KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Bli med meg til Beijing, og opplev Kinas mektige og spennende hovedstad med en som virkelig er lommekjent. Jeg har jobbet som reiseleder for KinaReiser i snart 20 år, og har bodd til sammen fem år i Beijing. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg trives så godt, om det er maten, det deilige kaoset, det hypermoderne i kontrast med det eldgamle, eller menneskene. Helt sikkert er det at det er et sted alle må oppleve skikkelig, og nå har du sjansen!

Detaljert program

6. november
Vi reiser fra Gardermoen, via Helsinki til Beijing. Det er den raskeste veien øst, så dette går radig.

Oslo – Helsinki 13.15 – 15.40
Helsinki – Beijing 18.10 – 07.50, ankomst 7. november.

7. november F/L/M
Vi lander tidlig om morgenen, og da er det bare å kaste seg ut i det, rommene får vi ikke før senere på dagen uansett. Første stopp etter at vi har satt fra oss bagasjen på hotellet er Himmelens tempel, en av de vakreste bygningene i Kina. Men det er like mye parken rundt vi har kommet for å se. Her samles store deler av nabolagets pensjonister for å trene, danse, spille kort, synge og treffe kompiser. Vi må gjerne være med om vi vil, enten det er for en svingom, litt strekking av ømme muskler eller å lære oss et nytt ballspill. Det er rørende og sterkt å se de eldre utfolde seg på denne måten. Tradisjonell lunsj på Old Beijing Noodle House. Det har seg slik at Himmelens tempel ligger rett ved et av byens innholdsrike markeder. Fra gammelt av heter det Perlemarkedet, fordi det var det første til å ha et fantastisk utvalg av nettopp perler og andre smykker. I dag er det meste til salgs her, og jeg vet det kan virke overveldende den første dagen, men jeg skal sørge for at dere får noen gode prutetips. Tilbake til hotellet, og så møtes vi etter hvert til en hyggelig velkomstmiddag.

8. november F/M
Denne dagen har jeg gledet meg skikkelig til, for i dag skal vi virkelig utforske Beijing. Først fra motorsykkelsetet, hvor kult er ikke det?! Vi blir hentet av en gjeng dyktige sjåfører, og bytter på å sitte bakpå eller i sidevognen på de sorte, klassiske Beijing-syklene. Jeg lover at dette er helt trygt, og en helt unik måte å oppleve byen på. Kjapt og effektivt kjører vi forbi mange av Beijings høydepunkter. Vi stopper for lunsj underveis, som vi betaler selv. Om ettermiddagen bytter vi motorsykkelen med tuk-tuk, som er praktisk når vi skal gjennom de smale,  gamle boligområdene, kjent som hutongene. Stoppene inkluderer et måltid i en privat hutong, en restaurant hvor vi griller vårt eget kjøtt over åpen flamme, klassiske Beijing-pannekaker, og turen ender passelig nok på et lokalt bryggeri med smaksprøver.

9. november F/L/M
Ingen tur til Beijing er komplett uten en tur til Den himmelske freds plass og keiserpalasset Den forbudte by. Plassen, som er verdens største, er omringet av Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den Forbudte by. Sistnevnte skal vi selvfølgelig utforske, men kanskje ikke alle de 9999 rommene. I dag er det bena som får kjørt seg, det er store avstander og mye folk, men det glemmer vi når det er så mye å se på underveis. Lunsj og middag spiser vi sammen på lokale restauranter.

10. november F/L
Så har vi endelig kommet til det som er høydepunktet, og en tur jeg aldri blir lei, nemlig turen til Den kinesiske mur. Vi kjører til Mutianyu, hvor det er taubane eller trapper opp til toppen, alt ettersom hva vi er i form til (taubane betales på egen hånd). Uansett blir det en spektakulær dag, med frisk luft, fantastisk utsikt, historisk sus og piknik på Muren. I stedet for å kjøre tilbake til Beijing, sjekker vi inn på et lekkert, lokalt hotell, bygget i en gammel mursteinsfabrikk. Her har alle rommene utsikt til Muren, og her skal vi bare slappe av og spise smakfull, kortreist middag sammen (middag betales på stedet).

11. november F/M
Rolig morgen med deilig frokost, før vi kjører tilbake til Beijing. Ikke noe program i dag, men jeg har masse tips til hva du kan finne på. Mer shopping, kanskje en deilig massasje, litt mer sightseeing, eller kanskje bare sitte på en hyggelig cafe og se på livet i byen? Mulighetene er mange og nå er du så godt kjent i byen at det ikke er noe skummelt i det hele tatt. Selvfølgelig samles vi til felles avskjedmiddag, og menyen er klar, det blir herlig, sprøstekt pekingand, med utsikt til Den Forbudte by.

12. november
Koffertene lar seg forhåpentligvis lukke, for i dag vender vi nesen hjem. Samme rute, vi lander i Oslo om ettermiddagen, fulle av inntrykk,  gode minner og nye vennskap.

Beijing – Helsinki 11.35 – 14.10
Helsinki – Oslo 16.05 – 16.35

Inkludert

• Flyreise tur/retur Beijing med Finnair i økonomiklasse
• Skatter og avgifter pr. juni 2018
• 4 netter på Capital Hotel, et firestjerners hotell i Beijing inkl. frokost, del i dobbeltrom
• 1 natt på The Brickyard Hotel inkl. frokost, del i dobbeltrom
• Norsk reiseleder (Christine Surlien)
• Lokal guide
• Sightseeingprogram som beskrevet inkl. inngangsbilletter
• Måltider som beskrevet, F frokost, L lunsj, M middag
• Vårt informasjonshefte "Reisefeber"
• Basistips til guide og sjåfør

Ikke inkludert
• Enkeltrom: se pristabell
• Turistvisum til Kina. KinaReiser er behjelpelige med formidling, kr. 1.295,- inkludert porto og ambassadens gebyr
• Reise- og avbestillingsforsikring

Vi tar forbehold om pris- og valutaendringer.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
6/11-18 - 12/11-18fra 15 5953 785FinnairBestill reise

Oppgitt pris er pr. person basert på delt dobbeltrom.

Minimum antall deltagere: 15 personer

Fakta

Christines BeijingFellesreise Kina
7 dager
Fly med Finnair
Norsk reiseleder (Christine Surlien)
Lokal guide
Innholdsrikt spesialprogram
Måltider som beskrevet

Reisemål: Beijing

Pris fra: 15 595

Avreise: 6/11