KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

På denne eventyrlige reisen til Kina står opplevelsene i kø. Vår reiseleder sørger for at ditt møte med Kina blir noe helt spesielt. I Beijing venter blant annet Den kinesiske mur, Sommerpalasset og Den forbudte by. I Xi'an skal vi stå ansikt til ansikt med de utrolige terrakottasoldatene. I Guilin, Yangshou og Longsheng får vi oppleve Sør-Kinas ufattelig vakre natur med sine karakteristiske sukkertoppfjell, Li-elven og det mest utførlige nettverket av risterrasser du noen sinne kommer til å se. I Shanghai spaserer vi på klassiske The Bund og opplever Gamlebyen og det fine tehuset. Kineserne har et lidenskapelig forhold til mat og vi får smake lokale spesialiteter og delta på et lite kokkekurs.

Bli med på en uforglemmelig reise!

Program i sammendrag

April 2020
Dag 1 Avreise fra Gardermoen med Finnair.
Dag 2 Ankomst Beijing. Transfer til hotellet, Himmelens tempel, lunsj, middag
Dag 3 Beijing. Frokost, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, lunsj, fritid, middag med en smak av pekingand.
Dag 4 Beijing. Frokost, Den kinesiske mur, lunsjboks, cloisonnéfabrikk.
Tilleggsprogram: Kungfushow
Dag 5 Beijing. Frokost, Sommerpalasset, lunsj, fritid, middag.
Dag 6 Beijing, Xi’an. Frokost, transfer til togstasjonen, tog til Xi’an, transfer til hotellet, Bymuren og Det muslimske området, middag.
Dag 7 Xi’an. Frokost, Terrakottasoldatene, lunsj, tuk-tuk rundt i Xi'ans gater med mat underveis.
Dag 8 Xi’an, Guilin. Frokost, transfer til flyplassen, fly til Guilin, transfer til hotellet, teplantasje, Rørfløytegrotten, middag.
Dag 9 Guilin, Yangshuo. Frokost, båttur på Li-elva fra Guilin til Yangshuo, lunsj om bord, innsjekk på hotellet, resten av dagen fri til egne aktiviteter, middag.
Dag 10 Yanghuo. Frokost, lokalt grønnsaksmarked, sykkeltur på landsbygda, kokkekurs, lunsj og middag.
Tilleggsprogram: Forestillingen «Impressions».
Dag 11 Yangshuo, Longsheng. Frokost, buss til Longsheng, Dragerygg-fjellet, lunsj, besøk til landsbyen hvor Yao-folket holder til, middag.
Dag 12 Longsheng, Shanghai. Frokost, transfer til Guilin og fly til Shanghai. Transfer til hotellet, The Bund, World Financial Center.
Dag 13 Shanghai. Gamlebyen med tehus og Yuhagen, fritid, middag.
Tilleggsprogram: Akrobatikkforestilling
Dag 14 Shanghai, hjemreise. Transfer til flyplassen, fly til Gardermoen, hjemkomst samme kveld.

Juni/juli og oktober 2020
Dag 1 Avreise fra Gardermoen med Finnair.
Dag 2 Ankomst Shanghai. World Financial Center, lunsj, innsjekking på hotellet, middag.
Dag 3 Shanghai Frokost, The Bund, Gamlebyen med tehus og Yuhagen, fritid, middag.
Tilleggsprogram: Akrobatikkforestilling.
Dag 4 Shanghai, Guilin. Frokost, transfer til flyplassen, fly til Guilin, transfer til hotellet, teplantasje, Rørfløytegrotten, middag.
Dag 5 Guilin, Yangshuo. Frokost, båttur på Li-elva fra Guilin til Yangshuo, lunsj om bord, innsjekk på hotellet, resten av dagen fri til egne aktiviteter, middag.
Dag 6 Yanghuo. Frokost, lokalt grønnsaksmarked, sykkeltur på landsbygda, kokkekurs, lunsj og middag.
Tilleggsprogram: Forestillingen «Impressions».
Dag 7 Yangshuo, Longsheng. Frokost, buss til Longsheng, Dragerygg-fjellet, lunsj, besøk til landsbyen hvor Yao-folket holder til, middag.
Dag 8 Longsheng, Xi'an Frokost, fly til Xi'an, Bymuren og Det muslimske området, middag.
Dag 9 Xi’an. Frokost, Terrakottasoldatene, lunsj, tuk-tuk rundt i Xi'ans gater med mat underveis.
Dag 10 Xi'an, Beijing. Frokost, hurtigtog til Beijing. Transfer til hotellet, fritid, middag.
Dag 11 Beijing. Frokost, Himmelens tempel, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, lunsj, middag med en smak av pekingand.
Dag 12 Beijing. Frokost, Den kinesiske mur, lunsjboks, cloisonnéfabrikk.
Tilleggsprogram: Pekingopera
Dag 13 Beijing. Frokost, Sommerpalasset, lunsj, fritid, middag.
Dag 14 Beijing, hjemreise. Frokost, transfer til flyplassen, fly til Gardermoen, hjemkomst samme kveld.

Detaljert program

April 2020

Dag 1 Avreise

Avreise fra Gardermoen. Mat og drikke serveres om bord.

Dag 2 Beijing (L/M)
Ankomst Beijing. Hovedstaden i Kina har tatt vare på mange minnesmerker, men byen er likevel i rivende utvikling og full av kontraster. Det blir en rask tur innom hotellet (dersom rommene er klare, sjekker vi inn) før vi besøker Himmelens tempel sør i byen. Hver morgen samles Beijingboere til aktiviteter i parken rundt tempelet og det er virkelig et av høydepunktene på turen. Her er det sang, dans, taiji og mye mer. En opplevelse!
Så er det klart for lunsj på en lokal restaurant før vi reiser tilbake til hotellet og du har ettermiddagen på egen hånd. Felles middag om kvelden.

Dag 3 Beijing (F/L/M)
Etter frokost drar vi til den mektige Himmelske freds plass. Plassen sies å kunne romme én million mennesker; den er utvidet til fire ganger sin egen størrelse siden den ble anlagt i 1651. Videre går vi inn i keiserpalasset Den forbudte by. Navnet Den forbudte by har sin bakgrunn i at det i keisertiden kun var adgang for hoffet, tjenerne og mandarinene til området. I dag har vi gleden av å se dette mesterverket med sine 9999 rom, 6 hovedhaller, boligkvarter og keiserlige hage. Etter lunsj er det litt tid på egen hånd i et hyggelig område ved Houhai-sjøen. Felles middag om kvelden hvor vi blant annet får en smak av pekingand.

Dag 4 Beijing (F/L)
I dag er det endelig Den kinesiske mur som står for tur! Vi kjører et par timer nordover ut av Beijing til vi ser muren sno seg som en slange langs fjelltoppene i horisonten. Vi tar trappene til topps, eller taubane opp (mot egen betaling på stedet). Medbrakt sandwich inntas ved et av vakttårnene mens vi skuer utover dette fantastiske byggverket. På vei tilbake til byen blir vi tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i flotte mønstre. Middag på egen hånd, reiselederen kommer gjerne med forslag.

Tilleggsprogram: Kungfu-show (bestilles og betales direkte til guiden)
Kungfu er en eldgammel kampteknikk, som blant annet har blitt utviklet av buddhistiske munker for å forsvare templene mot inntrengere. I dag blir kampsporten brukt til trening og som test av ens disiplin og styrke. På scenen blir en gjenkjennelig historie illustrert med eksplosiv kraft og fysiske prestasjoner som ser ut til å oppheve tyngdekraften. En annerledes forestilling som fenger og imponerer.

Dag 5 Beijing (F/L/M)
I dag skal vi til det vakre Sommerpalasset, tilholdsstedet for keiserfamilien under den varme sommertiden. Palasset er et prakteksempel på kinesisk hagearkitektur og kunstig natur: Her skal vi blant annet vandre langs den 728 meter lange korridoren med sine 8 000 håndmalte dekorasjoner, bygget slik at man kan gå langs den store innsjøen, skjermet for regn og sol. Lunsj, før vi kjører tilbake til sentrum. Resten av dagen på egen hånd, men vi møtes for felles middag.

Dag 6 Beijing – Xi’an (F/M)
Om morgenen kjøres vi til togstasjonen og tar hurtigtoget til Xi’an. Transfer til hotellet der vi setter fra oss bagasjen og sjekker inn. Xi’an var hovedstad gjennom 11 keiserdynastier og området regnes som Kinas kulturs vugge. Xi’an var også utgangspunktet for Silkeveien, og her ble kameler lastet opp med silke og krydder som skulle til Europa. I løpet av dagen besøker vi den imponerende bymuren som omkranser hele den indre delen av bykjernen og som omgis av en bred vollgrav. Her kan man spasere, leie en sykkel, tandem eller en elektronisk bil for å få med seg mange interessante inntrykk om hverdagslivet i den tidligere hovedstaden! Vi spaserer også litt rundt i det yrende livet i det muslimske området og basarene i sentrum av byen. Felles middag.

Dag 7 Xi’an (F/L/M)
I dag er det tid for et av reisens høydepunkt, den underjordiske terrakottahæren. Terrakottahæren var forrige århundres største arkeologiske funn: I 1974 gravde noen bønder etter vann og fant i stedet et soldathode i brent leirgods (terrakotta). Utgravninger begynte og nå er ca. 6000 soldater og hester i full størrelse funnet. Hver av soldatene har individuelt modellerte ansikter. Allerede 247 f. Kr. innledet man arbeidet med keisergraven, da den 13-årige prinsen besteg Qin-rikets trone. 36 år senere sto graven klar. På det meste arbeidet hele 700 000 mann med keiser Qin Shihuangs hær. Vi får se disse imponerende terrakottatroppene i store, hangarlignende museumsbygg på området.
Om ettermiddagen skal det handle om mat og drikke! Vi deler oss opp i små grupper og kjøres rundt i Xi'ans gater i tuk-tuk. Underveis får vi smake på den beste maten på steder man ikke finner fram til på egen hånd. Turen avsluttes på et lokalt bryggeri for å smake på det lokale ølet, det eneste i sitt slag som er brygget i Xi'an.

Dag 8 Xi’an - Guilin (F/M)
Transfer til flyplassen og fly til Guilin. Guilin og området rundt har et av verdens underligste og vakreste landskap. Risåkrene ligger tett og elven Li snor seg rundt de merkelige “sukkertoppfjellene”, som er et resultat av flere millioner års forvitring og erosjon. Området har alltid vært en sterk inspirasjonskilde for Kinas diktere og malere. Vi skal først til en teplantasje. I Kina er te en vitenskap på linje med vin, og en pose-te vil ikke smake det samme etter dette besøket. I dette området er fjellene i fantastiske formasjoner, og de er også spennende inni. Vi beveger oss inn i Rørfløytegrotten. Her har vanndråper og kalkfjellet i løpet av millioner av år skapt et spektakulært og spennende landskap av stalagmitter og stalaktitter. Felles middag om kvelden.

Dag 9 Guilin - Yangshuo (F/L/M)
Denne dagen blir det båttur på den vakre Li-elva fra Guilin til den tidligere fiskerlandsbyen Yangshuo, som ligger omkranset av sukkertoppfjell. Rundt hver sving åpenbarer det seg et nytt fascinerende landskap, en helt spesiell opplevelse. Lunsj serveres om bord. Etter innsjekk på hotellet har du resten av dagen fri til egne aktiviteter. I Yangshuo kan du gjøre mange artige funn i basarene og virkelig få satt dine evner til å prute på prøve. Felles middag om kvelden.

Dag 10 Yangshuo (F/L/M)
I dag besøker vi først et lokalt grønnsaksmarked før vi sykler ut på landsbygda. I et ombygget landsbyhus er det så klart for kokkekurs. Alle får hvert sitt gassbluss, wok, skjærefjøl og kniv. Under kyndig veiledning av en engelsktalende kokk lages ulike retter. Etterpå kan dere nyte den deilige maten ute i hagen. Og når maten har sunket, blir det sykkeltur tilbake til hotellet. Hvis noen ikke ønsker å sykle, finnes det alternativer. Middag om kvelden.

Tilleggsprogram: Det anbefales på det sterkeste å få med seg utendørsforestillingen «Impressions», regissert av Zhou Yimou, som også sto bak åpningsseremonien til OL i 2008. Her er elven scenen, fjellene er kulissene og programmet er tradisjonelle sanger sunget av over 600 lokale statister. Sammen med spennende koreografi og lyssetting blir det en svært vakker forestilling. Bestilles og betales på stedet.

Dag 11 Yangshuo - Longsheng (F/L/M)
Vi sjekker ut fra hotellet, setter oss på bussen og reiser videre til Longsheng. Sukkertoppfjellene i Guilin og Yangshuo erstattes nå med bratte fjell med tusenvis av irrgrønne risterrasser og vann som glitrer i sollyset. Dette er Yao-folkets fantastiske kulturlandskap, og selv om dette er menneskeskapt er det likevel som om fjellene alltid har sett slik ut. Dette er et skikkelig eventyr, i minoritetenes verden. Vi skal klatre til toppen av Dragerygg-fjellet for å nyte utsikten. Etter at lunsj er inntatt blir det besøk til landsbyen hvor Yao-folket holder til. Overnatting på et enkelt gjestehus. Felles lunsj og middag.

Dag 12 Longsheng – Gulin -  Shanghai (F)
Vi kjøres til flyplassen i Guilin og flyr videre til siste stopp på denne fantastiske rundreisen. Vel fremme i Shanghai tas vi med til hotellet for innsjekk. Videre får vi også bli med opp i 100. etasje i World Financial Center, en av de høyeste bygningene i Shanghai og formet som en opptrekker på toppen. Fra utsiktspunktet ser dere byen i fugleperspektiv.

Dag 13 Shanghai (F/M)
Guiden tar oss med på en spasertur langs The Bund, promenaden langs Huangpo-elva med de ærverdige gamle byggene fra Shanghais glansdager på 1920-tall. Nå, som da, er dette hjem til utenlandske konsulater, hoteller, banker og kontorer. På den andre siden av elva ser vi alle de nye skyskraperne som har blitt bygget de siste 20 årene. Så skal vi besøke Gamlebyen. På påler i vannet står det gamle tehuset, og like ved ligger Yu-hagen. Bitte liten, men et perfekt eksempel på kinesisk hagekunst. Her er ingen sti eller beplantning tilfeldig, alt er gjort for å øke estetikken maksimalt. Om kveldens spiser vi felles middag.

Tilleggsprogram: Akrobatforestilling. Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld

Dag 14 Hjemreise (F)
Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og blir kjørt til flyplassen. Hjemkomst samme kveld.

Juni/juli og oktober 2020

Dag 1 Avreise
Avreise fra Gardermoen. Mat og drikke serveres om bord.

Dag 2 Shanghai (L/M)
Ankomst Shanghai. På flyplassen blir vi møtt av vår norsk- eller svensktalende reiseleder. Vi reiser inn til byen og skal først opp i 100. etasje i World Financial Center, en av de høyeste bygningene i Shanghai og formet som en opptrekker på toppen. Fra utsiktspunktet ser dere den enorme byen i fugleperspektiv. Lunsj og innsjekking på hotellet. Om kvelden spiser vi felles middag.

Dag 3 Shanghai (F/M)
Guiden tar oss med på en spasertur langs The Bund, promenaden langs Huangpo-elva med de ærverdige gamle byggene fra Shanghais glansdager på 1920-tall. Nå, som da, er dette hjem til utenlandske konsulater, hoteller, banker og kontorer. På den andre siden av elva ser vi alle de nye skyskraperne som har blitt bygget de siste 20 årene. Så skal vi besøke Gamlebyen. På påler i vannet står det gamle tehuset, og like ved ligger Yu-hagen. Bitte liten, men et perfekt eksempel på kinesisk hagekunst. Her er ingen sti eller beplantning tilfeldig, alt er gjort for å øke estetikken maksimalt. Om kveldens spiser vi felles middag.

Tilleggsprogram: Akrobatforestilling. Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld.

Dag 4 Shanghai - Guilin (F/M)
Transfer til flyplassen og fly til Guilin. Guilin og området rundt har et av verdens underligste og vakreste landskap. Risåkrene ligger tett og elven Li snor seg rundt de merkelige “sukkertoppfjellene”, som er et resultat av flere millioner års forvitring og erosjon. Området har alltid vært en sterk inspirasjonskilde for Kinas diktere og malere. Vi skal først til en teplantasje. I Kina er te en vitenskap på linje med vin, og en pose-te vil ikke smake det samme etter dette besøket. I dette området er fjellene i fantastiske formasjoner, og de er også spennende inni. Vi beveger oss inn i Rørfløytegrotten. Her har vanndråper og kalkfjellet i løpet av millioner av år skapt et spektakulært og spennende landskap av stalagmitter og stalaktitter. Felles middag om kvelden.

Dag 5 Guilin - Yangshuo (F/L/M)
Denne dagen blir det båttur på den vakre Li-elva fra Guilin til den tidligere fiskerlandsbyen Yangshuo, som ligger omkranset av sukkertoppfjell. Rundt hver sving åpenbarer det seg et nytt fascinerende landskap. Lunsj serveres om bord. Etter innsjekk på hotellet har du resten av dagen fri til egne aktiviteter. I Yangshuo kan du gjøre mange artige funn i basarene og virkelig få satt dine evner til å prute på prøve. Felles middag om kvelden.

Dag 6 Yangshuo (F/L/M)
I dag besøker vi først et lokalt grønnsaksmarked før vi sykler ut på landsbygda. I et ombygget landsbyhus er det så klart for kokkekurs. Alle får hvert sitt gassbluss, wok, skjærefjøl og kniv. Under kyndig veiledning av en engelsktalende kokk lages ulike retter. Etterpå kan dere nyte den deilige maten ute i hagen. Og når maten har sunket, blir det sykkeltur tilbake til hotellet. Hvis noen ikke ønsker å sykle, finnes det alternativer. Middag om kvelden.

Tilleggsprogram: Det anbefales på det sterkeste å få med seg utendørsforestillingen «Impressions», regissert av Zhou Yimou, som også sto bak åpningsseremonien til OL i 2008. Her er elven scenen, fjellene er kulissene og programmet er tradisjonelle sanger sunget av over 600 lokale statister. Sammen med spennende koreografi og lyssetting blir det en svært vakker forestilling. Bestilles og betales på stedet.

Dag 7 Yangshuo - Longsheng (F/L/M)
Vi sjekker ut fra hotellet, setter oss på bussen og reiser videre til Longsheng. Sukkertoppfjellene i Guilin og Yangshuo erstattes nå med bratte fjell med tusenvis av irrgrønne risterrasser og vann som glitrer i sollyset. Dette er Yao-folkets fantastiske kulturlandskap, og selv om dette er menneskeskapt er det likevel som om fjellene alltid har sett slik ut. Dette er et skikkelig eventyr, i minoritetenes verden. Vi skal klatre til toppen av Dragerygg-fjellet for å nyte utsikten. Etter at lunsj er inntatt blir det besøk til landsbyen hvor Yao-folket holder til. Overnatting på et enkelt gjestehus. Felles lunsj og middag.

Dag 8 Longsheng - Xi'an (F/M)
Transfer fra Longsheng til flyplassen i Guilin. Fly til Xi’an. Transfer til hotellet der vi setter fra oss bagasjen og sjekker inn. Xi’an var hovedstad gjennom 11 keiserdynastier og området regnes som Kinas kulturs vugge. Xi’an var også utgangspunktet for Silkeveien, og her ble kameler lastet opp med silke og krydder som skulle til Europa. I løpet av dagen besøker vi den imponerende bymuren som omkranser hele den indre delen av bykjernen og som omgis av en bred vollgrav. Her kan man spasere, leie en sykkel, tandem eller en elektronisk bil for å få med seg mange interessante inntrykk om hverdagslivet i den tidligere hovedstaden! Vi spaserer også litt rundt i det yrende livet i det muslimske området og basarene i sentrum av byen. Felles middag.

Dag 9 Xi’an (F/L/M)
I dag er det tid for et av reisens høydepunkt, den underjordiske terrakottahæren. Terrakottahæren var forrige århundres største arkeologiske funn: I 1974 gravde noen bønder etter vann og fant i stedet et soldathode i brent leirgods (terrakotta). Utgravninger begynte og nå er ca. 6000 soldater og hester i full størrelse funnet. Hver av soldatene har individuelt modellerte ansikter. Allerede 247 f. Kr. innledet man arbeidet med keisergraven, da den 13-årige prinsen besteg Qin-rikets trone. 36 år senere sto graven klar. På det meste arbeidet hele 700 000 mann med keiser Qin Shihuangs hær. Vi får se disse imponerende terrakottatroppene i store, hangarlignende museumsbygg på området.
Om ettermiddagen skal det handle om mat og drikke! Vi deler oss opp i små grupper og kjøres rundt i Xi'ans gater i tuk-tuk. Underveis får vi smake på den beste maten på steder man ikke finner fram til på egen hånd. Turen avsluttes på et lokalt bryggeri for å smake på det lokale ølet, det eneste i sitt slag som er brygget i Xi'an.

Dag 10 Xi'an - Beijing (F/M)
Etter fokost blir vi kjørt til togstasjonen i Xi'an. Vi går om bord på hurtigtoget som skal ta oss til hovedstaden Beijing. I Beijing blir vi kjørt til hotellet for innsjekking. Det blir litt tid på egen hånd før vi samles for felles middag om kvelden.

Dag 11 Beijing (F/L/M)
Etter frokost drar vi til Himmelens tempel sør i byen. Hver morgen samles Beijingboere til aktiviteter i parken rundt tempelet og det er virkelig et av høydepunktene på turen. Her er det sang, dans, taiji og mye mer. En opplevelse! Så til den mektige Himmelske freds plass. Plassen sies å kunne romme én million mennesker; den er utvidet til fire ganger sin egen størrelse siden den ble anlagt i 1651. Videre går vi inn i keiserpalasset Den forbudte by. Navnet Den forbudte by har sin bakgrunn i at det i keisertiden kun var adgang for hoffet, tjenerne og mandarinene til området. I dag har vi gleden av å se dette mesterverket med sine 9999 rom, 6 hovedhaller, boligkvarter og keiserlige hage. Etter lunsj er det litt tid på egen hånd i et hyggelig område ved Houhai-sjøen. Felles middag om kvelden hvor vi blant annet får en smak av pekingand.

Dag 12 Beijing (F/L)
I dag er det endelig Den kinesiske mur som står for tur! Vi kjører et par timer nordover ut av Beijing til vi ser muren sno seg som en slange langs fjelltoppene i horisonten. Vi tar trappene til topps, eller taubane opp (mot egen betaling på stedet). Medbrakt sandwich inntas ved et av vakttårnene mens vi skuer utover dette fantastiske byggverket. På vei tilbake til byen blir vi tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i flotte mønstre. Middag på egen hånd, reiseleder kommer gjerne med forslag.

Tilleggsprogram: Pekingopera (bestilles og betales direkte til guiden)
Pekingopera er rett og slett noe man må oppleve selv; å beskrive en slik forestilling med ord blir for endimensjonalt. Pekingopera er like mye (noen vil kanskje si mer!) en visuell nytelse som en hørbar en. Kostymene er overdådige, ansiktsmalingen uten sidestykke og de innøvde øvelsene er overdrevne og grenser til akrobatikk. Musikken er også i en klasse for seg. Orkesteret består av kinesiske strykeinstrumenter, blåsere og trommer. Sangen er uvant, det synges og snakkes i de øvre toneleier, i femtonet falsettsang. Likevel, helheten er en kunstform helt unik for Kina, og som absolutt er til glede for oss som ikke har vokst opp med egne operakanaler på tv.

Dag 13 Beijing (F/L/M)
I dag skal vi til det vakre Sommerpalasset, tilholdsstedet for keiserfamilien under den varme sommertiden. Palasset er et prakteksempel på kinesisk hagearkitektur og kunstig natur: Her skal vi blant annet vandre langs den 728 meter lange korridoren med sine 8 000 håndmalte dekorasjoner, bygget slik at man kan gå langs den store innsjøen, skjermet for regn og sol. Lunsj, før vi kjører tilbake til sentrum. Resten av dagen på egen hånd, men vi møtes for felles middag.

Dag 14 Hjemreise (F)
Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og blir kjørt til flyplassen. Hjemkomst samme kveld.

Inkludert

• Flyreisen Oslo –  Beijing, Shanghai - Oslo i økonomiklasse eller Oslo - Shanghai, Beijing - Oslo.
• Tog- og flybilletter innenlands i Kina
• Flyskatter
• Overnatting i del av dobbeltrom på sentrale, 4-stjerners hotell. Enkelt gjestehus i Longsheng. Frokost hver dag. * På avreisen i juni bor vi på et hyggelig boutique-hotell (turistklasse) i Yangshuo.
• Transport, inngangsbilletter, sightseeing
• Måltider ifølge programmet (F=frokost, L=lunsj, M=middag). Ett glass drikke til de fleste måltider
• Norsktalende eller svensktalende reiseleder .
• Engelsktalende, lokale kinesiske guider.
• Informasjonsheftet “Reisefeber?”
• Bagasjehåndtering.
• Tips til guide og sjåfør.


Ikke inkludert
• Turistvisum til Kina. KinaReiser er behjelpelige med å ordne dette. Pris kr. 2.895,- pr. person for norske statsborgere og normal behandlingstid.
• Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse.
• Ikke-spesifiserte måltider.
• Enkeltromstillegg: se pristabell.
• Flybillett fra andre byer i Norge. Spør ved bestilling (avhengig av kapasitet på flyet).
• Tilleggsprogram bestilles og betales på stedet (Pekingoperaforestilling i Beijing: på forespørsel, Impressions i Yangshuo: CNY280, Akrobatforestilling i Shanghai: CNY200) Pris er basert på minimum 10 deltagere pr. program.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
9/10-20 - 22/10-20Fra 31 3956 965FinnairBestill reise
25/3-21 - 7/4-21På forespørsel *Bestill reise
24/6-21 - 7/7-21På forespørsel *Bestill reise

Pris pr person i del av dobbeltrom. Et depositum på kr. 3.500,- pr. person betales ved bestilling.

Prisen er basert på minimum 20 deltagere.

Barnerabatt (u/12 år): på forespørsel

Vi tar forbehold om eventuelle pris-, valuta- og programendringer.

NB! Merk forskjellig reiserute på avgangene. I oktober starter vi i Shanghai og avslutter i Beijing. Tur med tuk-tuk gjennomføres i Beijing på turen i oktober. Programinnslagene er ellers de samme.

* Reisedatoer for 2021 er preliminær. Eksakt dato og program kommer så snart vi har dette fastsatt.

Innehavere av Aftenpostens A-kort får kr. 1.000,- i rabatt pr. person på avgangen i oktober 2020. Oppgi A-kortnummer ved bestilling.

Vi forutsetter at våre kunder er kjent med KinaReisers generelle reisebetingelser.

Fakta

Eventyrlige Kina
Fellesreise Kina
14 dager
Fly med Finnair
4* hotell med internasjonal frokost*
Gjestehus i Longsheng med enkel frokost
Norsktalende eller svensktalende reiseleder
Engelsktalende, lokale guider
Stort sightseeingprogram
Måltider som beskrevet

Spesialpris til innehavere av A-kortet på oktoberavgangen.

Reisemål: Beijing, Xi'an, Guilin, Yangshuo, Longsheng, Shanghai


Pris fra: 31 395

Avreise: 9/10, 25/3, 24/6