KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Når man starter planleggingen av en reise med Den transsibirske jernbanen er det ofte mange spørsmål som dukker opp. Vi har samlet noen av disse spørsmålene og gitt dem et svar.

Se under "detaljert program"

Detaljert program

Hvis ikke datoen på fellesreisene passer, kan jeg reise på andre datoer?
Svar: Ja, togene går på faste ukedager hele året. Spør oss om et skreddersydd opplegg tilpasset dine ønsker.

Hva slags valuta trenger jeg på reisen?
Svar: Man bruker rubler om bord på toget. Dollar og Euro aksepteres også vanligvis og er kjekt å ha i bakhånd om man går tom for rubler. Rubler kan kjøpes på Forex før avreise eller tas ut i minibank i Moskva.

Bør jeg reise med koffert eller ryggsekk?
Svar: Låsbar koffert (ikke altfor stor størrelse på grunn av begrenset plass i kupeen) i hardplast gir best trygghet. Det finnes eventuelt låsbare trekk til ryggsekk. Du trenger ikke bære bagasjen over lengre strekninger.

Når er det best å reise? Temperaturoversikt?
Svar: Sen vår/tidlig sommer og tidlig høst er den beste tiden temperaturmessig. I juli er det varmt i Mongolia og Kina, men ikke verre enn i Sør-Europa i samme periode. Høstfargene er vakre gjennom Sibir! Mongolia har sesong fra slutten av mai til midten av september. Utenom denne perioden må man være forberedt på kaldt vær.

Hvor mye penger trenger jeg om bord på toget?
Svar: Gjennom Russland anslår vi at du bør beregne ca. kr 1500,- til mat og drikke per person. Døgnet gjennom Mongolia spiser du for ca. kr 300 - kr 350 og siste strekning fra grensen og ned til Beijing for ca. kr 75 - kr 100. På perrongene finnes det kiosker eller små butikker hvor man kan kjøpe snacks, «rett i koppen»- nudler, kjeks, yoghurt, litt frukt, mineralvann og liknende.  Varmt vann finnes i samovaren i gangen på toget.

Er det mulighet til å få kjøpt drikke på toget?
Svar: Ja, både vodka, mineralvann / brus og øl er tilgjengelig. I enkelte tilfeller kan du også få kjøpt vin og champagne.

Kan jeg reise med toget begge veier?
Svar: Ja, du kan også bestille reise med toget fra Beijing til Moskva. Man kan også starte eller avslutte reisen i Vladivostok. Eller starte/ avslutte i Norge.

Hvor lenge må jeg være i Beijing?
Svar: Du må påregne minimum en natt i Beijing. Du rekker ingen internasjonale flyvninger tilbake til Europa ankomstdagen. Du kan imidlertid rekke kveldsfly til andre kinesiske eller asiatiske byer.

Hvordan gjør jeg det med driks?
Svar: På toget er det ikke forventet driks, men det er alltid hyggelig å gi noe hvis man er fornøyd med servicen. Til guidene i de forskjellige byene bør man gi driks. På fellesturene samler gruppen sammen og gir felles.

Hvor kan jeg starte togreisen?
Svar: De fleste velger å starte i Moskva, men man kan også starte i Beijing. Hvis du ønsker kan vi også ordne med start i Helsinki eller St. Petersburg med tog til Moskva. Man kan også starte eller avslutte reisen i Vladivostok. På flere av reisene er flybilletter fra Norge inkludert i prisen. Hvis ikke hjelper vi deg gjerne med dette også.

Hvor lenge før må vi søke om visum?
Svar: Vi sender ut visumpapirer ca. 70 dager før avreise. Minimum behandlingstid er ca. 20 dager, men vi anbefaler å beregne minst 4 – 5 uker. Sørg for at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreisedato og at du har nok ledige sider i passet.

Kan jeg stoppe andre steder enn Ulaanbaatar?
Svar: Ja, ved en individuell reise kan man skreddersy et opplegg med hoteller, sightseeing og stopp. Vi anbefaler stopp i Irkutsk ved Bajkalsjøen hvis du skal ha et stopp i Russland i tillegg til Moskva. Vi har også flere stopp underveis på noen av våre fellesreiser.

Hva hvis jeg blir syk underveis?
Svar: Det er som regel tilgang til lege om bord. Ved alvorlig sykdom blir man tatt av i nærmeste by med sykehus. Det er meget viktig med en god reiseforsikring. KinaReiser selger Gouda reiseforsikringer.

Hva slags forsikringer bør jeg ha?
Svar: Det er viktig med en god forsikring og det er viktig å sjekke hva din forsikring dekker før du reiser. Vi kan anbefale Goudas helårs reiseforsikring som inkluderer avbestillingsbeskyttelse i tilfelle sykdom.

Kan jeg være sikker på å få tomannskupé på toget?
Svar: Det er et begrenset antall tomannskupeer, og vi får ikke bekreftet hvor mange vi får før litt nærmere avreise. Det er som regel mulig å få en firemannskupé til bruk for to personer mot et ekstra tillegg hvis det ikke er ledig tomannskupé. Vi garanterer ikke tomannskupeer og det er ikke mulig å avbestille reisen dersom det ikke er mulig på din reise.

Hvordan får jeg ladet mobil/kamera?
Svar: I gangen på hver vogn finnes det stikkontakt. Det er også mulig å lade i spisevognen. På enkelte tog kan man også be vognbetjeningen om dette, da mot et lite "gebyr" / "tips".

Er det mobildekning underveis?
Svar: Det er tidvis dekning nær de større byene underveis, men det er meget varierende.

Hva slags mat får jeg om bord, er det trygt å spise?
Svar: Maten er enkel og russisk mesteparten av tiden. Det er trygt å spise maten, men grunnet annerledes bakteriekultur enn i norsk mat kan man oppleve noe mageproblemer. Vi anbefaler å ta med seg f. eks Immodium som kan kjøpes reseptfritt på apoteket.

Må jeg kjøpe returbillett?
Svar: Nei, våre priser er i utgangspunktet satt opp som en enveistur fra Oslo til Beijing, hvis ikke annet er spesifisert. Hvis man ønsker kan vi tilby rimelige flybilletter tilbake til Norge; se prisene under "Kombinasjonsbillett" som innebærer tog ut og fly tilbake. Disse billettene må kjøpes før avreise fra Norge. Å ordne returbillett etter at man har kommet til Kina kan bli dyrt, spesielt når det er høysesong.

Kan jeg kjøpe en togbillett og gå av og på når jeg vil?
Svar: Nei, det finnes ikke "hopp av og på"-billetter på transsibirske og alle stopp og opphold må planlegges på forhånd.

Hva om jeg skal reise bort og trenger passet mitt under visumbehandlingsperioden?
Svar: På skjemaet er det et felt man kan fylle inn for når man MÅ ha passet tilbake, ellers må man forholde seg til at minimumsbehandlingstid er ca. 20 arbeidsdager. Man kan få ekspressbehandling mot ekstra gebyr på visum til Russland og til Kina.

Er det dusj om bord på toget?
Svar: Det finnes en hånddusj mellom to tomannskupeer på enkelte tog. Det er variabelt trykk, så i utgangspunktet må du regne med at det kun er mulig med lett vask og tannpuss. Ellers er det kun vaskeservant på togtoalettet som det finnes ett av i hver ende av hver vogn.
Er det sengetøy og håndkle om bord?
Svar: Ja, det er sengetøy. Det er noen som synes det er hardt å ligge i sengene og tar med en oppblåsbar madrass. Ta med et lite håndkle, gjerne microfiber, da det ikke alltid finnes håndkle.

Er det airconditioning om bord på toget?
Svar: Det er ikke airconditioning om bord på toget, kun et vanlig ventilasjonssystem.

Fakta

Ofte stilte spørsmål om Den transsibirske jernbanen


Pris fra: på forespørsel