KinaReiser.no benytter cookies, som er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i bruken av cookies i nettleseren din.
×
Følg Kinareiser på Facebook! Følg Kinareiser på Instagram!
Bestill KinaReisers nyhetsbrev her:

Fornavn
Etternavn
E-post
By K
KinaReisers ansvarlige turisme
Kinareiser

På denne store reisen besøker vi noen av Kinas mest interessante steder, og kan med egne øyne se hvor mye forskjellig landet har å by på. Reisen starter i Beijing, hovedstad gjennom mer enn 600 år. Vi skjønner historien bedre etter besøk til Den forbudte by, Himmelens tempel, Sommerpalasset og Den kinesiske mur.
Fra Beijing tar vi hurtigtog til Suzhou, vi krysser Den gule elva og Yangtze i løpet av seks timer. Suzhou er kjent for sine kanaler og vakre hager. Shanghai ligger like ved og kontrasten mellom kanalby og millionby er stor. På båtturen mellom Guilin og den tidligere fiskerlandsbyen Yangshuo i Sør-Kina får man presentert det ene eventyrlige landskapet etter det andre. En spektakulær grottevandring står også på programmet.
Området rundt Xi’an regnes som den kinesiske sivilisasjonens vugge. Terrakottasoldatene som vokter den første Qin-keiseren er selvfølgelig med. Vi avslutter reisen i Beijing, hvor det også blir tid til å utforske byen på egen hånd.

Program i sammendrag

Dag 1 Avreise med fly fra Norge.
Dag 2 Beijing Frokost ombord, ankomst Beijing, svensk reiseleder møter, lunsj før vi besøker Himmelens tempel, innsjekk og velkomstmiddag.
Dag 3 Beijing Frokost, pandaer i dyrehagen, Sommerpalasset, lunsj, perlebutikk, passere det olympiske anlegget med Vannkuben og Fugleredet, middag.
Tilleggsprogram: Pekingopera.
Dag 4 Beijing Frokost, Den kinesiske mur ved Badaling, Minggravene (Åndeveien), lunsj, middag.
Dag 5 Beijing-Suzhou Frokost, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, lunsj hos familie, og sykkeldrosje gjennom hutongene, Trommetårnet, hurtigtog til Suzhou (ca. 6 t), middagsmatboks på toget.
Dag 6 Suzhou Frokost, silkespinneri, lunsj, Nettmesterens hage, Silkebroderiinstituttet, middag.
Dag 7 Suzhou-Luzhi-Shanghai Frokost, buss til Luzhi, turgåing og båt på kanalene, lunsj, buss til Shanghai, middag.
Under oppholdet i Shanghai vil dere få muligheten til å være med på noen tilleggsprogram.
Tilleggsprogram: Båttur på Huang Po-elven. Tilleggsprogram: Akrobatforestilling.
Dag 8 Shanghai Frokost, Oriental Pearl Tower, lunsj, Shanghai Museum, Nanjing Road, The Bund, middag.
Dag 9 Shanghai-Guilin Frokost, Gamlebyen med Bygudens tempel og tehuset, lunsj, fly til Guilin (2 t), middag.
Dag 10 Guilin-Jinkeng Frokost, heldagstur til risterrassene i Jinkeng, lunsj. Programfri kveld. Middag på egen hånd.
Dag 11 Guilin-Yangshuo Frokost, båttur på Li-elven, lunsj ombord, ankomst Yangshuo om ettermiddagen, programfri. Middag inkludert.
Tilleggsprogram: Kveldsforestillingen ”Impressions” (Liusanjie).
Dag 12 Yangshuo-Guilin Frokost, buss til Guilin, Rørfløytegrotten, lunsj, teplantasje, fly til Xi'an (1 t 30 min),  middag.
Dag 13 Xi'an Frokost, Terrakottahæren, lunsj, matkurs: vi lærer å lage dumplings og blir deretter servert dumplingmiddag.
Tilleggsprogram: sang- og danseforestilling fra Tang-dynastiet
Dag 14 Xi'an-Beijing Frokost, parken rundt Lille Villgåspagoden hvor vi også får en introduksjon til det kinesiske språket og lærer noen kalligrafiske tegn, Xi'an museums modell over Tangdynastiets hovedstad Chang'an, lunsj, hurtigtog til Beijing (ca 6 t), middagsmatboks på toget.
Dag 15 Beijing Frokost, morgengymnastikk i parken, Silkemarkedet, lunsj, ettermiddag programfri, avskjedsmiddag pekingand.
Dag 16 Beijing Frokost, transport til flyplassen, avreise med fly, hjemkomst Norge samme dag.

Detaljert program

AVREISE, BEIJING
Dag 1-2
Avreise med fly fly fra Norge. Vi får servert litt frokost på flyet før vi lander i Beijing. I ankomsthallen venter vår svensktalende kinesiske reiseleder, som skal være med oss på hele turen. Vi drar inn til sentrum av Beijing og spiser en tidlig lunsj før vi fortsetter til Himmelens tempel, sør i Beijing. Hit kom keisere fra Ming (1368 - 1644) og Qing-dynastiet (1644 - 1911) for å be til gudene om gode avlinger. På den tiden trodde man jorden var firkantet og himmelen rundt. I dag er det tusenvis av turister som kommer hit for å beundre de vakre, runde tempelbygningene med de blå takene. I tillegg kommer alle pensjonistene i nabolaget for å treffe venner, trene, spille kort eller synge. Dette er uten tvil den hyggeligste av alle de historiske severdighetene. Velkomstmiddag på kvelden.

BEIJING
Dag 3
Frokost er en god start på dagen, også for nasjonaldyret pandaene. Vi treffer dem i dyrehagen i det de får servert sin porsjon med fersk bambus. Så kjører vi til Sommerpalasset. Som navnet tilsier var dette residensen for keiseren og hans familie i de varme sommermånedene. Den store innsjøen, de svalende korridorene og de skyggefulle trærne var en god avveksling fra den Forbudte by. Om det blir tid kan vi også ta en båttur på vannet. Etter lunsj gjør vi et stopp ved en perlebutikk hvor vi får lære hvordan man dyrker perler, og vi får selvfølgelig også tid til en titt i butikken her. På vei tilbake til hotellet kjører vi forbi OL-stadionene Vannkuben og Fugleredet. Dette er to bygninger som virkelig skiller seg ut. Middag på kvelden.

Tilleggsprogram: Pekingopera.
Bare så det er sagt, pekingopera er mye mer enn opera! Dette er scenekunst som utøves nærmest identisk som for 200 år siden, og består av synging, snakking, pantomime, dans og akrobatikk. Kostymene er overdådige, ansiktsmalingen uten sidestykke og de innøvde øvelsene er overdrevne. Dette ligner ikke på noe av det du har sett før. Vi ser en forestilling som består av kortere akter fra kjente operaer.

BEIJING
Dag 4
I dag er dagen mange gleder seg til: Den kinesiske mur! Før vi kommer helt frem til Muren, stopper vi i dalen hvor 13 av Ming-dynastiets keisere ligger begravet. Langs den fredfulle Åndeveien står det store steinfigurer i form av offiserer, embetsmenn, løver, hester, elefanter og mytiske dyr i parade for den døde keiseren på hans siste reise. Uten mat duger vi ikke, så vi venter til etter lunsj med å bestige Muren. Vi besøker den ved Badaling hvor det gamle forsvarsverket fra 1505 dramatisk slynger seg over de bratte fjelltoppene. Middag på kvelden.

BEIJING
Dag 5
Etter frokost på hotellet kjører vi til Den himmelske freds plass som ligger i midt i Beijing. Det er fra denne plassen byen sprer seg utover, og plassen har vært et politisk sentrum for Kina siden Den forbudte by sto ferdig i år 1420. Dette er i dag verdens største byplass, og er omringet av historiske og politiske byggverk. Vi spaserer rett nordover, under bildet av Formann Mao og inn i Den forbudte by. Dette enorme palasset var hjem for 24 keisere, i tillegg til å være stedet hvor alle de viktigste ritualene i landet ble utført. Vi beundrer de vakre hallene brukt til offisielle samlinger og beveger oss til boligkvarterene. Her levde keiserinnen, koner, konkubiner, et hav av kammerpiker og evnukker. Slik var det ikke for vanlige folk i byen, og kontrastene er store til hjemmet vi skal besøke for lunsj. I de gamle boligområdene (hutongene) har ikke så mye endret seg de siste hundre årene, og de har unektelig sin egen sjarm. Den hjemmelagde maten er garantert god. Så da er det bra vi skal sykles rundt i sykkeldrosjer for å se mer av hutongene. Fra Trommetårnet, som ble brukt for å fortelle tiden i gamle Beijing kan vi se hele den nordlige delen av byen. Om ettermiddagen går vi om bord på hurtigtoget som på raske 6 timer vil frakte oss til Suzhou. Vi får en middagsboks på toget. Transfer til hotell ved ankomst.

SUZHOU
Dag 6
Suzhou er et kjerneområde for kinesisk silkeproduksjon, og vi kan ikke komme hit uten å lære hvordan dette eksklusive materialet blir laget. Det gjør vi på et silkespinneri, hvor vi ser silkelarvene spise seg store, for så å snurre seg inn i en kokong. Fra denne man kan dra en 900 meter lang tråd, som er tynnere enn en sytråd. Mange slike spinnes sammen til silketråder, som behandles, farges og veves til nydelige stoffer. Nettmesterens hage regnes for å være en av de vakreste i landet, selv om den ikke er spesielt stor. Den tidligere private hagen er et skoleeksempel på hvordan man kan skape en vakker hage på liten plass. Buktende stier, små tablåer, en liten dam med gullfisk og en måneport. Mer er det ikke som skal til. Her er det lett å la seg inspirere. Inspirert kan vi også bli på neste post på programmet. Silkebroderiinstituttet er en institusjon hvor kunsten å brodere med tynne, fargerike silketråder overføres til nye generasjoner. Bildene er så livaktige at de nesten ligner på fotografier. Lunsj underveis og middag på kvelden.

SUZHOU, LUZHI, SHANGHAI
Dag 7
Dette er dagen for de store kontrastene. Fra Suzhou kjører vi til kanalbyen Luzhi, som er en liten pittoresk by, med over tusen års historie. Her går smale kanaler på kryss og tvers gjennom byen, husene ligger tett i tett og man krysser vannveiene på buede broer som speiler seg i vannflaten. Vi spaserer rolig rundt, før det blir båttur på kanalene. Etter lunsj kjører vi buss til Shanghai, og kontrasten kunne ikke vært større. Fantastiske skyskrapere, millioner av biler og mennesker, neon og hektisk tempo. Middag på kvelden.

Tilleggsprogram: Akrobatforestilling.
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!

Tilleggsprogram: Båttur på Huangpo-elven
Opplev Shanghai by Night fra Huangpo-elven. Herfra har man den beste utsikten til The Bund på den ene siden og den moderne skylinen på den andre. På kveldstid er alle bygningene spektakulært opplyst.

 

SHANGHAI
Dag 8
Slik det passer seg i Shanghai må vi i dag ha høyt tempo for å rekke alt. Vi starter med TV-tårnet Oriental Pearl Tower som ligger på den andre siden av elven. Dit skal vi, til utsiktsdekket 263 meter over bakken. Her får vi panoramautsikt over byen. I bunnen av tårnet ligger Shanghai Historiske museum, som hjelper oss til å skjønne litt mer av den heseblesende historien denne byen har hatt de siste 200 årene. Etter lunsj begir vi oss til Nanjing Road som er Shanghais svar på Karl Johan bare i n’te potens; en gågate med masse butikker og mennesker. Vi besøker også Shanghai Museum, anerkjent for å ha noen av Kinas beste samlinger av porselen, stempler, kunst, møbler, folkedrakter og jade. Museumsbutikken er det også verdt å bruke litt tid i.  Vi rekker også en spasertur langs elven, på The Bund, promenaden med de ærverdige gamle byggene fra Shanghais glansdager på 1920-tallet. Felles middag på kvelden.

SHANGHAI, GUILIN
Dag 9
I går så vi mye av det moderne i Shanghai, i dag skal vi se litt nærmere på det gamle. I Gamlebyen finner vi blant annet Bygudens tempel og det spesielle te-huset, som står på påler i en liten sjø. Broen dit går i sikksakk, for at ikke onde ånder skulle komme seg over. Rundt ligger det massevis av små butikker og restauranter og det er et yrende liv. Etter lunsj kjører vi til flyplassen, for å sjekke inn på flyet til Guilin. Etter ca. to timer lander vi i Sørkina. Her i området rundt Guilin finnes vakre sukkertoppfjell - dannet for over 300 millioner år siden. Middag på kvelden.

Dag 10 GUILIN, JINKENG
I dag skal vi på en heldagsutflukt til de spektakulære risterrassene i Jinkeng. Vi tar den 1 380 meter lange taubanen opp for å få en panoramautsikt over landskapet. I området finnes flere interessante landsbyer der Yao-folkene bor. Lunsj i løpet av dagen. Tilbake i Guilin og programfri. Middag på egen hånd.

GUILIN, YANGSHUO
Dag 11
Hele formiddagen skal vi tilbringe på en sightseeingbåt på Li-elven, som tar oss fra Guilin til Yangshuo. Turen tar ca. fire timer og det serveres lunsj ombord. Det er mulig å sitte i salongen eller stå på dekk og se fjellene seile sakte forbi. I vannkanten står det kanskje en vannbøffel og tar sin fortjente pause. Sikkert er det at det er mange fotomuligheter. Etter at vi sjekker inn på hotellet i Yangshuo kan du bruke ettermiddagen som du vil. Kanskje du endelig skal få lest litt i den boken du tok med, men som du ikke har rukket å åpne? Felles middag.

Tilleggsprogram: Kveldsforestillingen Impressions (Liusanjie)
Det anbefales på det sterkeste å få med seg denne forestillingen, regissert av Zhou Yimou, som også sto bak åpningsseremonien til OL. Her er elven scenen, fjellene er kulissene og programmet er tradisjonelle sanger sunget av over 600 lokale statister. Sammen med spennende koreografi og lyssetting blir det en svært vakker forestilling.

YANGSHUO, GUILIN, XI’AN
Dag 12
Etter frokost kjører vi tilbake til Guilin. Her gjør vi et stopp ved Rørfløytegrotten. Her har vanndråper og kalkfjellet i løpet av millioner av år skapt et spektakulært og spennende landskap av stalagmitter og stalaktitter. Etter lunsj vil vi besøke en teplantasje og lære mer om denne drikken kineserne holder så kjær. I Kina er ikke te bare te, det er en vitenskap og vi får selv smake hvor variert denne drikken kan være. Vi flyr så til Xi’an. Middag om kvelden.

XI’AN
Dag 13
Vi starter oppholdet i Xi’an med besøk til den største severdigheten av alle, Terrakottastatuene som vokter graven til Kinas første keiser Qin Shihuang (259 - 210 f. Kr). Tusenvis av statuer, i sin tid malt i friske farger og med skarpe våpen. Vi får god tid til å besøke de tre hallene som er bygget over funnstedene, samt museet for de fantastiske bronsegjenstandene. Lunsj i løpet av dage. På kvelden deltar vi på et matkurs og lærer å lage dumplings og blir deretter servert dumplingmiddag.

Tilleggsprogram: Sang- og danseforestilling fra Tang-dynastiet.

XI’AN, BEIJING
Dag 14
Vi besøker parken rundt Lille Villgåspagoden, hvor vi får en introduksjon til det kinesiske språket og lærer noen kalligrafiske tegn. Så ser vi Xi'an museums modell over Tangdynastiets hovedstad Chang'an. Etter lunsj tar vi hurtigtoget til Beijing (ca 6 t). Middagsmatboks på toget.

BEIJING
Dag 15
Med tanke på hvor mye god mat vi har spist på reisen, er det på tide med litt trim. Vi treffer lokalbefolkningen i parken, og kan være med på skyggeboksing, sang, dans og ballspill.
Etter at muskulaturen er styrket, er det på tide å flekse shoppingmusklene. Vi går inn i Silkemarkedet med fullt fokus, pruteevnene er finstemte og vi er klare til å gjøre noen kupp på jakker, skjerf, leker, smykker, vesker og masse, masse annet. Etter lunsj kan vi gjøre akkurat hva vi vil, men samles til avskjedsmiddag med pekingand om kvelden.

BEIJING, HJEMREISE
Dag 16
Frokost, på tide å pakke koffertene, transport til flyplassen og hjemreise med fly. Ankomst Norge samme dag.

Inkludert

• Fly med Finnair fra Oslo via Helsinki til Beijing, t/r i økonomiklasse. Måltider ombord.
• Svensktalende, kinesisk reiseleder møter i Beijing og følger med på reisen i Kina.
• Engelsktalende kinesisk guide på hvert reisemål.
• Turistklassehotell/kinesisk første klasse, del i dobbeltrom.
• Alle angitte måltider (14 frokoster, 14 lunsjer og 13 middager) med drikke.
• Program: som beskrevet
• Transfers, bagasjehåndtering, transport og inngangsbilletter.
• Innenriks reiser som nevnt over.
• Omfattende informasjon: Praktiske råd og tips, etc.
• Skandinavisk flyskatt, innenriks kinesiske flyplasskatter, internasjonal flyplasskatt i Beijing.
• Reisende som reiser uten reisefølge, garanteres å kunne bestille del i dobbeltrom.

Kan bestilles mot tillegg
• Visum til Kina
• Avbestillingsbeskyttelse: kr 800,-
• Reiseforsikring (vi formidler Gouda Reiseforsikring, spør om pristilbud)
• Forlengelse av reisen; - spør ved bestilling
• Enkeltrom: se pristabell
• Tilleggsprogram: i Beijing: CNY220 (pekingopera), i Shanghai: CNY180 (akrobatikk) og CNY160 (båttur) , i Xi'an: CNY220 (forestilling) og i Yangshuo: CNY280 (kveldsforestilling)
Tilleggsprogrammene bestilles og betales i lokal valuta på stedet. Pris forutsetter minimum 10 deltagere.

Avreiser, priser og bestilling

Avreise - HjemkomstPrisEnkeltromstilleggFlyselskap
10/10-19 - 24/10-19fra 35 9956 595FinnairBestill reise

Turen arrangeres i samarbeid med Kinaresor i Stockholm.

Minimum antall deltagere: 15
Depositum: Ved bestilling av reisen betales et depositum på kr 3 500,- pr person.
Vi tar forbehold om program- og prisendringer.

Fakta

Midtens rike
Fellesreise Kina
16 dager
Fly med Finnair
Svensktalende reiseleder
Program, de fleste måltider inkludert
Tilleggsprogram bestilles på stedet

Reisemål: Beijing, Suzhou, Luzhi, Shanghai, Guilin, Yangshuo, Xi'an

Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst Beijing
Dag 3 - 4 Beijing
Dag 5 Beijing, hurtigtog til Suzhou
Dag 6 Suzhou
Dag 7 Suzhou, buss til Luzhi, buss til Shanghai
Dag 8 Shanghai
Dag 9 Shanghai, fly til Guilin
Dag 10 Guilin, Jinkeng
Dag 11 Guilin, båt til Yangshuo
Dag 12 Yangshuo, buss til Guilin, fly til Xi'an
Dag 13 Xi'an,
Dag 14 Xi'an, hurtigtog til Beijing
Dag 15 Beijing
Dag 16 Avreise fra Beijing. Hjemkomst Norge samme dag.


Pris fra: 35 995

Avreise: 10/10