KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Beijing ekspress består av en grunnpakke som inkluderer fly, transfer og hotell med frokost. Er du av den eventyrlystne sorten, er det bare å kaste seg ut i det, byen er din. Ønsker du å oppleve de viktigste severdighetene i Beijing, som Den forbudte by og Den kinesiske mur med en guide, kan du bygge på med våre sightseeingpakker. Den lille pakken inkluderer to dager med sightseeing, mens den store pakken inkluderer alle severdighetene som står på "må se"-listen. Svensktalende reiseleder, transport, inngangspenger og nevnte måltider er inkludert. Det er også mulig å bestille billetter til ulike kveldsprogram, som pekingopera, akrobatikk og kungfushow.

Program i sammendrag

Grunnpakke
Dag 1 Avreise fra Norge med fly.
Dag 2 Frokost om bord, svensktalende reiseleder møter på flyplassen, transfer til hotellet.
Dag 3 - 7 Frokost på hotellet.
Dag 8 Frokost, transfer til flyplass, hjemreise med fly, ankomst Norge samme dag.

Stor sightseeingpakke kan forhåndsbestilles
Dag 2 Lunsj, Himmelens tempel, velkomstmiddag
Dag 3 Himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhøyden, lunsj, tehus, byplanmuseet, kles- og perlemarked.
Dag 4 Cloisonnéfabrikk, Minggravene og Åndeveien, lunsj, Den kinesiske mur ved Badaling.
Dag 5 Programfri dag:
Tilleggsprogram: Pandaene i dyrehagen, Sommerpalasset, lunsj, passere OL-stadionene Fugleredet og Vannkuben, Silkemarkedet.
Dag 6 Morgengymnastikk i lokal park, Nanluoguxiang, Trommetårnet, sykkeldrosje i hutongene, lunsj hos familie som viser hvordan man lager jiaozi (dumplings), Lamatempelet, silkebutikk.
Dag 7 Programfri dag, avskjedsmiddag med pekingand.

Liten sightsseingpakke kan forhåndsbestilles
Dag 2 Programfri
Dag 3 Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhøyden, lunsj, tehus, byplanmuseet, kles- og perlemarked.
Dag 4 Cloisonnéfabrikk, Minggravene og Åndeveien, lunsj, Den kinesiske mur ved Badaling.
Dag 5 Programfri
Dag 6 Programfri
Dag 7 Programfri

Tilleggsprogram som kan bestilles i Beijing
Middag og pekingopera
Middag og akrobatikkforestilling
Middag og kungfushow

Detaljert program

Stor sightseeingpakke

Dag 1 Avreise
Avreise fra Norge med fly. Måltider og drikker serveres om bord.

Dag 2 Beijing, Himmelens tempel
Ankomst Beijing om formiddagen eller ettermiddagen, avhengig av flyselskap. I ankomsthallen blir vi møtt av en lokal svensktalende guide som skal være sammen med oss resten av oppholdet. Lander vi tidlig passer det med litt lunsj. Lander vi senere på dagen har vi spist om bord, og reiser rett på sightseeing. Vårt første stopp i Beijing er Himmelens tempel. Hit kom keisere fra Ming (1368 - 1644) og Qing-dynastiet (1644 - 1911) for å be til gudene om gode avlinger. I dag er det tusenvis av turister som kommer hit for å beundre de vakre, runde tempelbygningene. I tillegg kommer alle pensjonistene i nabolaget for å treffe venner, trene, spille kort eller synge. Dette er uten tvil den hyggeligste av alle de historiske severdighetene. Velkomstmiddag om kvelden.

Dag 3 Beijing, Den forbudte by
Etter frokost på hotellet kjører vi til Den himmelske freds plass som ligger i hjertet av Beijing. Det er fra denne plassen byen sprer seg utover, og plassen har vært et politisk tyngdepunkt for hele Kina siden Den forbudte by sto ferdig i år 1420. Dette er i dag verdens største byplass, og er omringet av historiske byggverk, Maos mausoleum, Folkets store hall (Folkekongressen) og Kinas nasjonale museum. Vi spaserer rett nordover, under bildet av Formann Mao og inn i Den forbudte by. Dette enorme palasset var hjem for 24 keisere, i tillegg til å være stedet hvor alle de viktigste ritualene i landet ble utført. Vi beundrer de vakre hallene brukt til offisielle samlinger og beveger oss til boligkvarterene. Her levde keiserinnen, koner, konkubiner, et hav av kammerpiker og evnukker. Fra Kullhøyden har man en fin utsikt over Den forbudte by og Beijing. Etter lunsj besøker vi et tehus der vi får smake ulike sorter te. Så til Beijings byplanmuseum, utstillingen som på en fascinerende måte viser Beijings gamle historie, nåtid og en visjon av hvordan byen skal utvikles. Vi avslutter dagen på det berømte kles- og perlemarkedet Hongqiao hvor du kan finne klær, sko, vesker, briller, perler, smykker og mye, mye mer til gode priser.

Tilleggsprogram: Pekingopera og middag
Bare så det er sagt, pekingopera er mye mer enn opera! Dette er scenekunst som utøves nærmest identisk som for 200 år siden, og består av synging, snakking, pantomime, dans og akrobatikk. Kostymene er overdådige, ansiktsmalingen uten sidestykke og de innøvde øvelsene er overdrevne. Dette ligner ikke på noe av det du har sett før. Vi ser en forestilling som består av kortere akter fra kjente operaer.

Dag 4 Beijing, Den kinesiske mur
På vei til Den kinesiske mur blir det stopp ved en fabrikk som produserer cloisonné. Dette håndverket i kobber og emalje er unikt for regionen og prosessen er omfattende og spennende å følge. Neste stopp er dalen hvor 13 av Ming-dynastiets keisere ligger begravet. Langs den fredfulle Åndeveien står det store steinfigurer i form av offiserer, embetsmenn, løver, hester, elefanter og mytiske dyr i parade for den døde keiseren på hans siste reise. Etter lunsj fortsetter vi til det som for mange er høydepunktet på hele reisen, Den kinesiske mur. Vi besøker den ved Badaling hvor den dramatisk slynger seg over de bratte fjelltoppene.

Tilleggsprogram: Kungfushow og middag
Kungfu er en eldgammel kampteknikk, som blant annet har blitt utviklet av buddhistiske munker for å forsvare templene mot inntrengere. I dag blir kampsporten brukt til trening og som test av ens disiplin og styrke. På scenen blir en enkel historie illustrert med eksplosiv kraft og fysisk prestasjoner som ser ut til å oppheve tyngdekraften. En annerledes forestilling som fenger og imponerer.

  Dag 5 Beijing, programfri dag
Dagen er programfri.

Tilleggsprogram: Frokost er som kjent dagens viktigste måltid, og etter at vi har inntatt vår, er det på tide å se noen andre spise sin, nemlig pandaene. I dyrehagen koser de seg med dagens forsyning av fersk bambus. Videre kjører vi til Sommerpalasset. Hit kom keiseren med sitt hoff av koner, konkubiner og tjenere for å rømme fra den kvelende sommervarmen i den forbudte by. Her kunne de ro på innsjøen og spasere i skyggen av trærne og Den lange korridoren. Fortsatt er palasset en rolig oase i en hektisk by. I det vi kjører tilbake til sentrum, passerer vi OL-anleggene Fugleredet og Vannkuben, to humoristiske, arkitektoniske perler. Programmet avsluttes ved klesmarkedet Silkemarkedet som tilbyr et enormt utvalg med klær av alle slag, sko, vesker, briller m.m.

Tilleggsprogram: Akrobatikkshow og middag
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!

Dag 6 Beijing, Tai Chi, hutonger
Etter all den gode maten vi fortærer på turen er det på tide med litt morgengymnastikk! Vi kjører grytidlig til en lokal park for å se gamle og unge jogge, danse og utføre taiji og meditasjon. Du kan velge om du vil være med eller bare se på. Begge deler er greit. Vi fortsetter så til Nanluoguxiang, en spennende og moderne hutong som er mange hundre år gammel. I gamledager kunne ingen bygge hus som var høyere enn Den forbudte by, så alle husene er bare i en etasje. I dag er det ikke så mange områder igjen, men det er her vi skal spise lunsj, hjemme hos en familie. Fra det gamle Trommetårnet kan vi se hutongene fra fugleperspektiv og i sykkeldrosje kommer vi oss effektivt rundt. Dette er en sjarmerende del av Beijing man ikke ser når man kjører med buss på de store veiene. Man drar gjerne tilbake til dette området om kvelden. Barer og restauranter har gitt området nytt liv og mye sjarm. Vi rekker også et besøk i en silkebutikk der vi får se hvordan silketråden framstilles og til Lamatempelet. Her får vi se en vakker, 25 meter høy Buddhaskulptur (Maitreya Buddha) laget i ett stykke sandeltre.

Dag 7 Beijing, pekingand
Ikke noe felles program i dag, før vi møtes til middag om kvelden. Da står pekingand på menyen, og det blir morsomt å høre hva alle har brukt dagen til. Ble det mer shopping eller sightseeing?

Dag 8 Beijing, hjemreise
Enten vi må sitte på kofferten for å lukke den, eller rett og slett gikk til innkjøp av en til, er det på tide å samle sammen kolliene og reise til flyplassen for retur hjem. En innholdsrik uke er over.


Liten sightseeingpakke

Dag 1
Avreise fra Norge med fly. Måltider og drikker serveres om bord.

Dag 2
Ankomst Beijing om formiddagen eller ettermiddagen, avhengig av flyselskap. I ankomsthallen blir vi møtt av en lokal guide, som tar oss med til hotellet. Resten av dagen fri.

Dag 3
Etter frokost på hotellet kjører vi til Den himmelske freds plass som ligger i hjertet av Beijing. Det er fra denne plassen byen sprer seg utover, og plassen har vært et politisk tyngdepunkt for hele Kina siden Den forbudte by sto ferdig i år 1420. Dette er i dag verdens største byplass, og er omringet av historiske byggverk, Maos mausoleum, Folkets store hall (Folkekongressen) og Kinas nasjonale museum. Vi spaserer rett nordover, under bildet av Formann Mao og inn i Den forbudte by. Dette enorme palasset var hjem for 24 keisere, i tillegg til å være stedet hvor alle de viktigste ritualene i landet ble utført. Vi beundrer de vakre hallene brukt til offisielle samlinger og beveger oss til boligkvarterene. Her levde keiserinnen, koner, konkubiner, et hav av kammerpiker og evnukker. Fra Kullhøyden har man en fin utsikt over Den forbudte by og Beijing. Etter lunsj besøker vi et tehus der vi får smake ulike sorter te. Så til Beijings byplanmuseum, utstillingen som på en fascinerende måte viser Beijings gamle historie, nåtid og en visjon av hvordan byen skal utvikles. Vi avslutter dagen på det berømte kles- og perlemarkedet Hongqiao hvor du kan finne klær, sko, vesker, briller, perler, smykker og mye, mye mer til gode priser.

Tilleggsprogram: Pekingopera og middag
Bare så det er sagt, pekingopera er mye mer enn opera! Dette er scenekunst som utøves nærmest identisk som for 200 år siden, og består av synging, snakking, pantomime, dans og akrobatikk. Kostymene er overdådige, ansiktsmalingen uten sidestykke og de innøvde øvelsene er overdrevne. Dette ligner ikke på noe av det du har sett før. Vi ser en forestilling som består av kortere akter fra kjente operaer.

Dag 4
På vei til Den kinesiske mur blir det stopp ved en fabrikk som produserer cloisonné. Dette håndverket i kobber og emalje er unikt for regionen og prosessen er omfattende og spennende å følge. Neste stopp er dalen hvor 13 av Ming-dynastiets keisere ligger begravet. Langs den fredfulle Åndeveien står det store steinfigurer i form av offiserer, embetsmenn, løver, hester, elefanter og mytiske dyr i parade for den døde keiseren på hans siste reise. Etter lunsj fortsetter vi til det som for mange er høydepunktet på hele reisen, Den kinesiske mur. Vi besøker den ved Badaling hvor den dramatisk slynger seg over de bratte fjelltoppene.

Tilleggsprogram: Akrobatikkshow og middag
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!

Dag 5
Programfri dag

Tilleggsprogram: Kungfushow og middag

Kungfu er en eldgammel kampteknikk, som blant annet har blitt utviklet av buddhistiske munker for å forsvare templene mot inntrengere. I dag blir kampsporten brukt til trening og som test av ens disiplin og styrke. På scenen blir en enkel historie illustrert med eksplosiv kraft og fysisk prestasjoner som ser ut til å oppheve tyngdekraften. En annerledes forestilling som fenger og imponerer.

Dag 6
Programfri dag.

Dag 7
Programfri dag.

Dag 8
Transfer til flyplassen og hjemreise.

Inkludert

Inkludert i grunnpakken
• Fly med SAS eller Finnair via Stockholm, København eller Helsinki til Beijing t/r. Prisen gjelder fra Oslo, tilslutningsfly fra andre byer; spør ved bestilling.
• Svensktalende kinesisk reiseleder møter på flyplassen i Beijing
• Transfer flyplass-hotell-flyplass.
• Hotellrom i turistklasse eller kinesisk første klasse, del i dobbeltrom med frokost.
• Omfattende informasjon: Praktiske råd og tips, informasjon om Beijing.
• Flyskatter og avgifter.

Inkludert i sightseeingpakken
• Alle beskrevne utflukter og programinnslag.
• Alle beskrevne måltider, inklusive drikke.
• Svensktalende kinesisk guide på alle angitte utflukter og programinnslag.
• Transport og inngangsbilletter i forbindelse med programmet.

OBS! Programinnslagene i sightseeingpakken kan bli gjennomført i en annen rekkefølge enn angitt i programmet, avhengig av hvilken ukedag avreisen er. Detaljert program for respektive avreise følger med reisedokumentene.

Måltider i den store sightseeingpakken
• 4 lunsjer, 2 middager.

Måltider i den lille sightseeingpakken
• 2 lunsjer.

Ikke inkludert
• Visum til Kina (KinaReiser kan være behjelpelig med visum)
• Reisende som reiser uten reisefølge kan ønske å dele dobbeltrom med en annen reisende av samme kjønn. Om ingen kan dele, må den reisende selv betale tillegg for enkeltrom.

Mot tillegg kan bestilles
Avbestillingsbeskyttelse, reiseforsikring, tilleggsprogram (betales i Beijing i lokal valuta, minimum 10 deltagere). Oppholdet kan forlenges.

Og ellers
•  Barne- og ungdomsrabatter: Spør ved bestilling
•  Bemerk strenge sikkerhetsrutiner på alle flyplasser.
•  Depositum ved bestilling er kr 3.500 pr. person.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - hjemkomstPrisEnkeltromstilleggSightseeingpakkeFlyselskapHotell
6/4-20 - 13/4-20Fra 12 6953 2953 295FinnairJianguo HotelBestill reise
17/5-20 - 24/5-20På forespørselSAS/Air ChinaBestill reise
13/9-20 - 20/9-20På forespørselSAS/Air ChinaBestill reise

Ved bestilling av reisen betales et depositum på kr 3 500 pr person, sammen med en eventuell avbestillingsbeskyttelse.
Minimum antall deltagere for at reisen skal kunne gjennomføres er 10 personer.

Oppgitt pris på sightseeingpakke gjelder for den store sightseeingpakken. Pris for den lille sightseeingpakken: fra kr. 2.295,- pr. person.

Turen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.

Fakta

Beijing ekspress 8 dager
Fellesreise Kina
8 dager
Fly med SAS og Finnair
Hotell - turistklasse eller kinesisk første klasse
Svensktalende guide
Grunnpakke med fly, hotell og transfer
Stor eller liten sightseeingpakke kan forhåndsbestilles
Tilleggsprogram bestilles på stedet

Reisemål:
Beijing

Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst Beijing
Dag 3-7 Beijing
Dag 8 Avreise Beijing


Pris fra: 12 695

Avreise: 6/4, 17/5, 13/9