMPEL
Avreise med fly fra Oslo. Det beste hadde vært om alle sov det meste av flyturen, men det er muligens for mange sommerfugler med på reisen. Alle setene har egen skjerm, med spill og filmer, og det serveres to måltider om bord, så tiden går overraskende fort.

I ankomsthallen på Beijings flyplass venter vår reiseleder. Bagasjen lastes i en egen bil for direkte transport til hotellet, mens barn og voksne kjører til en restaurant for å spise vårt første måltid i Beijing. Det blir spennende å se hvem som først behersker spisepinnene, foreldre eller barna. Etter lunsj besøker vi Himmelens tempel, og får høre den 600-årige historien til dette vakre, runde tempelet. Bygningene er omringet av en stor park der det alltid er fullt av Beijingboere som spaserer, trener, leker og hygger seg sammen. Man ser ofte voksne menn som manøvrerer papirdrager høyt oppe i luften, og vi skal også prøve å få våre drager til å fly. Senere på ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet, og jet lagen krever kanskje en tidlig kveld for de yngre deltagerne. Middag ordner dere på egen hånd. Det finnes både kinesiske og vestlige restauranter og kaféer rett ved hotellet, inklusive McDonalds, Pizza Hut og Starbucks.

DAG 3 BEIJING, DEN FORBUDTE BY
Etter en omfattende frokostbuffet er vi klare for å spasere over verdens største plass, Den himmelske freds plass, og videre inn i Den forbudte by. Tenk at den siste keiseren bare var en liten gutt! Vi ser både de store, offisielle hallene og keiserens private bosted. Bak den lille barnetronen henger et draperi, og på den andre siden står voksentronen hvorfra keiserens rådgivere hvisket hva han skulle si. På veien gjennom palasset kommer vi til å ta ekstra mange pauser, og vi skal ikke stoppe i alle de påståtte 9 999 rommene. Felles kinesisk lunsj og deretter programfri ettermiddag og kveld. Hotellet har innendørs svømmebasseng hvor man bade litt (ca. 1,5 m dypt, ta ev. med armringer).

DAG 4 BEIJING, DEN KINESISKE MUR
Bussreisen til Den kinesiske mur tar nærmere to timer, men på veien dit gjør vi et stopp ved en cloisonnéfabrikk. Cloisonné er en metode hvor man lager mønster av emalje på vaser, skåler, pyntegjenstander, smykker og lignende, og det krever et nøye håndverk som er interessant å se. Vel fremme ved muren tar vi taubane til toppen og deretter får hver familie gå i egen takt. Det er høye trappetrinn på enkelte steder, men man behøver ikke gå langt for å oppleve hvordan muren svinger seg over fjellene, med vakttårn hver 300 meter. Når muren var som sterkest under Mingdynastiet på 1400-tallet, var én million soldater utplassert langs det ca. 620 mil lange forsvarsverket. Med hjelp av skudd og røyksignaler kunne de sende meldinger mellom tårnene og hindre eventuelle fiendtlige angrep. Lunsj inngår under utflukten til muren. Vi kommer tilbake til hotellet sent om ettermiddagen. Middag på egen hånd.

DAG 5 BEIJING, TROMMETÅRNET, HUTONGER, MARKED, AKROBATIKKSHOW
Dagen begynner med et besøk opp i Trommetårnet, som under keisertiden hadde som funksjon å angi tiden for folk i byen med sine trommer. Fra tårnets topp har man utsikt over de lave husene i et område med bevarte boligområder, såkalte hutonger. Vi skal spasere gjennom boligområdet fram til en familie som har forberedt lunsj til oss i sitt hjem. Etter det hjemmelagde måltidet får vi skyss i sykkeldrosjer ut av boligområdet. Med bussen drar vi til et stort marked i flere etasjer. Her finner vi klær, sko, elektronikk og smykker til veldig lave priser. Denne kvelden spiser vi felles middag før vi benker oss ned for et makeløst akrobatikkshow. Balansekunstnere, sjonglører og akrobater er så dyktige at man nesten ønsker at de skal gjøre en liten feil, bare for at vi skal forstå hvor vanskelig det de gjør er.

DAG 6 BEIJING, PROGRAMFRI
Vi har en fridag som kan brukes til å slappe av, svømme i bassenget, egne streiftog, museumsbesøk eller shopping. Eller kanskje litt av hvert? Reiseleder har masse tips om hva man kan finne på.

DAG 7 BEIJING, BESØK HOS PANDAENE
Besøk hos pandaene i dyrehagen. Kjempepandaen er et utrydningstruet dyr som bare finnes i fjellene i sørvestlige Kina. Man anslår antallet ville pandaer til ca. 1 600 stykker. En fullvoksen panda er ca. 150 cm fra nese til hale og kan veie mellom 100-150 kg. Den spiser opp mot 40 kg bambus om dagen. I dyrehagen ser vi de søte dyrene på nært hold, og er de i godt humør bruker de å leke eller klatre i trærne i innhegningen. Selvsagt finnes det en suvenirbutikk der man kan kjøpe pandakosedyr, pandavesker, pandatøfler, pandagensere og pandaparaplyer, for å nevne noe. Lunsj spiser vi på en restaurant på vei tilbake til sentrum, der den som ønsker kan bli sluppet av, ellers går bussen tilbake til hotellet for noen timers fritid. Felles avskjedsmiddag på en restaurant i gammel, kinesisk stil.

 DAG 8 HJEMREISE
Etter frokost tar bussen oss til flyplassen. Vi flyr med SAS via København til Oslo. Ankomst om kvelden samme dag.

Inkludert

• Fly med Finnair til Beijing t/r, økonomiklasse. Prisen gjelder for avreise fra Oslo, spør oss om priser fra andre byer i Norge. Måltider om bord.
• Vår svensktalende reiseleder møter i Beijing og leder alle angitte utflukter og programinnslag.
• Overnatting på Jianguo Hotel (4*), del i dobbeltrom, daglig frokostbuffet. Hotellet har svømmebasseng og ligger rett ved det berømte Silkemarkedet.
• Angitte måltider inkl måltidsdrikke (5 lunsjer og 2 middager). Program som over. Transfers, bagasjehåndtering, transporter og inngangsbilletter.
• Praktiske råd og tips o.l.
• Norsk flyskatt og internasjonal flyplassavgift ved hjemreise.

Kan bestilles i tillegg
• Visum til Kina.
• Avbestillingsbeskyttelse.
• Enkeltrom, se pristabell.
• Reiseforsikring. KinaReiser formidler Gouda Reiseforsikring.
• Forlengelse av reisen, be om pris ved bestilling.

Og ellers
•  Barne- og ungdomsrabatter: Spør ved bestilling
•  Bemerk strenge sikkerhetsrutiner på alle flyplasser.
•  Depositum ved bestilling er kr 3 500 pr. person.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
26/10-19 - 2/11-19fra 16 5954 395FinnairBestill reise
5/4-20 - 12/4-20På forespørselSASBestill reise

Pris for barn 2-11 år: fra kr. 11.195,- - kr. 14. 295,-

Minimum antall påmeldte deltagere for at reisen skal gjennomføres er 16 personer.
Turen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.

Fakta

Familieuke i Beijing
Fellesreise Kina
8 dager
Fly med Finnair
Svensktalende reiseleder
Barnevennlig program, flere måltider inkludert

Reisemål: Beijing

Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst Beijing
Dag 3-7 Beijing
Dag 8 Avreise fra Beijing, ankomst Norge samme dag.


Pris fra: 16 595

Avreise: 26/10, 5/4