KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Dette er et privat, chartret tog på Den transsibirske jernbanen gjennom Russland til Beijing. Standarden er bedre, komforten høyere og stoppene flere underveis i forhold til reiser med det ordinære rutetoget. I tillegg til Moskva blir det opphold i Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk og ved Bajkalsjøen, samt i Ulan Ude i Russland og i Ulaanbaatar i Mongolia på vei til Beijing. Vel framme i Beijing venter et spennende program. Det er også mulig å ta denne reisen med start i Kina. Engelsktalende guider, del av dobbeltrom på hotell i 1. klasse, bortsett fra i Ulaanbaatar med god turistklasse.

Alle reiser kan starte eller avsluttes i Ulaanbaatar (Mongolia)

Program i sammendrag

Dag 1 – Avreise med fly fra Oslo. Ankomst Moskva, lokal guide møter, Moscow-by-night-tur, middag.
Dag 2 – Moskva Frokost, Kreml, lunsj, avreise med det chartrede spesialtoget Tsarens gull, middag.
Dag 3 – Kazan Frokost, ankomst Kazan, Kreml, lunsj og middag.
Dag 4 – Jekaterinburg Frokost, ankomst Jekaterinburg, lunsj, Blodkatedralen, middag.
Dag 5 – Novosibirsk Frokost, ankomst Novosibirsk, byrundtur, lunsj, middag.
Dag 6 – Togreise Videre gjennom Sibir, over elva Yenisej. Frokost, lunsj, middag ”Tsar´s Feast” med kaviar- og vodkasmaking.
Dag 7 – Irkutsk Frokost, ankomst Irkutsk, byrundtur, sibiriske hus, Alexander III:s nye statue, lunsj, friluftsmuseet ”Liv og arbeid under tsartiden”, middag. Overnatting på hotell.
Dag 8 – Irkutsk, Bajkal Frokost, buss til en sibirisk by ved Bajkalsjøen, lunsj, piknikmiddag ved sjøen.
Dag 9 – Tog mot grensen til Mongolia Frokost, ankomst Ulan Ude, byrundtur, lunsj, ankomst grensen, middag.
Dag 10 – Ulanbaatar Frokost, ankomst Ulanbaatar, Gandanklosteret, lunsj, middag. Overnatting på hotell.
Dag 11 – Ulanbaatar Frokost, nomadebosetting på steppene, pikniklunsj, mongolsk hesteshow, middag, avreise med toget om kvelden.
Dag 12 – Togreise mot den kinesiske grensen Frokost, tog gjennom Gobiørkenen, lunsj, ankomst grensen mot Kina og bytte av tog, middag, fortsatt togreise.
Dag 13 – Beijing Frokost, ankomst Bejiing, togreisen er avsluttet, transfer, innsjekking på det hotellet vi skal bo i Beijing, lunsj, programfri ettermiddag.
Dag 14 – Beijing Frokost, Himmelens tempel, Himmelske freds plass, lunsj, Forbudte by.
Dag 15 – Beijing Frokost, Kinesiske mur, lunsj, Åndeveien og Minggravene, avskjedsmiddag (Pekingand).
Dag 16 – Beijing Frokost, transfer til flyplassen, hjemreise med fly.

Detaljert program

Dag 1 Moskva
Fly Oslo - Moskva. Man blir møtt og ønsket velkommen av guiden på flyplassen og kjørt til et førsteklasses hotell i Moskva. Første utflukt er “Moscow by Night”, etterfulgt av en rusletur ved Den røde plass, samt dere får oppleve Stalins ”palasser for folket” i den fantastiske Metroen. Velkomstmiddag.

Dag 2 Moskva
Frokost før rundtur i Moskva, som starter med besøk til imponerende Kreml og en av katedralene på området. Etter lunsj blir dere kjørt til toget som skal ta dere østover på turen, og dere blir kjent med medpassasjerene på reisen under en uformell samling i spisevognen. Middag og togavgang fra Kazan-stasjonen om kvelden og eventyret starter for alvor!

Dag 3 Kazan
Om morgenen kommer toget til Tartarenes gamle hovedstad ved elven Volga – Kazan. Dere får besøke byens Kreml (borg) som er full av kunstskatter som vitner om problemfylt historie mellom tartarer, kosakker og russere. Herfra kan dere nyte utsikten mot Volga (Europas største elv) og byen. Toget fortsetter videre om kvelden.

Dag 4 Jekaterinburg
Ut på ettermiddagen kommer toget til Jekaterinburg som er Uralregionens hovedstad. I løpet av dagen passeres grensen mellom Europa og Asia. Dere er nå i byen der den siste russiske tsarfamilien Romanov ble henrettet. Den korte byrundturen inkluderer besøk til byens Blodkirke som ble bygget til minne om hendelsen. Hele sentrum er restaurert for få år siden.

Dag 5 Novosibirsk
Ankomst Novosibirsk i hjertet av Sibir, hvor dere blir hilset velkommen på tradisjonell russisk vis med brød og salt. Byrundturen inkluderer besøk til Transsibirske-monumentet og den mektige Ob-elven.

Dag 6 Krasnoyarsk
Toget som nå kan betraktes som ditt andre hjem, fortsetter rolig østover. I dag stopper vi i Krasnoyarsk som ligger ved elven Yeniseis bredder. Det blir en liten byvandring til fots, før det bærer tilbake på toget til en smak av russiske tradisjoner med vodka- og kaviarsmaking -  akkomgagnert av et fredelig landskap som glir forbi.  Langs ruten dukker stadig typiske sibirske trehus opp midt i bjerkeskogen. NB! Toget stopper ikke i Krasnoyarsk på alle avganger. Dette bestemmes først tett opp mot avreise.

Dag 7 Irkutsk
I dag kommer toget til sagnomsuste Irkutsk, hovedstaden i østlige Sibir. Under byrundturen besøker dere den nye statuen av Alexander III som har erstattet den tidligere transsibirske obelisken og ikke minst de karakteristiske sibirske trehusene i byen. Etter lunsj får dere oppleve friluftsmuseet over tsarenes liv og virke. Overnatting på hotell sentralt beliggende i Irkutsk i natt.

Dag 8 Bajkalsjøen
På programmet står utflukt til den vakre Bajkalsjøen. Innsjøen inneholder en femtedel av jordens ferskvann og er verdens største og dypeste innsjø. Vi reiser med buss til en sibirsk landsby, der dere går om bord i båten og krysser sjøen. På andre siden venter vårt tog igjen. Vel om bord går turen langs den utrolig vakre innsjøen i flere timer og dere får god anledning til å nyte utsikten fra togvinduet. Middag blir servert utendørs i tradisjonell stil ved elvebredden (væravhengig).

Dag 9 Ulan Ude
Toget klatrer fra Bajkals bredder oppover Selengadalen gjennom det østlige Sibirs ville og isolerte fjellstepper til republikken Buryatias hovedstad Ulan Ude. Her, like ved foten til det mongolske høylandet, blir det byrundtur før toget går videre til grensen. Formalitetene tar sin tid….

Dag 10 Ulaanbaatar
I løpet av natten har toget kommet opp til den mongolske høysletten og Mongolias hovedstad Ulaanbaatar. Her besøkes det buddhistiske Gandanklosteret og Lamamuseet. Om kvelden tar guiden dere med ut for nyte forfriskninger. Overnatting på et sentralt plassert mellomklassehotell.
Tilleggsprogram: Kveldsforestilling med tradisjonell mongolsk musikk. Bestilles og betales på stedet.
På forespørsel: overnatting i et mongolsk gér-telt. Bestilles og betales før avreise.

Dag 11 Ulaanbaatar
Etter frokost er det utflukt til de ”mongolske alpene” – virkelig en naturopplevelse av de sjeldne. Lunsj spises i en tradisjonell gér (nomadenes telt). En mongolsk rideoppvisning fremføres eksklusivt for gruppen, før vi returnerer til toget og fortsetter mot Kina.

Dag 12 Gjennom Gobi
Nyt utsikten og det vakre landskapet fra kupéen. Gobi er en enorm halvørken med mange sanddyner her og der. Det finnes stadig nye dinosaurskjeletter i ørkenen. Man kan se kameler ved vannhull langs toglinjen og man føler virkelig av man er ute på en eksotisk reise! I dag når vi den kinesiske grensen, og sier farvel til vårt tog. Vi stiger om bord i et av de regulære togene siden vårt tog ikke kan kjøre inn i Kina pga. av forskjellig sporvidde på togsettet.

Dag 13 Beijing
Frokost og ankomst Kinas hovedstad om morgenen, etter å ha beskuet morgenlivet i landsbyene langs toglinjen. I Beijing skal vi bo tre netter på et førsteklasses hotell i sentrum av byen. Lunsj inkludert; middag på egen hånd.

Dag 14 Beijing
Etter frokost blir det utflukt i en av verdens mest imponerende byer. På programmet står det utrolig vakre Himmelens tempel, den enorme Himmelske freds plass og etter lunsj keiserpalasset Den forbudte by. Middag på egen hånd.

Dag 15 Beijing
Intet besøk til Beijing uten en tur til Muren! I dag drar dere etter frokost til et av verdens mest imponerende byggverk: Den kinesiske mur som totalt måler nesten 9000 kilometer! Underveis besøkes også en av Minggravene i området der 12 av de tidligere Ming-keiserne ligger begravd! Lunsj. Om kvelden er det duket for et tradisjonelt pekingandmåltid.

Dag 16 Beijing
Programmet er over. Transfer til flyplassen og fly til Norge. Ønsker dere flere dager i Beijing eller kanskje en rundreise i Kina eller i Asia? Spør oss om råd og anbefalinger.

Inkludert

• Fly Oslo - Moskva, Beijing - Oslo
• Lokale engelsktalende guider på reisemålene der vi stopper.
• Lokal engelsktalende guide i Beijing.
• Moskva: overnatting på hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom. Program som beskrevet. Transfers, transporter og eventuelle inngangsbilletter inngår.
• Togreisen Moskva-Kinas grense med spesialtoget Tsarens Gull. Kupékategori: se prisliste.
• Under angitte stopp langs veien: angitt program i Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk og Bajkalsjøen, Ulanbaatar og Beijing.
• En overnatting i Irkutsk og en natt i Ulanbaatar på hotell i god turistklasse, del i dobbeltrom.
• Kinesisk tog fra grensen Mongolia/Kina og til Beijing.
• Beijing: tre netter på hotell i god turistklasse (minst 3-stjerner), del i dobbeltrom. Angitt program. Transfers, transporter og inngangsbilletter.
• Måltider Dag 1 i Moskva: 1 middag. Dag 2-12 på toget Tsarens Gull og der vi stopper (t o m Mongolia): 12 frokoster, 11 lunsjer, 11 middager. På Tsarens Gull inngår måltidsdrikke bordvann/juice, te/kaffe samt vodka ved vodkasmakingen. Dag 13-16 i Beijing: 3 frokoster, 3 lunsjer, 1 middag, inkl enklere måltidsdrikke.
• Underholdende og informative aktiviteter ombord og på de stedene vi gjør stopp.
• Omfattende praktisk reiseinformasjon.
• På toget mellom Moskva og Erenhot/Erlian (grensen Mongolia/Kina), finnes en russisk lege ombord på toget.

Ikke inkludert
• Visum til Russland, Mongolia og Kina kr. 5.495,-
• Tips
• Personlige utgifter
• Service som ikke er nevnt

Kan bestilles mot tillegg
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring.
• Enkeltkupé på toget
• Enkeltrom på hotell: fra kr. 6.225,-
• Tilslutning fra andre byer, eller forlengelse av reisen i Kina; spør ved bestilling.
• Kveldsforestilling i Ulaanbaatar (dag 10): EUR14 pr. person - bestilles og betales på stedet.
• Overnatting i gér-telt i de mongolske alpene: kr. 395,- pr. person

Reisen kan kun kjøpes direkte hos KinaReiser.

Beskrivelse av kupékategorier:

Cat I: Standard
4-mannskupé med køysenger, toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Standard

Cat II: Classic
2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. I tillegg finnes det dusj i annenhver vogn. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Classic

Cat II: Superior
Nyere type 2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. I tillegg finnes det dusj i annenhver vogn. Bord under vinduet. 9 kupeer per vogn.

Cat II: Superior Plus
Nyere type 2-mannskupé med to senger på "bakkenivå". Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Dusj i hver vogn. Bord under vinduet. 8 kupeer per vogn.

Superior

Cat III: Nostalgic Comfort
2-mannskupé med to køysenger, bord ved vinduet og ekstra stol. Toalett i hver ende av vognen, men eget vaskerom med vask mellom to 2-mannskupeer. Strømuttak (både 110 og 220 volt) i hver kupé. 8 kupeer per vogn.

Nostalgic Comfort

Cat IV: Bolshoi
Kun 6 kupeer i hele vognen. 2 køysenger, eget toalett, dusj og vask, plass til toalettsaker, garderobe, egen stol og selvfølgelig bord ved vinduet. Ekstra toalett i ene enden av vognen. 6 kupeer per vogn.

Bolshoi

Cat V: Bolshoi Platinum
Den nylig introduserte Bolshoi Platinum-klassen representerer den beste standarden som er tilgjengelig på transsibirske idag. Hver kupé er 7,15 kvm og har egen dusjkupé, toalett og vaskeservant. På hvert togsett finnes det kun 5 av disse kupeene.

Boshoi Platinum

Avreiser, priser og bestilling

Tsarens gull: Beijing - Moskva (15 dgr)Del av 4-mannskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
16/5-20 - 31/5-20Fra 47 695Bestill reise
13/6-20 - 28/6-20Fra 49 845Bestill reise
9/7-20 - 24/7-20Fra 47 695Bestill reise
1/8-20 - 16/8-20Fra 49 845Bestill reise
27/8-20 - 11/9-20Fra 49 845Bestill reise
19/9-20 - 4/10-20Fra 49 845Bestill reise
Tsarens gull: Moskva - Beijing (16 dgr)Del av 4-mannskupé
DatoPrisTillegg enkeltrom
9/5-20 - 24/5-20Fra 48 745Bestill reise
6/6-20 - 21/6-20Fra 50 895Bestill reise
2/7-20 - 17/7-20Fra 48 745Bestill reise
25/7-20 - 9/8-20Fra 50 895Bestill reise
20/8-20 - 4/9-20Fra 50 895Bestill reise
12/9-20 - 27/9-20Fra 50 895Bestill reise

* Avgangen Moskva - Beijing 6/6 2020 arrangeres også med norsk reiseleder. 
Se informasjon om denne turen her!


Priser er per person, beregnet på at to personer reiser sammen. Visum er ikke inkludert.
Alle avganger beskrevet her er med engelsktalende guider.

Beskrivelse av de forskjellige kupékategoriene – se "Inkludert i reisen"

Priser pr. person i del av firemannskupé.

Pris for tomannskupé: fra kr. 68.995 (Beijing - Moskva)/fra kr. 70.295 (Moskva - Beijing).

Se våre spesielle reisebetingelser for reiser med Den transsibirske jernbanen.

Andre betingelser:
Et ikke refunderbart depositum på 20 % av reisens sum betales ved bestilling
Restbeløpet må være KinaReiser senest i hende 95 dager før avreise
Visumprosessen må settes i gang senest 6 uker før avreise.
Betingelser for flybilletter kommer i tillegg og spesifiseres i forbindelse med tilbud på disse.

Avbestillingsbetingelser:
Ved avbestilling fra depositum er betalt fram til 95 dager før avreise tapes 20 % av det totale beløp
Ved avbestilling 94-45 dager før avreise tapes 50 % av det totale beløp
Ved avbestilling 44- 13 dager før avreise tapes 90 % av det betalte beløp
Ved avbestilling under 12 dager før avreise tapes inntil 100% av det totale beløp

For internasjonale flybilletter gjelder egne regler knyttet til flybillettene, spør ved bestilling.

Forbehold om programendringer, samt prisendringer som følge av valutasvingninger og generell prisstigning utenfor KinaReisers kontroll.

Det kreves et minimum antall deltagere for at turen skal gjennomføres.

Fakta

Tsarens gull
Fellesreise Transsibirske
16 dager
Fly Oslo-Moskva/Beijing-Oslo
Privattog Moskva-Beijing v.v.
Mange stopp underveis

Reisemål: Moskva, Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk og Bajkalsjøen, Ulaanbaatar og Beijing

Dag 1 – Fly fra Oslo, ankomst Moskva
Dag 2 – Moskva
Dag 2 – 12 Togreise med Tsarens Gull
Dag 3 – Kazan
Dag 4 – Jekaterinburg
Dag 5 – Novosibirsk
Dag 6 – Togreise
Dag 7 – Irkutsk
Dag 8 – Irkutsk, Bajkal
Dag 9 – Tog mot grensen til Mongolia
Dag 10 – Ulanbaatar
Dag 11 – Ulanbaatar
Dag 12 – Togreise mot den kinesiske grensen
Dag 13-15 – Beijing
Dag 16 – Fly Beijing - Oslo

Reiseruten kan også gjøres Beijing-Moskva (1 dag kortere)


Pris fra: 47 695

Avreise: 9/5, 16/5, 6/6, 13/6, 2/7, 9/7, 25/7, 1/8, 20/8, 27/8, 12/9, 19/9