KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Bli med til Tibet! Vi går om bord på toget som skal ta oss hele veien til Lhasa på en av verdens mest spektakulære og høyestliggende jernbanestrekninger. Vel framme i Lhasa får vi oppleve Potalapalasset, Jokhangtempelet, Seraklosteret og Dalai Lamas sommerpalass Norbulingka, men vi skal også innom et tehus, handle grønnsaker på markedet og lære oss å lage noen enkle, tibetanske retter. Så kjører vi til Shigatse, Tibets nest største by, med flere stopp underveis. Lunsj spiser vi ved bredden av den vakre, turkisskimrende sjøen Yamdrok Tso. I tillegg til store opplevelser i Tibet får vi også oppleve keiserbyen Xi'an med sin berømte terrakottahær og hovedstaden Beijing med Den kinesiske mur...

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise fra Norge.
Dag 2 Ankomst Xi'an. Transfer til hotell, lunsj, det muslimske området, Bymuren, innsjekking på hotell, velkomstmiddag.
Dag 3 Xi'an Frokost, terrakottahæren, lunsj, mattur i Xi'ans bakgater med tuk tuk.
Dag 4 Xi'an, Xining Frokost, hurtigtog til Xining, lunsjboks, Kumbumklosteret, innsjekking på hotell, middag.
Dag 5 Xining, på toget Frokost, Dongguanmoskeen, lokalt marked, lunsj, ombordstigning på toget til Lhasa, middag på toget.
Dag 6 På toget, Lhasa Enkel frokost på toget, ankomst Lhasa, transfer til hotell, lunsj, tid på egen hånd, middag.
Dag 7 Lhasa Frokost, Barkhorgaten, Jokhangtempelet, lunsj i lokalt tehus, Seraklosteret, middag.
Dag 8 Lhasa Frokost, Potalapalasset, lunsj, sommerpalasset Norbulinka, middag.
Dag 9 Lhasa, Kambala, Gyantse, Shigatse Frokost, buss til Kambala, pikniklunsj ved sjøen Yamdrok Tso, buss videre til Gyantse, Palkhor Chödetempelet, Kumbumstupaen, buss til Shigatse, middag.
Dag 10 Shigatse, Lhasa Frokost, Tashilhunpoklosteret, lunsj, tilbake til Lhasa, middag.
Dag 11 Lhasa Frokost, nonnekloster, lunsj, tid på egen hånd, matlagingskurs og middag hos familie.
Dag 12 Lhasa, Beijing Frokost Fly til Beijing, transfer til hotell, middag.
Dag 13 Beijing Frokost, Den kinesiske mur, lunsjboks, avskjedsmiddag.
Dag 14 Beijing, hjemreise Frokost, transfer til flyplassen, fly til Norge via Helsinki.

Detaljert program

3. september Avreise fra Norge
Avreise med fly fra Norge via Helsinki direkte til Xi'an.
Oslo – Helsinki        13.15 – 15.40
Helsinki – Xi'an        17.50 – 06.40 Ankomst neste dag (tidsforskjell + 6 timer)

4. september Ankomst Xi'an F/L/M
Frokost om bord, ankomst Xi'an, svensktalende guide møter på flyplassen. Vi drar på en lett sightseeing i byens muslimske område, samt til den fantastiske bymuren. 12 meter høy, 15 meter på det bredeste og 13.7 km lang. Her kan vi leie sykler og ta en rolig sykkeltur oppe på muren. Velkomstmiddag.

5. september Xian F/L/M
Vi kjører ut av byen, og mot slettene hvor de gamle kongene og keiserne ble begravet. Passende nok er det den første keiseren av Kina, Qin Shihuang (259 - 210 f.Kr.) som har mest å vise til. Soldatene i brent leire som vokter hans gravkammer teller nesten 7 000 og alle har individuelle detaljer og menneskehøyde. Fordelt på hovedkvarter, kavaleri og fotsoldater, står de klare til å forsvare sin keiser i kamp. Da alt dette ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974, var våpnene fortsatt sylskarpe.

Om ettermiddagen skal det handle om mat og drikke! Vi deler oss opp i små grupper og kjøres rundt i Xi'ans gater i tuk-tuk. Underveis får vi smake på den beste maten på steder man ikke finner fram til på egen hånd. Turen avsluttes på et lokalt bryggeri for å smake på det lokale ølet, det eneste i sitt slag som er brygget i Xi'an.

6. september Xi'an, Xining F/L/M

Tidlig opp og transfer til togstasjonen for hurtigtog til Xining. Utenfor Xining ligger Kumbum (Ta'ersi) der en av de største reformatorene innen tibetansk buddhisme, Tsongkhapa (1357 - 1419) ble født. Den nåværende Dalai Lama ble født i samme område, og hans eldre bror var abbot i Kumbum. Vi skal innom klosteret her. Innsjekking på hotellet.

7. - 8. september Xining, på toget, Lhasa F/L/M
Xining ligger langs den legendariske Silkeveien og er viktig også for muslimer. Her finner vi blant annet den store moskeen Dongguan fra 1300-tallet. Vi går også innom et lokalt marked for mulig innkjøp til togturen. Avreise med tog til Lhasa ca. kl. 14.00. Middag om bord. Overnatting om bord i soft-sleeper (firesengskupé).

Vi passerer Golmud, ca. 2 800 moh. Toget klatrer videre oppover, og dramatiske fjell fyller synsfeltet. Under reisen ser vi de veldige fjellkjedene med snøkledde fjelltopper som reiser seg opp mot 8 000 m.o.h. Tibet utgjør et høyplatå som er omgitt av veldige fjellkjeder; Kunlun-fjellene i nord, Himalaya og Transhimalaya i sør. I Kina finner vi 100 fjell som er høyere enn 7 000 m.o.h, og flere enn 1 000 som strekker seg over 6 000 m.o.h. Toglinjen følger i lange strekk den gamle landeveien til Lhasa, og vi kan fra toget følge de fullastede lastebilenes kamp mot stigningen. I etapper veksler landskapet. Vi ser snøkledde fjellmasser og topper opp mot 7 000 m.o.h, månelignende landskap, nomadenes bosettinger, turkisskimrende sjøer, horder med beitende jakokser, og kanskje en og annen utrydningstruet tibetansk antilope. På noen stasjoner stopper toget slik at vi kan strekke på bena.

Enkel frokost på toget før ankomst Lhasa om formiddagen. Innsjekk på hotellet, lunsj og tid på egen hånd. Felles middag om kvelden.

9. september Lhasa F/L/M
Lhasas historie som et viktig administrativt sentrum går tilbake til 600-tallet, hovedstad har byen vært siden 1600-tallet. Vi merker godt den tynne luften i den høyden vi befinner oss i, og det gjelder å gå sakte og unngå raske bevegelser! Vi begynner med å vandre langs Barkhor, pilegrimenes hellige vei rundt Jokhang-tempelet. Handelsmenn og bønder kjøpslår, pilegrimer mumler bønner, surrer sine bønnelenker og blar i bønnebøkene sine. På markedet finnes et enormt utvalg av håndverk, smykker, antikviteter og religiøse kultgjenstander. Vi fascineres også av de stolte khampasene som med sin holdning, vakre klær og håroppsatser tiltrekker seg oppmerksomhet. Jokhang-tempelet midt i Lhasa er lamaismens aller helligste helligdom dit tibetanere har valfartet siden 600-tallet. Foran Jokhang kaster pilegrimene seg rett ut på bakken og ber før de trer inn for å ofre jaksmør i smørlampene og penger foran buddhaene og kanskje et tynt sjal, en hata, over en Buddhas utstrakte hender. Tidligere skulle alle pilegrimene måle opp med sine kropper en sju kilometer lang hellig vei rundt Lhasa før de fikk komme inn i byen. Ettermiddagen vier vi til det store Sera-klosteret som tilhører Gelugpa-sekten innen lamaismen (De gule hattene) og hadde på det meste 5 000 munker og nonner og var kjent over hele Tibet for sitt akademi. Det tolv hektar store klosterområdet er i dag et av Tibets best bevarte. I løpet av dagen skal vi spise lunsj i et lokalt tehus (søt te og nudler). Middag om kvelden.

10. september Lhasa F/L/M
Av fjorten inkarnasjoner av Dalai Lama regnes den femte, Lobsang Gyatso (1617 – 1682), som av de fremste. Under hans tid ble det på en klippeavsats i Lhasa-dalen bygget det som har blitt en av verdens mest fascinerende bygninger, Potala, et tretten etasjers høyt palass med over 1 000 rom. Her finner vi Dalai Lamas hellige trone, mengder med saler for meditasjon, buddhistisk kunst, skatter av gull og edelsten. I Lhasas vestre utkant bygget den sjuende Dalai Lama på slutten av 1700-tallet et sommerpalass, Norbulingka. Prosesjonene som ble holdt da Dalai Lama hvert år flyttet fra Potala til Norbulingka hørte til Lhasas fremste attraksjoner. Så sent som i 1956 ble et stort tilbygg avsluttet. Siden den fjortende Dalai Lama flyktet fra Lhasa 17. mars 1959 har palasset ikke vært i bruk. Vi kan fortsatt se Dalais tronsal, audiensrom med veggmalerier som skildrer Tibets historie, og hans egen etasje med en sovjetisk radio og en europeisk seng.

11. september Lhasa, Gyantse, Shigatse F/L/M
Vi kjører ut av Lhasa og krysser elven Yarlung Tsangpo, samme elv som under navnet Brahmaputra renner sammen med Ganges og tømmer vannet sitt i Bengal-bukten. Langsomt kjører vi på de smale veiene. På 4 794 meters høyde når vi Kambala-passet hvor vi tar en pause for å beundre den praktfulle utsikten. Himalayamassivets snøkledte isbreer og høye topper lyer opp horisonten og den turkisskimrende hellige sjøen Yamdrok Tso på 4 408 m.o.h lokker oss nærmere. Her slår vi leir for å spise den medbrakte nistematen. Det dramatiske landskapet, mange steder dekorert med forblåste bønnevimpler, og den høye, rene, klare luften er overveldende. Naturopplevelsen går utenpå det meste man kan forestille seg.

Vi fortsetter vestover langs sjøen. Veien klatrer igjen opp mot nye høyder og vi passerer Karola-passet på hele 5 010 moh. Herfra tar vi oss ned til under 4 000-meters nivå og den dalen der Gyantse ligger. Vi passerer dyrkede jorder, små byer, buskapsflokker og en del jak-okser. Fra en høy klippe overvåker en femhundre år gammel festning den strategisk beliggende Gyantse og krysningspunktet mellom Tibets gamle handelsveier til Nepal, India, Bhutan og Sikkim. Utenfor Gyantses vertshus har langveisfarende handelsmenn bundet hestene sine, og det er lett for oss vestlige å få følelsen av å ha reist tilbake i tid. At lenger bort er det nesten ikke mulig å komme. Vi besøker Palkhor Chode-tempelet og Kumbum-stupaen, hvorpå vi fortsetter mot Shigatse dit vi ankommer om kvelden. Da har vi kjørt omtrent 335 km.

12. september Shigatse, Lhasa F/L/M
Shigatse er Tibets andre største by. Her ligger Tashilunpo-klosteret som ble grunnlagt i 1447 og som i dag har nærmere 1 000 munker. Tashilunpo er sete for Panchen Lama, en inkarnasjon av Buddha og nærmest etter Dalai Lama i rang innen den tibetanske lamaismen. Den tiende Panchen Lama døde i 1989, hvorpå to ”konkurrerende” gutter har blitt pekt ut som hans inkarnasjon. Den ene har Dalai Lamas støtte, den andre er godkjent av den kinesiske regjeringen. Klosteret er i prinsippet en inngjerdet by, med brosteinsgater mellom de gamle bygningene. I en av klosterets saler finner vi en 26 meter høy buddhastatue som er laget av 150 tonn kobber og messing og trukket med 279 kilo rent gull! Her finnes også små templer, kapell og graver for tidligere Panchen Lamaer. I Shigatse finner vi også en spennende markedsplass. Retur til Lhasa med korte stopp underveis. Innsjekk på hotellet i Lhasa.

13. september Lhasa F/L/M
Vi skal innom et nonnekloster før lunsj. Resten av dagen er det satt av tid til egne streiftog, velg selv om du ønsker å handle, rusle rundt i gatene eller simpelthen sette deg ned på en café og betrakte livet. Om ettermiddagen drar vi på markedet for å kjøpe inn ingredienser til vårt lille, tibetanske kokkekurs. Vi lærer oss å tilberede tibetanske MOMO (dumplings) og middagen i dag består av noe av det vi har tilberedt selv.

14. september Lhasa, fly til Beijing F/M
Frokost. Transfer til flyplassen for fly til hovedstaden Beijing. Transfer til hotell. Vi møtes for felles middag på en lokal restaurant.

15. september F/L/M
I dag er det Den kinesiske mur som står for tur! Vi kjører et par timer nordover ut av Beijing til vi ser muren sno seg som en slange langs fjelltoppene i horisonten. Vi tar trappene til topps, eller taubane opp (mot egen betaling på stedet). Medbrakt lunsj inntas ved et av vakttårnene mens vi skuer utover dette fantastiske byggverket. På vei tilbake til byen blir vi tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i flotte mønstre. Avskjedsmiddag på en av KinaReisers favorittrestauranter.

16. september Beijing, hjemreise F
Frokost. Transport til flyplassen og retur til Norge.
Beijing – Helsinki      10.55 – 14.25
Helsinki – Oslo        16.05 – 16.35

Tilbakemelding fra deltager på turen "Eventyrlige Tibet" påsken 2019:

"Mandag kveld - kom hjem etter fantastisk kjempevellykket rundtur!!!! Kunne ikke vært bedre. Reiseleder Maria var et positivt unikum. Hun var blid, empatisk, hjelpsom, utrolig blid og positiv. Hun ble som en god venninne - nesten en søster. Dagene ble innholdsrike - mettet med opplevelser. Maten og hotellene vi opplevde var topp!!!
Er 100 % fornøyd. Selve gruppen fungerte optimalt - aldri uoverensstemmelse. Alle møtte i god tid, alle positive, alle i godt humør, vi ble kort og godt gode venner!

Tusen takk for fantastisk rundreise!!!!

Hilsen Grethe"

Inkludert

• Fly t/r Oslo – Xi'an, Beijing - Oslo via Helsinki med Finnair
• Svensktalende, meget kinakyndig reiseleder
• Engelsktalende lokale guider på hvert sted
• Innenriksfly Lhasa - Beijing
• Tog Xi'an - Xining og Xining – Lhasa (firesengskupé)
• Utflukter, transfers og inngangsbilletter ifølge program
• Innkvartering i delt dobbeltrom på gode og sentrale hoteller
• Alle måltider (F/L/M), unntatt én lunsj.
• Alle kjente skatter og avifter
• Tips til guider og sjåfører
• Innreisetillatelse til Tibet

Ikke inkludert
• Enkeltrom, se pristabell. Gjelder ikke på toget.
• Visum til Kina. KinaReiser er behjelpelige, pris fra kr. 2.895,- for norske statsborgere, normal behandlingstid, ta kontakt for mer informasjon.
• Reise- og avbestillingsforsikring.

NB! Reiseforsikring er obligatorisk. Vi trenger en kopi av din reiseforsikring.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
3/9-20 - 16/9-20Fra 34 9955 895FinnairBestill reise

Minimum antall deltagere: 20

Ved bestilling av reisen betales et depositum på kr. 3.500,- pr. person.

Høy høyde:
Å reise i disse områdene betyr å bevege seg i høyder opp til 5 220 moh, men som oftest rundt 3 600 moh. De aller fleste klarer dette uten noe problem. Før du bestiller, vurdér din almentilstand. Naturligvis er det viktig at du har en god og omfattende reiseforsikring (obligatorisk). Reiseforsikringsselskapene kan ha begrensninger når det gjelder reiser i store høyder. Sjekk med ditt forsikringsselskap om du må tegne ekstra forsikring!

A-kortpris: Fra kr. 33.995  Oppgi A-kortnummer ved bestilling.
Pris uten fordelskort: Fra kr. 34.995,-

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille denne reisen med KinaReiser til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling.Reisen kan kun bestilles direkte hos KinaReiser

Se sentrale rettigheter etter pakkereiseloven

 

Fakta

Fellesreise Kina
14 dager
Fly med Finnair
Svensktalende reiseleder
Innholdsrikt program
Alle måltider inkludert, unntatt én lunsj
Spesialpris til innehavere av A-kortet

Reisemål: Xi'an, Xining, Lhasa, Shigatse, Beijing


Pris fra: 34 995

Avreise: 3/9