KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

Bli med oss på denne spennende fellesreisen som kombinerer Kinas fantastiske hovedstad Beijing og det ukjente og lukkede Nord-Korea. I Beijing får vi oppleve de kjente severdighetene som Den forbudte by, Den himmelske freds plass, Himmelens tempel og ikke minst Den kinesiske mur.
I Nord-Korea vil vi i tillegg til hovedstaden Pyongyang, besøke DMZ, Den demilitariserte sonen og grensen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Vi vil også oppleve det berømte fjellområdet Mount Myohyang, og Kaesong, en tidligere hovedstad i det koreanske riket.
Med andre ord, opplevelsene står virkelig i kø på denne innholdsrike turen!

Detaljert program

9/11 Lørdag, Avreise
Oslo - København                       18.15 - 19.30
København - Beijing                    21.05 - 13.05 +1

10/11 Søndag, Ankomst Beijing M
Vi blir hentet på flyplassen og kjørt inn til hotellet i sentrum. Resten av dagen til egen disposisjon før velkomstmiddag om kvelden.

11/11 Mandag, Beijing F/L/M
Etter frokost skal vi avgårde til et kontor for å ordne med noen formaliteter før vårt besøk til Nord-Korea. Her vil vi få en debriefing og de nødvendige dokumentene før reisen til Nord-Korea neste dag. Deretter fortsetter vi nordover til Mutianyu og Den kinesiske muren. På Muren vandrer vi trappene til topps (”I climbed the Great Wall”), eller tar taubane mot egen betaling på stedet. Lunsjboks er inkludert. Vi returnerer til Beijing om ettermiddagen. Felles middag om kvelden.

12/11 Tirsdag,  Beijing - Pyongyang F/M 

Etter frokost blir vi kjørt til flyplassen for fly videre til Pyongyang, en flytur på ca. 1 1/2 time. Ved ankomst Pyongyangs Sunan International Airport, er det pass- og visumkontroll før vi møter de koreanske guidene våre i ankomsthallen for transfer til sentrum.
På vei inn til sentrum vil vi stoppe ved Triumfbuen. Dette er et massivt monument til minne om Koreas befrielse fra japansk styre. Monumentet ble laget til 70-årsjubileet av president Kim Il Sung i 1982.
På veien stopper vi også ved Mansudae Grand Monument. Dette er enorme bronsestatuer av president Kim Il Sung og leder Kim Jong Il med utsikt over sentrum av Pyongyang. Vi får være med på nedleggelse av blomster. Vi må ta forbehold om offisielt besøk, da vil ikke monumentet være tilgjengelig.
Overnatting på Yanggakdo International Hotel, Pyongyang. Dette 47-etasjes hotellet ligger på en øy i midten av Taedong-elven med flott utsikt over byen. Her er det komfortable rom og flere fasiliteter; svømmebasseng, spa, biljard, bowling, gavebutikker, tehus, øl brygget på stedet og et kinesisk kasino. Felles middag om kvelden.

13/11  Onsdag, Pyongyang F/L/M
Frokost. I dag går turen sørover langs "Reunification Highway" til Kaesong, den historiske hovedstaden i Koryo-dynastiet (918-1392) og som i dag ligger nær den koreanske demilitariserte sonen. Ca. 2,5 timers kjøretur.
Så har tiden kommet til besøket på grensen mellom nord og sør. Panmunjom er en landsby som ligger på grensen mellom Nord- og Sør-Korea. I 1953 ble våpenhvileavtalen som gjorde en slutt på Koreakrigen signert her. Bygningen der avtalen ble signert står fremdeles der den ble bygd, like nord for grenselinja som går midt i den demilitariserte sonen DMZ. Dette er det eneste stedet hvor besøkende direkte kan se soldater fra begge sider av grensen som deler Korea.
Kaesong Koryo Museum, tidligere Songgyung-akademiet, var opprinnelig en konfusiansk skole. Dette er nå et museum fra Koryo-dynastiet som viser historiske gjenstander, statuer, pagoder og porselen fra den tiden.
Lunsj på restaurant Ginseng.
Besøk til Kong Kongmins grav, Koryo-dynastiets 31ste konge. Han var en talentfull statsmann og en dyktig maler. Graven er på Unescos verdensarvliste.
Retur til Pyongyang hvor vi tar Pyongyang Metro seks stasjoner til Monument to Party Foundation. Retur til hotellet og felles middag om kvelden.

14/11 Torsdag, Pyongyang F/L/M
Etter frokost besøkes Kumsusan Palace of the Sun. Dette er mausoleet for DPRK-ledelsen der president Kim Il Sung og leder Kim Jong Il ligger. Dette er den mest høytidelige opplevelsen på reisen og besøket vil ta det meste av morgenen. Formelle klær er nødvendig og besøkende blir bedt om å bøye hodet flere ganger under besøket.
Mansudae Fountain Park er en sentral og hyggelig park som er populær blant lokalbefolkningen etter skoletid og i helgene. Her vises også eksempler på representativ arkitektur fra forskjellige tidsepoker.
Så skal vi opp i høyden. Juche Tower er et ikonisk tårn på Taedong-elven dedikert til DPRKs styringsfilosofi. Ta heisen til toppen (5 EUR, betales av den enkelte på stedet) for super utsikt over byen. Retur til hotellet for lunsj i hotellets restaurant.
Etter lunsj, fortsetter vi til Kim Il Sung Square som er Pyongyangs sentrale torg. Her finnes b.la Grand People's Study House, Nasjonalbiblioteket og det offentlige universitetet i tradisjonell koreansk stil med flott utsikt over Kim Il Sung Square. Vi vil også lære om utdanning i DPRK.
Så en spasertur gjennom gatene til Foreign Languages Bookshop. Her selges store koreanske publikasjoner oversatt til engelsk, tysk, fransk, russisk, kinesisk og spansk. Det selges også postkort og små kunstverk.
På Kwangbok stormagasin har turister mulighet for å bruke koreansk valuta og handle sammen med innbyggerne i Pyongyang! Prøv gjerne en av de små matbodene i første etasje for lokal snacks.
Middag på Duck BBQ Restaurant om kvelden. Felles middag om kvelden og overnatting i Pyongyang.

15/11 Fredag, Pyongyang F/L/M
Etter frokost går turen ut av Pyongyang, forbi elver, daler og åser til Mount Myohyang, "fjellet av mystisk duft". Dette er en 2,5 - 3 timers kjøretur. Mount Myohyang er kjent som det mystisk duftende fjellet, og er et av fire berømte fjell i Nord-Korea. Dets mystiske form og rike aroma fra en rekke øst-asiatiske eviggrønne trær og busker, er dets særegne trekk som gir navnet Myohyang.
Først besøker vi Pohyon buddhistiske tempel. Dette er et fredelig tempel som dateres tilbake til 1042 e.Kr., med steinpagoda og buddhistiske skrifter som først ble produsert for å påberope seg guddommelig hjelp fra utenlandske invasjoner under Koryo-dynastiet.
Vi fortsetter til Den internasjonale vennskapsutstillingen. Her vises gaver av alle slag gitt til DPRK-ledere av utenlandske stater, ledere og organisasjoner. Høydepunkter er kanskje et fly gitt av Sovjetunionen, basketball signert av Michael Jordan fra USA og vodka gitt av Dennis Rodman.
Til lunsj blir vi servert koreansk BBQ ved fossefallet.
Etter lunsj besøker vi den vakre dryppstensgrotten Ryongmun som er kjent for sine mange vakre formasjoner og underjordiske fosser.
Vel tilbake til Pyongyang blir vi tatt med til en bowlinghall for en runde bowling for de som ønsker, etterfulgt av et besøk til en lokal øl-bar. Middagen i dag spiser vi på Chongryu Hotpot-restaurant. Overnatting i Pyongyang.

16/11 Lørdag, Pyongyang - Beijing, F
Transport til jernbanestasjonen for retur til Dandong (Kina) med toget ca kl. 10.30. Grensepassering ved Sinuiju (Nord-Korea) hvor vi må ta buss over grensen til Dandong på den andre siden. Herfra videre med tog  mot Beijing.

17/11 Søndag, Ankomst Beijing F/L
Toget ankommer Beijing kl. 08.30. Vi blir hentet på togstasjonen og kjørt tilbake til hotellet i hvor rommene er klare.
Etter frokost på hotellet og en liten pause, blir vi tatt med til den mektige Himmelske freds plass. Plassen sies å kunne romme én million mennesker; den er utvidet til fire ganger sin egen størrelse siden den ble anlagt i 1651. Videre går vi inn i keiserpalasset Den forbudte by. Navnet Den forbudte by har sin bakgrunn i at det i keisertiden kun var adgang for hoffet, tjenerne og mandarinene til området. I dag har vi gleden av å se dette mesterverket med sine 9999 rom, 6 hovedhaller, boligkvarter og keiserlige hage. Etter lunsj er det litt tid på egen hånd i et hyggelig område ved Houhai-sjøen.
Retur til hotellet og middag om kvelden på egen hånd.

18/11 Mandag , Beijing, F/L/M
Etter frokost blir vi tatt med for å besøke det 600 år gamle Himmelens tempel. Hit kom keiserne for å be til gudene om gode avlinger, mens vi kommer for å beundre det vakre tempelet og parken rundt. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær.  Deretter blir det lunsj på en lokal restaurant i Beijing.
Resten av dagen til egen disposisjon før vi møtes til felles avskjedsmiddag om kvelden.

19/11 Tirsdag, hjemreise, F
Transport til flyplassen for hjemreise.

Beijing - København                   15.35 - 18.35
København - Oslo                       20.50 - 22.00

Inkludert

• Flyreisen Oslo – Beijing t/r via København i økonomiklasse med SAS.
• Flyskatter
• Overnatting i del av dobbeltrom med frokost på 4* hoteller
• Program som beskrevet inkl. alle transporter og inngangsbilletter.
• Innreisetillatelse Nord-Korea
• Flyreise i økonomiklasse, én vei Beijing - Pyongyang
• Togreise Pyongyang – Beijing på "soft sleeper", firesengskupé
• Norsk reiseleder og engelsktalende lokale guider.
• Måltider ifølge programmet (F=frokost, L=lunsj, M=middag).
• Informasjonsheftet “Reisefeber?”
• Bagasjehåndtering.
• Tips til guide og sjåfør.

Ikke inkludert:
• Turistvisum til Kina. KinaReiser er behjelpelige med å ordne dette. Pris kr. 2.245,- pr. person for norske statsborgere og normal behandlingstid.
• Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse.
• Ikke-spesifiserte måltider og drikke til maten.
• Enkeltromstillegg: se pristabell. Gjelder kun på hotell.
• Flybillett fra andre byer i Norge. Spør ved bestilling (avhengig av kapasitet på flyet).

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
9/11-19 - 19/11-19Fra 35 9954 995SASBestill reise

Prisen er basert på minimum 10 reisende og gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Ved bestilling betales et depositum på kr. 3.500,- pr. person. Vi tar forbehold om eventuelle pris-, valuta- og programendringer.

A-kortpris: Fra kr. 34.995,- Oppgi A-kortnummer ved bestilling.
Pris uten fordelskort: Fra kr. 35.995,-

Med Aftenpostens fordelsprogram A-kortet kan du bestille denne reisen med KinaReiser til en gunstig pris. Prisen gjelder for innehaver av A-kortet og inntil 5 personer i samme husstand. A-kortnummer må oppgis ved bestilling.Reisen kan kun bestilles direkte hos KinaReiser

Se sentrale rettigheter etter pakkereiselovenVi forutsetter at våre kunder er kjent med KinaReisers generelle reisebetingelser

Fakta

Kina og Nord-Korea Fellesreise til Beijing og Nord-Korea
11 dager
Fly med SAS t/r Beijing
Norsk reiseleder på hele reisen

Reisemål: Beijing, Pyongyang, Mount Myohyang, Kaesong

Pris fra: 35 995

Avreise: 9/11