KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Yangtze er verdens tredje lengste elv og går som en glitrende nerve gjennom Kina. Her har varer, mennesker, dyr, ideer og oppfinnelser blitt fraktet mellom kysten og innlandet i årtusener. Fortsatt er vannveien en av de viktigste gjennom Kina, og en reise på elva er en behagelig måte å oppleve mye av landet på.
Hurtigtogene går nå på kryss og tvers over hele Kina, og har på mange strekninger nærmest erstattet fly. Vi tar derfor toget mellom de historiske byene Xi’an og Pingyao hele veien til hovedstaden Beijing hvor vi avslutter med et unikt program.

Program i sammendrag

Dag 1    Avreise fra Norge med Finnair via Helsinki.
Dag 2    Ankomst Chongqing, innsjekk på hotell, ettermiddagssightseeing, lunsj og middag inkludert.
Dag 3    Frokost, sightseeing i Chongqing, ombordstigning på Victoria Cruises, lunsj og middag inkludert.
Dag 4    Frokost, om bord på skipet, muligheter for utflukter fra skipet, lunsj og middag inkludert.
Dag 5    Frokost, om bord på skipet, muligheter for utflukter fra skipet, lunsj og middag inkludert.
Dag 6    Frokost, ankomst Yichang og avstigning, besøk til damanlegget, flyreise til Xi’an, innsjekk på hotell, lunsj og middag betales på egen hånd.
Dag 7    Frokost, besøk til terrakottamuseet og det muslimske området, hurtigtog til Pingyao, innsjekk på hotell, lunsj og middag inkludert.
Dag 8    Frokost, sightseeing i Pingyao, hurtigtog til Beijing, innkvartering på hotell, lunsj og middag er inkludert.
Dag 9    Frokost, sightseeing i Beijing, lunsj og middag er inkludert.
Dag 10    Frokost, sightseeing i Beijing, lunsj og middag er inkludert.
Dag 11    Frokost, sightseeing i Beijing, lunsj og middag er inkludert.
Dag 12    Frokost, sightseeing i Beijing, lunsj og middag er inkludert.
Dag 13    Frokost, hjemreise, ankomst Norge samme dag.

Detaljert program

15. oktober Avreise fra Norge med Finnair
Oslo – Helsinki        13.15 – 15.40
Helsinki – Chongqing    17.40 – 07.10 Ankomst neste dag. Tidsforskjell + 6 timer

16. oktober Ankomst Chongqing L/M
Det serveres en enkel frokost om bord før vi lander i Chongqing. Transfer fra flyplassen til hotellet. Rommene er reservert fra dagen i forveien slik at vi kan sjekke inn direkte. Du har litt tid på egen hånd og vi møtes igjen til lunsj og fortsetter på en liten bysightseeing til Peoples Square og Peoples Liberation Monument, Gamlebyen med sine historiske hus og gater, små butikker og koselige tehus, og den enorme bygningen Hongyadong, en gang en militær festning, som klamrer seg til fjellsiden. Det er spesielt populært å besøke bygningen om kvelden for en fantastisk utsikt over byen.
Til middag serveres hot pot, byens kulinariske spesialitet.

17. oktober Om bord F/L/M
Huangjueping Graffiti Street er det største grafitti-prosjektet i verden. Ca. 800 kunstnere har dekorert bygninger på en 1,5 kilometer lang strekning med fargerik graffiti. Metrolinje 2 ble bygget tvers igjennom en boligblokk når man møtte på plassutfordringer. Vi tar en titt. Vi tar også en tur innom Zoo for en titt på Pandaen. Lunsj og middag er inkludert. Vi gjør oss klare for ombordstigning på skipet som kaster loss om kvelden.

18. oktober Om bord F/L/M
I løpet av dagen blir det besøk til Shibaozhai med den imponerende tre-pagodaen. Shibao er en ni-etasjers pagode bygget oppover en 200 meter høy loddrett klippe, og det er mulig å gå trappene opp for å komme til et tempel på toppen – også kalt «Perlen av Yangtze».
Litt avhengig av vannstanden i elva er det også mulig å besøke byen som ble bygget opp for familier som måtte flytte fra sine hjem langs elva som resultat av økt vannstand.

19. oktober Om bord F/L/M
I dag seiler vi gjennom Qutang- og Wu-kløftene. Førstnevnte er kjent som den mest dramatiske og smaleste. Wu-kløften har 12 unike topper. Videre blir det utflukt enten til Shennong-elven, der det benyttes en liten ferge eller til Daning-elven. Her er det et yrende dyreliv i tillegg til at vannet er overraskende klart – en kontrast til Yangtze.
Alternativet til utflukten til Shennong-elven hvis vannstanden tillater det, blir å passere Xiling-kløften som er den dypeste og den lengste av de tre kløftene.
Tilbake på «moderskipet» seiler vi gjennom de enorme slusene som er bygget i forbindelse med oppdemmingen av Yangtze. Navnet på demningen er The Three Gorges (de tre kløfter).

20. oktober Yichang – Xi’an F
I dag er det mulig å se nærmere på verdens største damanlegg og kraftverk i egne spesialdesignede båter. Noen tall til ettertanke: Den er 2 335 meter bred, 181 meter høy, og når vannhøyden når maks 175 meter, er det 110 meter høyere enn på den andre siden av dammen. Det har gått med 27,2 millioner kubikkmeter sement og 463 000 tonn med stål. Vannreservoaret holder 39,3 km3 vann og har en overflate på 1 045 km2. Dammen har 34 generatorer, med en samlet kapasitet på 22 500 MW. Det er forventet at årlig strømgenerering vil være over 100 TWh.
Rundt lunsjtider er cruiset over og det blir transfer til Yichang og flyreise videre til keiserbyen Xi’an. Transfer til hotellet for innsjekk. Da dette blir en «reisedag» ordnes lunsj og middag litt «på sparket» og betales på stedet av hver enkelt.

21. oktober Xi’an – Pingyao F/L/M
Uthvilte og med frokost i magen er dere klar for Xi’ans hovedattraksjon. For de fleste er jo terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til Qin Shihuang nettopp hovedmålet med reisen. Tenk at denne graven, med over 8 000 fullt utrustede, individuelle soldater og hester i brent leire lå skjult under bakken fra 210 f. Kr til de ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974. Det blir god tid til å se seg rundt. Området rundt det muslimske kvarteret er populært, og det yrer av liv i basarene. Vi har litt tid til å titte rundt i de mange bodene og har dere lyst er det mulig å besøke Den store moskeen i kinesisk stil.
Så er det klart for avgang med «bullet train» til Pingyao og togturen tar ca. 3 timer. Pingyao er en sjarmerende by i Shanxiprovinsen, som med sin gamle bebyggelse innenfor bymurene nå står på Unescos Verdensarvliste. Innkvartering på hotell i Pingyao.

22. oktober Pingyao – Beijing F/L/M
Dagen er lagt opp til sightseeing i gamlebyen, en reise tilbake i tiden. Det er knapt biler innenfor byporten, og det er moro å kikke inn gamle porter og butikker. Det blir et lengre stopp ved Kinas første bank og andre små museer og en vandretur på bymuren. Bymuren ble påbegynt i 1370 og er 12 meter høy, har en omkrets på 6 km og hele 72 vakttårn.
Sen ettermiddag går vi på nytt om bord i et «bullet train», denne gang til hovedstaden Beijing og turen tar ca. 4 timer og 25 minutter. Vel fremme blir det transport til hotellet i sentrum.

23. oktober gatelangs i Beijing F/L/M
Frokost på hotellet. Vi starter med en rolig morgentur langs Tongren-elven og ser på folkelivet. Vi fortsetter til Central Business District for en titt på China World Trade Center, CCTV-huset og andre spektakulære høyhus i området (særlig det nye og høyeste som ennå er under bygging). Fascinerende kontraster mot alt det gamle vi får se litt senere i programmet. Lunsj underveis.
Ettermiddagen til egen disposisjon. Vi bor sentralt i byen slik at du lett kan spasere fra hotellet til shopping etc.  Felles middag om kvelden på lokal restaurant.

24. oktober Beijing F/L/M
Frokost. Himmelens tempel med de runde blå takene er ikke bare byens vakreste bygning, men parken rundt er også en attraksjon. Hit kommer byens befolkning for å synge, spille, trene og mye mer.
Høyden i Jingshan-parken vil gi oss fabelaktig utsyn over takene i keiserpalasset Den forbudte by. Området rundt innsjøen i Hou Hai er sjarmerende og populært. Vi spiser felles lunsj og spaserer i hutongene før vi drar tilbake til hotellet. Felles middag om kvelden på en lokal restaurant.

25. oktober Beijing F/L/M
Frokost. Vi starter dagen på Den himmelske freds plass med omkringliggende bygg (Nasjonalmuseet og Folkets store hall).  Deretter blir det omvisning i keiserpalasset Den forbudte by. Så reiser vi videre nordover med buss til OL-parken med et forholdsvis kort opphold ved Fugleredet som sto klart til OL i 2008, og som igjen skal benyttes under vinter-OL i 2022.
Deretter til Sommerpalasset, vakkert beliggende ved den kunstige innsjøen Kunming Lake, og tilholdsstedet til keiseren og hans hoff i de varmeste sommermånedene. Lunsj underveis. Retur til hotellet. Middag på en lokal restaurant i nærheten.

26. oktober Den kinesiske mur F/L/M
Frokost. I dag kjøres vi nordover til Mutianyu og Den kinesiske mur. Vi går trappene opp, eller tar taubanen mot egen betaling på stedet. Vi har med oss hver vår sandwich og litt drikke og det skal mye til for å slå Muren som pikniksted. Tilbake til sentrum igjen og ettermiddagen er fri til eget program.
Det arrangeres akrobat-show før vi avslutter kvelden på en hyggelig lokal restaurant.

27. oktober Hjemreise F
Transfer til flyplassen for hjemreise. Ankomst Gardermoen samme dag.
AY086    Beijing – Helsinki        10.55 – 14.15
AY915    Helsinki – Oslo            16.05 – 16.35

Inkludert

•    Flyreise Oslo-Chongqing / Beijing – Oslo med Finnair i økonomiklasse.
•    Skatter og avgifter, kr. 2.843,- pr. person pr. februar 18.
•    Programsom beskrevet inkludert inngangsbilletter.
•    4 stjerners hotell i Chongqing, Xi’an, Pingyao og Beijing inkl. frokost.
•    5 stjerners cruise, Victoria cruises, på Yangtze-elven. Innkvartering i dobbeltlugar.
•    Måltider som beskrevet, Frokost, lunsj og middag
•    All transport som nevnt i programmet. Flyreise Yichang-Xi’an, høyhastighetstog Xi’an-Pingyao-Beijing.
•    Norsk reiseleder følger med på hele reisen i Kina.
•    Lokale guider og sjåfører.
•    Basis tips til guide og sjåfør, inkludert personalet om bord på cruiset.
•    Visum til Kina, kr. 1.295,- pr. person.

Ikke inkludert
•    Enkeltrom/enkellugar: kr. 6.885,-
•    Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
•    Drikke til måltider
•    Enkelte utflukter på Yangtzecruise.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
15/10-18 - 27/10-18Fra 32 7456 885FinnairBestill reise

Fakta

Fellesreise Kina
13 dager
Fly med Finnair
Norsk reiseleder
Spesialprogram
De fleste måltider inkludert

Reisemål: Chongqing, Yangtzecruise, Xi'an, Pingyao, Beijing

Pris fra: 32 745

Avreise: 15/10