KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Det blir ikke ordentlig fest uten skikkelig mannfolkbryting, hesteløp og bueskyttekonkurranser. Det er i hvert fall fast innhold når det feires Nadaam i Mongolia. Navnet Nadaam betyr festival, og den største feires i forbindelse med nasjonaldagen i juli. Denne tiltrekker seg deltagere og tilskuere fra hele Mongolia. Mange av dem kommer ridende til hest, mens vi inviterer dere til å reise dit med Den transsibirske jernbanen fra Moskva. Reisen starter med fly til Moskva, hvor dere skal besøke noen av byens største severdigheter som Metroen, Kreml og Den røde plass. Den transsibirske jernbanen tar dere så gjennom Russland, til Mongolia hvor dere har flere netter, før toget tar dere videre til Kinas hovedstad, Beijing.

Detaljert program

2. juli Oslo - Moskva
Dere starter denne mektige reisen med fly fra Oslo til Moskva. Ved ankomst Moskva vil dere bli møtt og kjørt til vårt utvalgte turistklassehotell i Moskva. Etter innsjekking har dere resten av kvelden på egen hånd.

3. juli Moskva - Togavgang
Frokost på hotellet før dere møter guiden igjen og begynner dagens rundtur i Moskva til fots. Dagen inkluderer en reise på den fantastiske Moskva-metroen, dere besøker selvsagt Den røde Plass, Vasilijkatedralen og Kreml (utsiden). Dere vil oppleve en av Moskvas parker, vandre langs avenyer og smågater og lytte til spennende historier. Det blir fritid til egne streiftog i Arbatgaten hvor dere kan handle suvenirer og de siste forsyninger før kveldens togavgang. Rommet beholder dere frem til sen ettermiddag. Middag ordnes på egen hånd før togavgang fra Yaroslavskij-stasjonen. Innkvartering i 2. klasse i firemannskupe

04. - 07. juli Gjennom Sibir
På toget gjennom mektige Sibir. Dere finner dere raskt til rette i kupeen og dagene går med til å møte medreisende, stoppe på stasjoner underveis, se ut togvinduet, spise i spisevognen eller kanskje lese litt om stedene dere passerer – Yekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan Ude… Dere er på vei til østens mystikk på verdens lengste jernbanestrekning – Den transsibirske.

8. juli Ankomst Ulanbataar
Tidlig søndag morgen ankommer dere Ulaanbaatar, en av verdens mest isolerte hovedsteder. Ved ankomst vil dere møte guiden deres og sjåføren. Fra togstasjonen kjøres dere direkte over treløse stepper til gérleiren ved sanddynene i Arburd. Forhåpentligvis vil dere se flere nomadegrupper på slettene som arrangerer «Naadam Games», i form av bryting og hesteveddeløp. Vel fremme i leiren blir det lunsj og deretter blir dere tatt med på en gåtur for å besøke de lokale nomadefamiliene som bor i nærheten. Sen ettermiddag vil dere ta turen til sanddynene. Sanddynen er 20 kilometer lang. Selv om det er mye menneskelig aktivitet i området finnes det en god del ulv her. Det hender man er heldig og får øye på noen av dem, selv om de er veldig skye. Middag om kvelden.

09. juli. Arburd Sands og Zorgol Hairhan-fjellene
Etter en kjøretur på 35 kilometer kommer dere til Zorgol Hairhan-fjellene. Dette er enorme klipper som står nærmest loddrett opp fra de flate Gobi-steppene. Underveis stopper dere for å beundre helleristninger, godt gjemte, men fantastiske.
Dere utforsker området, og kanskje treffer dere på argalisau - verdens største villsau. Sibirsk steinbukk holder også til her, og er dere heldige får dere et glimt av dem også.
Fjellene er hellige, og det er mange spor etter hellige steder - som huler og kilder der lokalbefolkningen gjør sine ofringer. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Nb! Siden dette er under feiringen av Naadam kan det hende at dagens program eller morgendagens program vil bli endret. Det kan hende at det vil være lokale naadam-feiringer på steppene i nærheten og finnes det noen vil dere selvfølgelig oppleve disse. Det kan da være at programmet til Zorgol går ut.

10.juli Tilbake til Ulaanbaatar og hesteveddeløp
Frokost før dere blir kjørt fra gérleiren og tilbake til Ulaanbaatar hvor dere blir innkvartert på hotell i sentrum av byen. Dere besøker Gandan-klostret, som er fylt med livlige tilhengere under nasjonale feriedager. Dere fortsetter videre til slettene Hui Doloon Hudag utenfor byen hvor hesteveddeløpene foregår. Pikniklunsj underveis. Om kvelden blir det felles middag.

11. juli Naadam-feiring
I dag er det Naadams åpningsseremoni på den Nasjonale stadion i sentrum av byen og dit tar dere turen. Tilstede er også Mongolias president og etter et forrykende åpningsshow vil de første rundene med bryting starte. Lunsj underveis. Etter lunsj blir det bueskyting. Middag om kvelden.

12. juli Ulaanbaatar – Beijing
Transfer til togstasjonen i Ulaanbaatar hvor dere går om bord i toget som skal ta dere videre til Beijing.

13. juli Beijing
Ankomst Beijing Railwaystation. Transfer til hotellet for overnatting.

* Dere blir  hentet av guide når dere kommer ut av stasjonsbygningen. Ta vare på togbilletten helt til dere har kommet ut av bygningen da denne ofte må fremvises ved utgangen

14. juli Beijing, hjemreise
Reisen er avsluttet og man ordner selv transport til flyplassen for hjemreise. Ønsker du å utvide reisen kan du bestille vår sightseeingpakke i Beijing (se under) eller  kontakte oss for andre reiseforslag i Kina eller Asia.


Sightseeingpakke i Beijing - bestilles i tillegg

14. juli Det keiserlige Beijing
Etter frokost på hotellet tar guiden dere med til Den himmelske freds plass. Dette er verdens største byplass, og er omringet av de viktigste bygningene i Kina; Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Veien videre går inn i det utrolige keiserpalasset Den forbudte by. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for han selv, hans koner og utallige konkubiner. Men slapp av, dere trenger ikke å gå gjennom alle 9 999 rommene. Retur til hotellet. Lunsj er inkludert, middag med smak av pekingand om kvelden.

15. juli Lamatempelet og Den kinesiske muren
Dagen starter med besøk til Lamatempelet som brukes av Den gule hattens sekt. Her bor og studerer munker, og tempelet er flittig besøkt av folk som brenner røkelse og vil se de vakre bygningene. Så kjøres dere nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Man kan enten ta trappene opp, eller taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert, og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. På vei tilbake blir dere tatt med til en kunsthåndverksbedrift hvor det produseres cloisonné. Dette er kobbergjenstander dekket med emalje i sinnrike mønstre. Om kvelden har dere billetter til en akrobatforestilling og får se kroppsbeherskelse til sitt ytterste – eller som en norsk avis skrev: ”De opphever tyngdekraften!”. Middag på egen hånd.

16. juli Sommerpalasset og gamle Beijing med kinesisk matkultur
Dere fortsetter til det vakre Sommerpalasset etter frokost, som keiseren og hans familie rømte til i de varmeste sommermånedene. Den store Kunming-sjøen er menneskeskapt, for at de skulle få en kjølende bris og et sted å spasere langs. I dag er det vi som kan ta en båttur på Kunming-sjøen og vandre i den Lange korridoren. Dessverre har vi ikke tid til å kikke ordentlig på alle de 14 000 maleriene som er malt oppunder taket her. På vei tilbake til hotellet passeres de imponerende olympiske anleggene Fugleredet og Vannkuben. Lunsj underveis.
Om kvelden blir det smak av spennende mat. Du har sikkert lest om de gamle hutongene i Beijing, så hvorfor ikke oppdage disse smale gatene fra en tuktuk mens dere spiser den beste lokale maten hovedstaden har å by på? Vi tar dere vekk fra alle turistrestaurantene til spisesteder som bare lokalbefolkningen nyter ...  Denne maten er utrolig god! Grill ditt eget kjøtt på åpen flamme, spis i en privat hutong, smak på deilige Beijing-pannekaker. Turen ender på et lokalt bryggeri, hvor dere kan smake på bryggeriets øl. 

17. juli Morgengymnastikk og shopping
Etter frokost blir dere tatt med til parken ved Himmelens tempel. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Hvis dere ønsker er det bare å bli med på de ulike aktivitene. Det 600 år gamle Himmelens tempel som ligger ved parken er vakkert, hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger.  Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv.
Man kan ikke komme til Beijing uten å shoppe litt, så dere blir tatt med til en silkebutikk, og deretter prutemarkedet Perlemarkedet. Lunsj inkludert. Resten av dagen til egen disposisjon.

18. juli Hjemreise eller videreise
Transfer til flyplassen for fly tilbake til Norge eller viderereise.

Inkludert

• Flybillett i økonomiklasse Oslo-Moskva, Beijing-Oslo inkl. flyskatter og avgifter
• Utfluktsprogram i Moskva med helpensjon (fra middag ankomstdag t.o.m. middag avreisedag), inngangsbilletter, lokaltransport og engelsktalende guide i følge program
• Én overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Moskva med frokost
• Togbillett 2. kl. Moskva-Ulaanbaatar-Beijing, del i firemannskupé
• Spesialskrevet informasjonsmateriell
• Utfluktsprogram i og rundt hovedstaden Ulaanbaatar med engelsktalende guide, lokaltransport, to netter i del av dobbeltrom på turistklassehotell i Ulaanbaatar, to netter i del av tosengsgér, og helpensjon under oppholdet
• Én overnatting på firestjerners hotell sentralt i Beijing med frokost.
•  Transfer til hotellet ved ankomst Beijing.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Russland, Mongolia og Kina til reisen for personer med norsk pass, normal behandlingstid. Pris kr. 3.695,- pr. person.
• Tillegg tomannskupé Moskva-Ulaanbaatar: kr. 2.695,- pr. person. Hvis det ikke er mulig med tomannskupé får man som regel tilbud om firemannskupé til bruk for to mot et ekstra tillegg. Dette gjelder ikke siste strekning fra Ulaanbaatar til Beijing hvor det kun er mulig med firemannskupe. 
• Enkeltrom i Moskva, Ulaanbaatar og Beijing: fra kr. 4.295,-
• Sightseeingpakke og overnatting i Beijing  som beskrevet: kr. 4.495,- Ta kontakt dersom du ønsker andre forslag til program
• Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring

Ikke inkludert i prisen
• Tips til guider, sjåfører og togpersonalet
• Mat på toget
• Drikke til måltidene som er inkludert

Fakta

Transibirske med Naadam
Fellesreise Transsibirske
12 dager
Fly Oslo–Moskva / Beijing-Oslo
Tog Moskva–Beijing med stopp i Mongolia

Reisemål: Moskva, Ulaanbaatar, Beijing


Pris fra: på forespørsel