KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

En reise med Den transsibirske jernbanen er en drøm for mange. Denne drømmen kan bli til virkelighet. Bli med på en uforglemmelig reise fra vest til øst, en reise som starter i Moskva og går gjennom Russland, videre inn over steppene i Mongolia, før toget ruller inn i hovedstaden i Midtens Rike – Beijing! Norsktalende reiseleder.

Reisen gjennomføres i 2021. Meld gjerne din interesse nå, så kan du bestemme deg endelig når dato og pris er fastsatt.

Detaljert program

Dag 1 Oslo - Moskva M
Dere starter denne mektige reisen med fly fra Oslo til Moskva. Ved ankomst vil dere bli møtt og kjørt til vårt utvalgte turistklassehotell i Moskva. Etter innsjekking blir det litt fritid før felles middag om kvelden.

Dag 2 Moskva - Togavgang F/L/M
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. Dagen inkluderer en reise på den fantastiske Moskva-metroen, dere besøker selvsagt Den røde Plass, Vasilijkatedralen (utsiden) og Kreml. Dere vil oppleve en av Moskvas parker, vandre langs avenyer og smågater og lytte til spennende historier. Om tiden strekker til blir det båttur på elven som renner gjennom byen. Det blir tid til egne streiftog i Arbatgaten hvor dere kan handle suvenirer og de siste forsyninger før kveldens togavgang. Rommet beholder dere frem til sen ettermiddag. Dere blir tatt med til middag før togavgang fra Yaroslavskij-stasjonen. Innkvartering i 2. klasse i firemannskupé. Tomannskupé mot tillegg i pris.

Dag 3 - 6 Gjennom Sibir
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan-Ude… Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske.

Dag 7 Ankomst Ulaanbataar M
Tidlig søndag morgen ankommer dere Ulaanbaatar, en av verdens mest isolerte hovedsteder. Ved ankomst Ulaanbaatar blir dere møtt og starter dagen med et besøk til Gandan klosteret. Her får vi se munker som vandrer mellom de vakre bygningene, og mange besøkende mongolere, kledd i tradisjonelle, mongolske drakter. Det tibetanske navnet Gandan kan direkte oversettes til «Det perfekte sted av fullkommen glede». For øyeblikket bor det over 150 munker i klosteret, og på området finnes det en 26,5 meter høy statue av Avalokitesvara, den buddhistiske gudeskikkelsen for medfølelse.
Kjøreturen ut til gercampen i Jalman Meadows tar ca. 3,5 timer og på veien stopper vi ved en 40 meter høy statue av Djengis Khan på hest. Vi fortsetter kjøreturen videre mot leiren.Leiren ligger vakkert til i Tuul-dalens øvre del, ved Jalman-engene, som gir dere en blomstrende mottagelse, og i nærheten av elven Tuul. Det er stille og fredelig her, med unntak av summing fra gresshopper og kvitrende fuglesang. Leiren tilbyr mange og varierte aktiviteter. Skogen i området består av lerk, med innslag av bjørk. Her holder også mange ville dyr til, som ulv, gaupe, brunbjørn, hjort, gaseller, elg, murmeldyr og villsvin. Fuglelivet her er også rikt og variert.
Vel fremme blir det mulighet for en fottur i området og møte med de lokale nomadene som bor der.
Lunsj og middag inkludert.

Dag 8 - 9 Opplevelser i gerleiren Jalman Meadows F/L/M
Dere har to fulle dager til å utforske området rundt gerleiren. Dagene blir brukt til å utforske området, enten til fots eller på hesteryggen med en lokal guide. Det er også mulig å leie mountain-bikes, og å være med på rafting i Tuul-elven.
Jalman-slettene ligger i høst- og vinterbeiteområdene til de nomadiske gjeterne fra Erdene Soum. Om sommeren er de fleste av disse på andre beiteområder for å sikre gode beiteforhold for dyrene litt lenger sør. Nord for slettene finner du fullstendig villmark. Elvevannet kan være kaldt, men om sommeren er det ofte gode badetemperaturer. Vannet er rent og krystallklart, med mange dype kulper. Det er også et bibliotek i leiren med bøker, der du finner interessant lesestoff på enkelte europeiske språk. Frokost, lunsj og middag i ger-leiren.

Dag 10 Tilbake til Ulaanbaatar F/L/M
Etter frokost i gerleiren blir dere kjørt tilbake til sentrum av Ulaanbaatar. Lunsj spiser dere i sentrum.
Deretter t blir det en halvdags sightseeing i sentrum av byen, med blant annet et besøk til Mongolias nasjonalmuseum. Felles middag om kvelden.

Dag 11 Avreise Ulaanbaatar F
Transfer til togstasjonen i Ulaanbaatar hvor dere går om bord i toget som skal ta dere videre til Beijing.

Dag 12 Beijing
Ankomst Beijing Railway Station. Transfer til hotellet for innkvartering og overnatting. Dere blir møtt av en guide når dere kommer ut av stasjonsbygningen. Ta vare på togbilletten da den ofte må fremvises ved utgangen.

Dag 13 Beijing, hjemreise F
Reisen er avsluttet og man ordner selv transport til flyplassen for hjemreise. Ønsker du å utvide reisen kan du bestille vår sightseeingpakke i Beijing (se under) eller  kontakte oss for andre reiseforslag i Kina eller Asia.

Sightseeingpakke i Beijing - bestilles i tillegg

Dag 13 Det keiserlige Beijing og gamle Beijing med kinesisk matkultur F/L/M
Etter frokost på hotellet tar guiden dere med til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, og er omringet av de viktigste bygningene i Kina; Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Sør for plassen ligger den nyrestaurerte Qianmengaten og Beijings eldste gate Dashilan. Her finner dere noen av Beijings eldste butikker. Veien videre går inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for han selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert. Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuktuk mens dere spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter ...  Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong, smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor dere kan smake på bryggeriets øl.

Dag 14 Lamatempelet og Den kinesiske muren F/L
Dagen starter med besøk til Lamatempelet som brukes av Den gule hattens sekt. Her bor og studerer munker, og tempelet er flittig besøkt av folk som brenner røkelse og vil se de vakre bygningene. Så kjøres dere nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Man kan enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake blir dere tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike mønstre. Om kvelden har dere billetter til en akrobatforestilling og får se kroppsbeherskelse på sitt aller beste – eller som en norsk avis skrev: ”De opphever tyngdekraften!”. Middag på egen hånd.

Dag 15 Sommerpalasset F/M
Dere fortsetter til det vakre Sommerpalasset etter frokost, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Den store Kunming-sjøen er menneskeskapt, for at de skulle få en kjølende bris og et sted å spasere langs. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i Den lange korridoren. Dessverre har vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. På vei tilbake til hotellet passeres de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Lunsj underveis. Middag med smak av pekingand om kvelden.

Dag 16 Morgengymnastikk og shopping F/L
Etter frokost blir dere tatt med til parken ved Himmelens tempel. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Hvis dere ønsker er det bare å bli med på de ulike aktivitene. Det 600 år gamle Himmelens tempel som ligger ved parken er vakkert, hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger.  Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv.
Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så dere blir tatt med til en silkebutikk, og deretter prutemarkedet Perlemarkedet. Lunsj inkludert. Resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 17 Hjemreise eller videre reise F
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller videre reise.

Inkludert

• Flybillett i økonomiklasse Oslo-Moskva, Beijing-Oslo inkl. flyskatter og avgifter
• Utfluktsprogram i Moskva med helpensjon (fra middag ankomstdag t.o.m. middag avreisedag), inngangsbilletter, lokaltransport og engelsktalende guide i følge program
• Én overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost
• Togbillett 2. kl. Moskva-Ulaanbaatar-Beijing, del i firemannskupé
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, to netter i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar, to netter i del av tosengsger, og helpensjon under oppholdet
• Én overnatting på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost
• Transfer til hotellet ved ankomst Beijing.
• Norsk, teknisk reiseleder følger med på reisen frem til Beijing.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Russland, Mongolia og Kina for personer med norsk pass, normal behandlingstid. Pris kr. 5.495,- pr. person
• Tillegg tomannskupé Moskva - Ulaanbaatar: Fra kr. 2.995,-. På strekningen Ulaanbaatar er det vanskelig å få bekreftet tomannskupé. pris og kapasitet på forespørsel, men ligger på anslagsvis fra ca. kr. 1.295,-
• Enkeltrom i Moskva, Ulaanbaatar og Beijing: fra kr. 4.195,- NB! Bestiller du sightseeingpakken i Beijing, vil det komme ytterligere kostnader for enkeltrom i Beijing på fra kr. 2.295,-.
• Sightseeingpakke i Beijing som beskrevet: fra kr. 4.995,- pr. person. Prisen forutsetter at det er minimum 6 personer som bestiler programmet. Ta kontakt dersom du ønsker andre forslag til program
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Ikke inkludert
• Tips til guider, sjåfører etc.

Depositum er fra kr 3.500,- per person.
Prisen er beregnet på fly til Moskva med retur fra Beijing i billigste prisklasse. Du kan også reise hjem fra andre byer i Kina og Asia. Be oss om pristilbud på retur fra din aktuelle destinasjon. Pris for reisen i 2020: fra kr. 27.995,-

Minimumsantall for å arrangere reisen til fastsatt pris er 15 personer. Blir man færre kan reisene arrangeres med nesten samme program, men da blir det vanligvis litt dyrere. Dette vil du få beskjed om i god tid før avreise, slik at du eventuelt kan ombestemme deg eller skifte til en annen tur.

Reisen kan også arrangeres for deg og ditt reisefølge på andre datoer. Ta kontakt for nærmere informasjon!

Fakta

Transsibirske med Mongolia
Fellesreise Transsibirske
13 dager
Fly Oslo–Moskva / Beijing-Oslo
Tog Moskva - Beijing inkludert stopp i Mongolia
Norsk reiseleder

Reisemål: Moskva, Ulaanbaatar, Beijing


Pris fra: på forespørsel