KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Det blir ikke ordentlig fest uten skikkelig mannfolkbryting, hesteløp og bueskyttekonkurranser. Det er i hvert fall fast innhold når det feires Nadaam i Mongolia. Navnet Nadaam betyr festival, og den største feires i forbindelse med nasjonaldagen 11. juli. Festivalen tiltrekker seg deltagere og tilskuere fra hele Mongolia. Mange av dem kommer ridende til hest, mens vi inviterer dere til å reise dit med Den transsibirske jernbanen fra Moskva. Reisen starter med fly til Moskva, hvor dere skal besøke noen av byens største severdigheter som Metroen, Kreml og Den røde plass. Den transsibirske jernbanen tar dere så gjennom Russland, til Mongolia hvor dere har flere netter, før toget tar dere videre til Kinas hovedstad, Beijing.

Reisen gjennomføres i 2021. Meld gjerne din interesse nå, så kan du bestemme deg endelig når dato og pris er fastsatt.

Detaljert program

Dag 1 Oslo - Moskva M
Vi starter denne mektige reisen med fly fra Oslo til Moskva. Ved ankomst Moskva blir vi møtt og kjørt til vårt utvalgte hotell i Moskva. Etter innsjekking blir det litt fritid før felles middag om kvelden.

Dag 2 Moskva – Togavgang F/L/M
Frokost på hotellet før vi møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. Dagen inkluderer en reise på den fantastiske Moskva-metroen, vi besøker selvsagt Den røde plass, Vasilijkatedralen og Kreml (utsiden). Vi vil oppleve en av Moskvas parker, vandre langs avenyer og smågater og lytte til spennende historier. Om tiden strekker til blir det båttur på elven som renner gjennom byen. Det blir fritid til egne streiftog i Arbatgaten hvor vi kan handle suvenirer og de siste forsyninger før kveldens togavgang. Rommet beholder vi frem til sen ettermiddag. Vi blir tatt med til middag før togavgang fra Yaroslavskij-stasjonen. Innkvartering i 2. klasse i firemannskupé (tomannskupé mot tillegg i pris).

Dag 3 – 6 Gjennom Sibir
På toget gjennom mektige Sibir. Vi finner oss raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene vi passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan Ude… Vi er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske.

Dag 7 Ankomst Ulaanbaatar med tog L/M
Tidlig mandag morgen ankommer toget Ulaanbaatar. Ved ankomst vil vi møte guide og sjåfør og kjører over treløse stepper til gerleiren ved sanddynene i Arburd (ca. 3-4 timer). Etter ankomst besøker vi nomadefamilier i nærheten. Lunsj og middag inkludert.

Dag 8 Arburd Sands og Zorgol Hairhan-fjellene F/L/M
Etter en kjøretur på 35 kilometer kommer vi til Zorgol Hairhan-fjellene. Dette er enorme klipper som står nærmest loddrett opp fra den flate Gobi-steppen. Underveis stopper vi for å beundre helleristninger, godt gjemte, men fantastiske. Vi utforsker området, og kanskje treffer vi på argalisau - verdens største villsau. Sibirsk steinbukk holder også til her, og er vi heldige får vi et glimt av dem også. Fjellene er hellige, og det er mange spor etter hellige steder - som huler og kilder der lokalbefolkningen gjør sine ofringer.

Nb! Siden dette er under feiringen av Naadam kan det hende at dagens og/eller morgendagens program vil bli endret. Det kan hende at det vil være lokale naadam-feiringer på steppene i nærheten og finnes det noen vil vi selvfølgelig oppleve disse. Det kan da være at programmet til Zorgol går ut.

Dag 9 Arbur Sands og sanddynene F/L/M
I dag skal vi besøke sanddynene. Transporten dit er som seg hør og bør på kamel- eller hesteryggen. Sanddynen er 20 kilometer lang. Selv om det er mye menneskelig aktivitet i området finnes det en god del ulv her. Det hender man er heldig og får øye på noen av dem, selv om de er veldig skye.

Dag 10 Tilbake til Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost kjøres vi tilbake til byen og sjekker inn på hotellet. Ulaanbaatar, eller Ulan Bator, som direkte oversatt betyr «rød helt», er Mongolias hovedstad og største by. Byen ligger i dalen ved elven Tuul og grenser til Bogd Khan Uul nasjonalpark. Guiden tar oss til fots til Sukhbaatar-plassen og et besøk til Mongolias nasjonalmuseum. Mindre bueskytingskonkurranser og treninger starter allerede i dag, blant annet bueskytekonkurranse for barn og bueskyting i Buryat-stil. Lunsj i løpet av dagen. Om kvelden blir det felles middag på en lokal restaurant.

Dag 11 Naadam-aktiviteter på steppene F/L/M
En dag før den nasjonale Naadamfestivalen offisielt begynner kjøres vi ut av byen og får se mindre og mer intime «naadam»-festivaler i "landlig stil", vanligvis avholdt i mindre samfunn 50-60 km unna byen. Det er 90 % sjanse for at det er mindre «naadams» ute på steppene rundt byen. Etter lunsj drar vi til hesteveddeløpet på Hui Doloon Hudag. Det vil også være bueskyting på den lille bueskytterstadion.

Dag 12 Den offisielle Naadam-feiringen F/L/M
I dag er det Naadams åpningsseremoni på den Nasjonale stadion i sentrum av byen og dit skal vi. Tilstede er også Mongolias president og etter et forrykende åpningsshow vil de første rundene med bryting starte. Etter lunsj blir det bueskyting. Felles middag om kvelden.

Dag 13 Ulaanbaatar – Beijing  F
Transfer til togstasjonen i Ulaanbaatar hvor vi går om bord i toget som skal ta oss videre til Beijing.

Dag 14 Beijing F
Ankomst Beijing Railwaystation. Transfer til hotellet for overnatting. Vi blir møtt av guiden når vi kommer ut av stasjonsbygningen. Ta vare på togbilletten helt til dere har kommet ut av bygningen da denne ofte må fremvises ved utgangen.

Dag 15 Beijing, hjemreise F
Reisen er avsluttet og man ordner selv transport til flyplassen for hjemreise. Ønsker du å utvide reisen kan du bestille vår sightseeingpakke i Beijing (se under) eller kontakte oss for andre reiseforslag i Kina eller Asia.

Ønsker du å være med på kun Mongoliaprogrammet? Da kan du isteden for tog ta flyet fra Norge til Mongolia. Les mer om dette her: Mongolia - Djengis Khans rike. Du kan også velge å ta toget til Mongolia og fly hjem derfra isteden for å ta toget videre til Beijing. Se pristabell for priseksempler.


Sightseeingpakke i Beijing - bestilles i tillegg

Dag 15 Det keiserlige Beijing og gamle Beijing med kinesisk matkultur F/L/M
Etter frokost på hotellet tar guiden oss med til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, omringet av de viktigste bygningene i Kina; Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Sør for plassen ligger den nyrestaurerte Qianmengaten og Beijings eldste gate Dashilan. Her finner vi noen av Beijings eldste butikker. Veien videre går inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for keiseren selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, vi skal ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuktuk mens vi spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter...  Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong, smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor vi kan smake på bryggeriets øl.
 
Dag 16 Lamatempelet og Den kinesiske muren F/L
Dagen starter med besøk til Lamatempelet som brukes av Den gule hattens sekt. Her bor og studerer munker, og tempelet er flittig besøkt av folk som brenner røkelse og vil se de vakre bygningene. Så kjøres vi nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Man kan enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake blir vi tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike mønstre. Om kvelden har vi billetter til en akrobatforestilling og får se kroppsbeherskelse på sitt aller beste – eller som en norsk avis skrev: ”De opphever tyngdekraften!”. Middag på egen hånd.

Dag 17 Sommerpalasset F/M
Vi fortsetter til det vakre Sommerpalasset etter frokost, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Den store Kunming-sjøen er menneskeskapt, for at de skulle få en kjølende bris og et sted å spasere langs. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i Den lange korridoren. Dessverre har vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. På vei tilbake til hotellet passeres de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Lunsj underveis. Middag med smak av pekingand om kvelden.

Dag 18 Morgengymnastikk og shopping F/L
Etter frokost blir vi tatt med til parken ved Himmelens tempel. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Den som ønsker kan bli med på de ulike aktivitetene. Det 600 år gamle Himmelens tempel som ligger ved parken er vakkert, hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger. Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv.
Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så vi drar til en silkebutikk, og deretter prutemarkedet Perlemarkedet. Lunsj inkludert. Resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 19 Hjemreise eller videre reise F
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller videre reise.

Inkludert

• Flybillett i økonomiklasse Oslo-Moskva/Beijing-Oslo inkl. flyskatter og avgifter, alternativt fly Oslo- Moskva/Ulaanbatar – Oslo eller Oslo – Ulaanbaatar tur/retur.
• Utfluktsprogram i Moskva med helpensjon (fra middag ankomstdag t.o.m. middag avreisedag), inngangsbilletter, lokaltransport og engelsktalende guide i følge program
• Én overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost
• Togbillett 2. kl. Moskva-Ulaanbaatar-Beijing, del i firemannskupé, alternativt tog Moskva – Ulaanbaatar, del i firemannskupé.
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, tre netter i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar, 3 netter i del av tosengsgér og helpensjon under oppholdet
• Én overnatting på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost.
• Transfer til hotellet ved ankomst Beijing.

Kan bestilles mot tillegg
•  Sighsteeingpakke som beskrevet i Beijing med lokal, engelsktalende guide og fire netter på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost: Fra kr. 3.795,- pr. person. Prisen forutsetter at det er minimum 10 personer som bestiller sightseeingpakken
• Tilleggsprogram i Ulaanbaatar
• Enkeltrom Beijing i forbindelse ved kjøp av sightseeingpakke: kr. 2.295,-.
• Visum til Russland, Mongolia og Kina: fra kr. 5.495,- pr. person
• Visum til Russland og Mongolia: fra kr. 2.795,- pr. person
• Visum til Mongolia: fra kr. 1.550,- pr. person
Prisen gjelder for norske statsborgere og normal behandlingstid. Man kan også ordne visum på egen hånd.
• Tillegg tomannskupé Moskva- Ulaanbaatar: kr. 2.895,- og Ulaanbaatar  - Beijing: kr. 1.395,- Forbehold om ledige tomannskupeer. Endelig bekreftelse på tomannskupé kommer nærmere avreise. På strekningen Moskva – Ulaanbatar og Ulaanbaatar - Beijing kan vi som regel også tilby 4-mannskupé for bruk av to personer mot et ekstra tillegg i prisen.
• Enkeltrom i Moskva, Mongolia og Beijing: kr. 5.995,-
• Enkeltrom i Moskva og Mongolia: kr. 5.495,-
• Enkeltrom i Mongolia: kr. 3.895,-
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Ikke inkludert i prisen
• Tips til guider, sjåfører og togpersonalet
• Mat på toget
• Drikke til måltidene som er inkludert

Depositum er fra kr 3.500,- per person.
Prisen er basert på minimum 15 personer. Pris for reisen i 2020: fra kr. 30.295,- (tog til Beijing, retur med fly).

Fakta

Transsibirske med Naadam
Fellesreise Transsibirske
15 dager
Fly Oslo–Moskva / Beijing-Oslo
Tog Moskva–Beijing med stopp i Mongolia

Reisemål: Moskva, Ulaanbaatar, gerleiren Arburd Sands og Beijing


Pris fra: på forespørsel